Gå til sidens indhold
24.10.2013

Massiv opbakning til ny internet-festival i Aarhus

Aarhus får en Internet Week, en fem dage lang festival, hvor internettet og den digitale økonomi er i centrum. Vi vil fejre de mange mennesker og virksomheder, der bygger, lever, lærer og tjener penge på det. Hele verden og hele Aarhusområdet skal være med.

Nu er Smart Aarhus klar med sit første kerneprojekt, Internet Week Denmark, som skal holdes første gang i maj 2014. Det er et samlet Smart Aarhus-partnerskab med Aarhus Universitet, Region Midtjylland, VIA University College, Alexandra Instituttet, Teknologisk Institut, Systematic og Aarhus Kommune, der står bag eventen.

 

”Med Internet Week Denmark får vi sat fokus på at den digitale øko-nomi både nu og i fremtiden er en driver for byens vækst og udvikling. Vi har manglet et udstillingsvindue til verden, hvor vi kan vise, hvad vi kan både på iværksætterområdet, blandt vores mange kom-petente virksomheder og hos vores forsknings- og uddannelsesinstitutioner,” siger borgmester Jacob Bundsgaard.

 

Internet Week Denmark er en festival, der fejrer internettet og dets betydning for udviklingen af det danske samfund og for den økonomi-ske vækst. Festivalen vil fokusere på de iværksættere og stærke virksomheder, der dagligt skaber digital vækst som et lyspunkt i den danske økonomi. Den digitale økonomi udgør allerede mere end 5,8 % af Danmarks samlede BNP, og når potentialet skal indfries, står digitale innovatører, kreative, udviklere og købmænd klar til at drive udviklin-gen.

 

Aarhus skal være centrum for denne udvikling. Derfor er det internettet og områdets virksomheder, organisationer og mennesker bag, der skal dyrkes og fejres med Internet Week i Aarhus.

 

Stor interesse fra lokale virksomheder

I foråret 2013 gennemførte konsulenthuset Seismonaut i samarbejde med Smart Aarhus en undersøgelse af virksomhedernes interesse for Internet Week. Resultatet var ikke til at tage fejl af. Blandt de virksomheder, der deltog i undersøgelsen, var der både stor interesse for at bidrage til og samtidig deltage i udviklingen af festivalen. Netop virksomhedernes faglige engagement og deres internationale netværk kan vise sig særdeles værdifuldt for begivenheden. Fx når store navne til konferencen eller spændende virksomheder skal hentes til byen.

 

Fokus på talent

Adgang til talent er helt afgørende for digitale vidensvirksomheder, og Aarhus rummer IT-folk i rigelige mængder, både erfarne og nyuddannede, tekniske specialister og kulturelt indsigtsfulde. Det er derfor, Aarhusområdet huser udviklingsafdelinger for nogle af verdens og Danmarks førende digitale virksomheder. Men det er ikke kun Google, der finder til Aarhus. Opstartsvirksomheder som Kiloo, der står bag den succesfulde app Subway Surfers, og Visiolink, der leverer digitale aviser i Danmark og Nordeuropa, er bygget på denne brede og dybe talentmasse. En fjerdedel af Danmarks kommende lærere uddannes i Aarhusområdet, og for dem er internettet hverdag.

 

Søren E. Frandsen, prorektor på Aarhus Universitet siger:
”Aarhus Universitet har for længst indset, at vi skal spille en langt mere aktiv rolle i samspillet med det omgivende samfund, både lokalt og internationalt. Internet Week Denmark er er godt eksempel på viden-samarbejde 2.0, hvor fokus ikke er på snæver økonomi og rettigheder, men tillidsfuldt engagement. Vi går fuldt og helt ind i det her som et samlet universitet for at bidrage til en bæredygtig vækst. Men også for at være med til at se lidt længere frem, gå i dybden, pege på udfordringer og opstille alternativer.”

 

Fem dages festival

Internet Week Denmark er fem dages festival med oplæg, diskussioner, workshops og events, der fokuserer på internettets betydning for innovation og vækst – og som skaber gode oplevelser i det aarhusianske byrum for alle.
For internettet er for alle, og det er netop på grund af denne sammenhængskraft, at succesen er mulig.

Internet Week Denmark vil have et primært venue med en stor scene, installationer og festlige events. Rundt omkring i Aarhus vil virksomheder annoncere og afholde oplæg, mens byrummet vil blive præget af happenings, der involverer aarhusianerne i internettets mangfoldighed og muligheder.

 

Målet er at skabe større fokus på de mange muligheder, som virksomheder og mennesker, der trives på internettet, får – og selv kan være med til at skabe for Aarhus i form af arbejdspladser, udvikling og mangfoldighed.

Link til denne side

Nyheder

 
 

Opdateret: 25.10.2013

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code