Gå til sidens indhold
01.02.2013

Aarhus satser millioner på nye løsninger

Aarhus Byråd har afsat 40 millioner kroner årligt til at understøtte kreative og innovative løsninger i den kommunale velfærd. Det handler om at bryde med vanetænkningen og modernisere kommunens drift, siger borgmester Jacob Bundsgaard.

Fra i dag kan medarbejdere og borgere i samarbejde med Aarhus Kommune søge penge til at gennemføre innovative idéer og initiativer, som kan føre til en mere effektiv og smartere kommune. På den måde bliver vi i stand til, at nå byens ambitiøse mål for vækst og udvikling.

 

Byrådet har sat 40 mio. kr. af om året til innovation. Pengene skal bruges til at løse de største kommunale velfærdsudfordringer. Dette skal blandt andet gøres på en måde, så samarbejde og tværgående fagligheder kommer mest muligt i spil.

 

Borgmester Jacob Bundsgaard:

”Vi arbejder allerede i dag med innovation og kreative løsninger, men vi skal gøre mere. Målet er at bryde med vanetænkningen og belønne kreativitet og innovationskraft. Forudsætningen for, at vi har et velfærdssamfund i morgen, er at vi kan udvikle det i dag, siger borgmester Jacob Bundsgaard.

 

Byrådet har udvalgt syv strategiske temaer og tildelingskriterier for udviklingen og udbredelsen af innovationsinitiativerne i Aarhus:

1.Inklusion og medborgerskab
2.Velfærdsteknologi
3.Digitalisering
4.Mobilitet
5.Innovationskultur
6.Sundhed
7.Sygefravær
 
Byrådet afsat 40 mio. til fortsat innovation og nytænkning. De 40 mio. er fordelt på to puljer:

• 30 mio. til fælles tværgående indsatser, der skal sikre, innovation og modernisering af kommunens drift inden for udvalgte områder.
• 10. mio. til lokale indsatser i magistratsafdelingerne, som magistratsafdelingerne har frie hænder til at udmønte lokalt. 
 
Læs mere om Aarhus Kommunes innovationsinitiativer, hvordan man søger om penge til innovative projekt - og få viden og indsigt i, hvordan Aarhus Kommune arbejder med innovation (åbner nyt vindue).

 

Link til denne side

Nyheder

 • 08.12.2017

  Klare regler for nye altaner

  Den 1. oktober trådte nye retningslinjer for altaner i kraft. De giver et klart overblik over mulighederne.
 • 08.12.2017

  Nye retningslinjer for skiltning på vej

  Flere love regulerer skiltningen i Aarhus Kommune, men udviklingen på området øger behovet for en opdatering af mulighederne. De er nu på vej.
 • 07.12.2017

  Borgerne sætter kurs for fremtidens velfærd

  Aarhus Byråd beder borgerne om hjælp til at sætte mål for fremtidens velfærd, så Aarhus kan blive et endnu bedre sted at leve sit liv.
 • 05.12.2017

  DEFCO's fremtid i Aarhus faldet på plads

  Den aarhusianske fødevarevirksomhed DEFCO åbner produktion i nyt domicil i Viby og sikrer dermed lokale arbejdspladser.
 • 04.12.2017

  Aarhus Kommunes Handicappris er uddelt

  Fodboldklubben F.C. Bøgeskov får Aarhus Kommunes Handicappris
 • 01.12.2017

  De første gadenavne i Lisbjerg får børnekultur som tema

  Navngivningen af gader og veje skal spille en større rolle i kommunens nye byudviklingsområder, så den bymæssige identitet bliver fremhævet. Sådan lyder det i en ny strategi fra Teknik og Miljø.
 • 30.11.2017

  Skøjtebanen åbner fredag

  Skøjtebanen åbner fredag Byens populære skøjtebane åbner fredag den 1. december klokken 14.00. Alle er inviteret til åbningen, hvor der også vil være en tidlig julegave, idet der er gratis skøjteleje til de 50 første.
 • 29.11.2017

  Aarhus Kommune uddeler Handicappris

  Mandag 4. december kl. 13.00 uddeles Aarhus Kommunes Handicappris 2017. Tre kandidater er nomineret for en helt særlig indsats på handicapområdet. Prisen overrækkes af borgmester Jacob Bundsgaard.
 
 

Opdateret: 05.3.2013

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter