Gå til sidens indhold
01.04.2014

Digital post giver travlhed i Borgerservice

Borgerservice i Aarhus Kommune oplever i disse dage stor interesse fra borgere, som ønsker at blive fritaget for digital post. Årsagen er nye landsdækkende regler, der forpligter kommunerne til at kommunikere digitalt pr 1. november 2014. Dog kan borgere med særlige behov søge dispensation fra ordningen.
”Vi får i disse dage ekstraordinært mange henvendelser i Borgerservice. Det er min oplevelse, at meget af det skyldes usikkerhed og uvished om de nye regler. Jeg kan berolige med, at vi selvfølgelig giver dispensation til alle, der opfylder kravene. Nye regler skaber altid utryghed, og vi gør, hvad vi kan for at give borgerne en tryg start,” siger chef i Borgerservice i Aarhus Lene Hartig Danielsen.

 

Der kan søges dispensation frem til den 1. november, men der findes også andre alternativer.

 

Læseadgang – en bedre mulighed for mange

Mange vil være bedre tjent med en læseadgang. En læseadgang bety-der, at man kan give en anden person lov til at læse den post, man modtager i Digital Post.

 

Eksempelvis et familiemedlem med læseadgang kan få en advis, når der er nyt i Digital Post, og samtidig er posten samlet et sted, så det er let at finde den frem igen. Og det kan være en stor fordel for man-ge pårørende, som gerne vil hjælpe deres forældre eller ægtefæller.

 

”Det vigtigste er at finde den løsning, som fungerer bedst for den en-kelte borger. Uanset om det er fritagelse eller en læseadgang. Derfor vil vi gerne opfordre til at tage en dialog med sine pårørende om, hvad der er den bedste løsning i det enkelte tilfælde,” siger chef for Borgerservice Lene Hartig Danielsen.


I Borgerservice i Aarhus Kommune er cirka 1100 af borgerne blevet fritaget for Digital Post. Samtidig er antallet af borgere tilmeldt Digital Post stadig stigende. Forventningen er, at cirka 80 % af borgerne over 15 år skal tilmeldes Digital Post.

 

Læs mere om Digital Post på www.borger.dk

 

Link til denne side

Nyheder

 • 20.02.2018

  Glæde i Aarhus over fortsat anerkendelse fra Michelin-guiden

  Med fire flotte stjerne i 2018-udgaven af Michelin-guiden holder Aarhus status quo og sætter en tyk streg under byens styrkeposition på gastronomi-området.
 • 15.02.2018

  Hjælp med at gøre parkerne forårsklare

  Teknik og Miljø bruger de kolde måneder på at gøre Aarhus’ mange parker klar til foråret og aarhusianernes indtog. Alle kan med få klik på mobilen hjælpe arbejdet godt på vej.
 • 14.02.2018

  Kondolencebog på Aarhus Rådhus i anledning af HKH Prins Henriks død

  Byens borgere og gæster har mulighed for at skrive en kondolence-hilsen til Hans Kongelige højhed, på Aarhus Rådhus.
 • 14.02.2018

  Bering-Beder vejen er undervejs

  I næste uge kommer det første synlige bevis på, at arbejdet med Bering-Beder vejen er i gang. Jorden under den 12 km lange strækning skal bl.a. undersøges for mulige arkæologiske skatte.
 • 14.02.2018

  Ved HKH Prins Henriks død:

  Borgmester Jacob Bundsgaard sender kondolence-skrivelse til Kongehuset i anledning af HKH Prins Henriks død.
 • 12.02.2018

  Aarhus Letbane får ny formand

  Den aarhusianske erhvervsmand og tidligere medlem af Aarhus Byråd Steen Stavnsbo indstilles til posten som ny formand for Aarhus Letbane I/S
 • 09.02.2018

  Børn kan få hjælp til tænderne i ferien

  Allerede fra næste uge udvider Tandplejen Aarhus åbningstiden i skoleferier. Dermed får børn og unge bedre mulighed for såvel akut behandling af tandskader eller tandpine som almindeligt tandeftersyn i ferietiden. Samtidig får deres forældre bedre mulighed for at være med.
 • 08.02.2018

  Lisbjerg er klar til vokseværk

  Aarhus Byråd godkendte onsdag aften udviklingsplanen for Lisbjerg, som er et af Danmarks største byudviklingsområder.
 
 

Opdateret: 02.4.2014

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code