Gå til sidens indhold
01.04.2014

Digital post giver travlhed i Borgerservice

Borgerservice i Aarhus Kommune oplever i disse dage stor interesse fra borgere, som ønsker at blive fritaget for digital post. Årsagen er nye landsdækkende regler, der forpligter kommunerne til at kommunikere digitalt pr 1. november 2014. Dog kan borgere med særlige behov søge dispensation fra ordningen.
”Vi får i disse dage ekstraordinært mange henvendelser i Borgerservice. Det er min oplevelse, at meget af det skyldes usikkerhed og uvished om de nye regler. Jeg kan berolige med, at vi selvfølgelig giver dispensation til alle, der opfylder kravene. Nye regler skaber altid utryghed, og vi gør, hvad vi kan for at give borgerne en tryg start,” siger chef i Borgerservice i Aarhus Lene Hartig Danielsen.

 

Der kan søges dispensation frem til den 1. november, men der findes også andre alternativer.

 

Læseadgang – en bedre mulighed for mange

Mange vil være bedre tjent med en læseadgang. En læseadgang bety-der, at man kan give en anden person lov til at læse den post, man modtager i Digital Post.

 

Eksempelvis et familiemedlem med læseadgang kan få en advis, når der er nyt i Digital Post, og samtidig er posten samlet et sted, så det er let at finde den frem igen. Og det kan være en stor fordel for man-ge pårørende, som gerne vil hjælpe deres forældre eller ægtefæller.

 

”Det vigtigste er at finde den løsning, som fungerer bedst for den en-kelte borger. Uanset om det er fritagelse eller en læseadgang. Derfor vil vi gerne opfordre til at tage en dialog med sine pårørende om, hvad der er den bedste løsning i det enkelte tilfælde,” siger chef for Borgerservice Lene Hartig Danielsen.


I Borgerservice i Aarhus Kommune er cirka 1100 af borgerne blevet fritaget for Digital Post. Samtidig er antallet af borgere tilmeldt Digital Post stadig stigende. Forventningen er, at cirka 80 % af borgerne over 15 år skal tilmeldes Digital Post.

 

Læs mere om Digital Post på www.borger.dk

 

Link til denne side

Nyheder

 • 08.12.2017

  Klare regler for nye altaner

  Den 1. oktober trådte nye retningslinjer for altaner i kraft. De giver et klart overblik over mulighederne.
 • 08.12.2017

  Nye retningslinjer for skiltning på vej

  Flere love regulerer skiltningen i Aarhus Kommune, men udviklingen på området øger behovet for en opdatering af mulighederne. De er nu på vej.
 • 07.12.2017

  Borgerne sætter kurs for fremtidens velfærd

  Aarhus Byråd beder borgerne om hjælp til at sætte mål for fremtidens velfærd, så Aarhus kan blive et endnu bedre sted at leve sit liv.
 • 05.12.2017

  DEFCO's fremtid i Aarhus faldet på plads

  Den aarhusianske fødevarevirksomhed DEFCO åbner produktion i nyt domicil i Viby og sikrer dermed lokale arbejdspladser.
 • 04.12.2017

  Aarhus Kommunes Handicappris er uddelt

  Fodboldklubben F.C. Bøgeskov får Aarhus Kommunes Handicappris
 • 01.12.2017

  De første gadenavne i Lisbjerg får børnekultur som tema

  Navngivningen af gader og veje skal spille en større rolle i kommunens nye byudviklingsområder, så den bymæssige identitet bliver fremhævet. Sådan lyder det i en ny strategi fra Teknik og Miljø.
 • 30.11.2017

  Skøjtebanen åbner fredag

  Skøjtebanen åbner fredag Byens populære skøjtebane åbner fredag den 1. december klokken 14.00. Alle er inviteret til åbningen, hvor der også vil være en tidlig julegave, idet der er gratis skøjteleje til de 50 første.
 • 29.11.2017

  Aarhus Kommune uddeler Handicappris

  Mandag 4. december kl. 13.00 uddeles Aarhus Kommunes Handicappris 2017. Tre kandidater er nomineret for en helt særlig indsats på handicapområdet. Prisen overrækkes af borgmester Jacob Bundsgaard.
 
 

Opdateret: 02.4.2014

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter