Gå til sidens indhold
01.02.2013

Aarhus satser millioner på nye løsninger

Aarhus Byråd har afsat 40 millioner kroner årligt til at understøtte kreative og innovative løsninger i den kommunale velfærd. Det handler om at bryde med vanetænkningen og modernisere kommunens drift, siger borgmester Jacob Bundsgaard.

Fra i dag kan medarbejdere og borgere i samarbejde med Aarhus Kommune søge penge til at gennemføre innovative idéer og initiativer, som kan føre til en mere effektiv og smartere kommune. På den måde bliver vi i stand til, at nå byens ambitiøse mål for vækst og udvikling.

 

Byrådet har sat 40 mio. kr. af om året til innovation. Pengene skal bruges til at løse de største kommunale velfærdsudfordringer. Dette skal blandt andet gøres på en måde, så samarbejde og tværgående fagligheder kommer mest muligt i spil.

 

Borgmester Jacob Bundsgaard:

”Vi arbejder allerede i dag med innovation og kreative løsninger, men vi skal gøre mere. Målet er at bryde med vanetænkningen og belønne kreativitet og innovationskraft. Forudsætningen for, at vi har et velfærdssamfund i morgen, er at vi kan udvikle det i dag, siger borgmester Jacob Bundsgaard.

 

Byrådet har udvalgt syv strategiske temaer og tildelingskriterier for udviklingen og udbredelsen af innovationsinitiativerne i Aarhus:

1.Inklusion og medborgerskab
2.Velfærdsteknologi
3.Digitalisering
4.Mobilitet
5.Innovationskultur
6.Sundhed
7.Sygefravær
 
Byrådet afsat 40 mio. til fortsat innovation og nytænkning. De 40 mio. er fordelt på to puljer:

• 30 mio. til fælles tværgående indsatser, der skal sikre, innovation og modernisering af kommunens drift inden for udvalgte områder.
• 10. mio. til lokale indsatser i magistratsafdelingerne, som magistratsafdelingerne har frie hænder til at udmønte lokalt. 
 
Læs mere om Aarhus Kommunes innovationsinitiativer, hvordan man søger om penge til innovative projekt - og få viden og indsigt i, hvordan Aarhus Kommune arbejder med innovation (åbner nyt vindue).

 

Link til denne side

Nyheder

 • 20.02.2018

  Glæde i Aarhus over fortsat anerkendelse fra Michelin-guiden

  Med fire flotte stjerne i 2018-udgaven af Michelin-guiden holder Aarhus status quo og sætter en tyk streg under byens styrkeposition på gastronomi-området.
 • 15.02.2018

  Hjælp med at gøre parkerne forårsklare

  Teknik og Miljø bruger de kolde måneder på at gøre Aarhus’ mange parker klar til foråret og aarhusianernes indtog. Alle kan med få klik på mobilen hjælpe arbejdet godt på vej.
 • 14.02.2018

  Kondolencebog på Aarhus Rådhus i anledning af HKH Prins Henriks død

  Byens borgere og gæster har mulighed for at skrive en kondolence-hilsen til Hans Kongelige højhed, på Aarhus Rådhus.
 • 14.02.2018

  Bering-Beder vejen er undervejs

  I næste uge kommer det første synlige bevis på, at arbejdet med Bering-Beder vejen er i gang. Jorden under den 12 km lange strækning skal bl.a. undersøges for mulige arkæologiske skatte.
 • 14.02.2018

  Ved HKH Prins Henriks død:

  Borgmester Jacob Bundsgaard sender kondolence-skrivelse til Kongehuset i anledning af HKH Prins Henriks død.
 • 12.02.2018

  Aarhus Letbane får ny formand

  Den aarhusianske erhvervsmand og tidligere medlem af Aarhus Byråd Steen Stavnsbo indstilles til posten som ny formand for Aarhus Letbane I/S
 • 09.02.2018

  Børn kan få hjælp til tænderne i ferien

  Allerede fra næste uge udvider Tandplejen Aarhus åbningstiden i skoleferier. Dermed får børn og unge bedre mulighed for såvel akut behandling af tandskader eller tandpine som almindeligt tandeftersyn i ferietiden. Samtidig får deres forældre bedre mulighed for at være med.
 • 08.02.2018

  Lisbjerg er klar til vokseværk

  Aarhus Byråd godkendte onsdag aften udviklingsplanen for Lisbjerg, som er et af Danmarks største byudviklingsområder.
 
 

Opdateret: 05.3.2013

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code