Gå til sidens indhold
30.06.2016

Jobcenter Aarhus udvikler digital jobmatcher

Job On the Run er Jobcenter Aarhus’ nye app til ledige og virksomheder. Med app’en kan den ledige blive sin egen jobkonsulent, og virksomhederne får et effektivt redskab til rekruttering.

Du går ned ad strøget. Du passerer en forretning, og – pling! – din mobil fortæller dig, at forretningen har et ledigt job, der matcher din profil. Du tjekker stillingsopslaget og læser, hvordan du skal søge. Om du spontant skal stikke hovedet indenfor, sende dit CV via app’en, sende en egentlig ansøgning … Uanset hvad, kan jobbet meget hurtigt være inden for rækkevidde.

 

Dette scenario bliver nu til virkelighed. Jobcenter Aarhus er i gang med at finpudse første version af sin nye app, Job On the Run, som bliver tilgængelig for alle i juli.

 

Job On the Run er en digital jobmatcher, hvor jobsøgende opretter deres personlige profiler, og virksomheder opslår ledige stillinger. Hvis der er et match på mindst 85 procent mellem de givne parametre, sendes en push besked til den jobsøgende, når vedkommende er i nærheden af virksomheden. Det er også muligt at søge i alle, opslåede job ud fra parametre, man selv vælger.

 

"Det er oplagt at udnytte den mobile teknologi, som alle og især de unge bruger, i jobindsatsen. De unge bliver deres egne jobkonsulenter og kan tage direkte kontakt til virksomhederne. App’en linker til de sociale medier, så man fx kan præsentere sig på video via Youtube. Det er en fordel for dem, der ikke er sprogligt stærke. Og virksomhederne får en effektiv kanal til rekruttering,” siger Hanne Marklund, udviklingskonsulent i Beskæftigelsesforvaltningen.

 

Det er forventningen, at den digitale jobmatcher har et stort effektiviseringspotentiale for jobcentret i form af:

 

 • Kortere ledighedsperioder, fordi jobbene hurtigere er inden for rækkevidde
 • Færre tilbagefald til ledighed på grund af direkte, kvalificeret og målrettet match
 • Direkte kontakt mellem de jobsøgende og virksomhederne
 • Frigjorte ressourcer, som jobcentret kan bruge på de borgere, der har brug for ekstra støtte og vejledning

 

Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Thomas Medom, ser frem til at opleve app’en i funktion.

 

"Jeg er ret begejstret over, at Jobcenter Aarhus går i luften med Job On the Run. Det er et spændende eksempel på, hvordan vi kan gentænke jobindsatsen til gavn for både de ledige, virksomhederne og jobcentret. Et vittigt medlem af Beskæftigelsesudvalget har kaldt app’en for jobsøgningens Tinder, så vi har store forventninger til potentialet,” siger Thomas Medom, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse.

 

Beskæftigelsesforvaltningen fik del i Aarhus Kommunes innovationsmidler til den første fase af udviklingsarbejdet i 2015 og søger nu om midler til anden fase, hvor app’en skal implementeres i organisationen, videreudvikles og markedsføres.

 

Job On the Run kan bruges med både Windows, Android og iOS.

 

Læs mere på www.jobontherun.dk

 

Link til denne side

Nyheder

 • 08.12.2017

  Klare regler for nye altaner

  Den 1. oktober trådte nye retningslinjer for altaner i kraft. De giver et klart overblik over mulighederne.
 • 08.12.2017

  Nye retningslinjer for skiltning på vej

  Flere love regulerer skiltningen i Aarhus Kommune, men udviklingen på området øger behovet for en opdatering af mulighederne. De er nu på vej.
 • 07.12.2017

  Borgerne sætter kurs for fremtidens velfærd

  Aarhus Byråd beder borgerne om hjælp til at sætte mål for fremtidens velfærd, så Aarhus kan blive et endnu bedre sted at leve sit liv.
 • 05.12.2017

  DEFCO's fremtid i Aarhus faldet på plads

  Den aarhusianske fødevarevirksomhed DEFCO åbner produktion i nyt domicil i Viby og sikrer dermed lokale arbejdspladser.
 • 04.12.2017

  Aarhus Kommunes Handicappris er uddelt

  Fodboldklubben F.C. Bøgeskov får Aarhus Kommunes Handicappris
 • 01.12.2017

  De første gadenavne i Lisbjerg får børnekultur som tema

  Navngivningen af gader og veje skal spille en større rolle i kommunens nye byudviklingsområder, så den bymæssige identitet bliver fremhævet. Sådan lyder det i en ny strategi fra Teknik og Miljø.
 • 30.11.2017

  Skøjtebanen åbner fredag

  Skøjtebanen åbner fredag Byens populære skøjtebane åbner fredag den 1. december klokken 14.00. Alle er inviteret til åbningen, hvor der også vil være en tidlig julegave, idet der er gratis skøjteleje til de 50 første.
 • 29.11.2017

  Aarhus Kommune uddeler Handicappris

  Mandag 4. december kl. 13.00 uddeles Aarhus Kommunes Handicappris 2017. Tre kandidater er nomineret for en helt særlig indsats på handicapområdet. Prisen overrækkes af borgmester Jacob Bundsgaard.
 
 

Opdateret: 06.9.2016

Afdeling: Sociale Forhold og Beskæftigelse

Send kommentar:  

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter