Gå til sidens indhold
30.06.2016

Jobcenter Aarhus udvikler digital jobmatcher

Job On the Run er Jobcenter Aarhus’ nye app til ledige og virksomheder. Med app’en kan den ledige blive sin egen jobkonsulent, og virksomhederne får et effektivt redskab til rekruttering.

Du går ned ad strøget. Du passerer en forretning, og – pling! – din mobil fortæller dig, at forretningen har et ledigt job, der matcher din profil. Du tjekker stillingsopslaget og læser, hvordan du skal søge. Om du spontant skal stikke hovedet indenfor, sende dit CV via app’en, sende en egentlig ansøgning … Uanset hvad, kan jobbet meget hurtigt være inden for rækkevidde.

 

Dette scenario bliver nu til virkelighed. Jobcenter Aarhus er i gang med at finpudse første version af sin nye app, Job On the Run, som bliver tilgængelig for alle i juli.

 

Job On the Run er en digital jobmatcher, hvor jobsøgende opretter deres personlige profiler, og virksomheder opslår ledige stillinger. Hvis der er et match på mindst 85 procent mellem de givne parametre, sendes en push besked til den jobsøgende, når vedkommende er i nærheden af virksomheden. Det er også muligt at søge i alle, opslåede job ud fra parametre, man selv vælger.

 

"Det er oplagt at udnytte den mobile teknologi, som alle og især de unge bruger, i jobindsatsen. De unge bliver deres egne jobkonsulenter og kan tage direkte kontakt til virksomhederne. App’en linker til de sociale medier, så man fx kan præsentere sig på video via Youtube. Det er en fordel for dem, der ikke er sprogligt stærke. Og virksomhederne får en effektiv kanal til rekruttering,” siger Hanne Marklund, udviklingskonsulent i Beskæftigelsesforvaltningen.

 

Det er forventningen, at den digitale jobmatcher har et stort effektiviseringspotentiale for jobcentret i form af:

 

 • Kortere ledighedsperioder, fordi jobbene hurtigere er inden for rækkevidde
 • Færre tilbagefald til ledighed på grund af direkte, kvalificeret og målrettet match
 • Direkte kontakt mellem de jobsøgende og virksomhederne
 • Frigjorte ressourcer, som jobcentret kan bruge på de borgere, der har brug for ekstra støtte og vejledning

 

Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Thomas Medom, ser frem til at opleve app’en i funktion.

 

"Jeg er ret begejstret over, at Jobcenter Aarhus går i luften med Job On the Run. Det er et spændende eksempel på, hvordan vi kan gentænke jobindsatsen til gavn for både de ledige, virksomhederne og jobcentret. Et vittigt medlem af Beskæftigelsesudvalget har kaldt app’en for jobsøgningens Tinder, så vi har store forventninger til potentialet,” siger Thomas Medom, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse.

 

Beskæftigelsesforvaltningen fik del i Aarhus Kommunes innovationsmidler til den første fase af udviklingsarbejdet i 2015 og søger nu om midler til anden fase, hvor app’en skal implementeres i organisationen, videreudvikles og markedsføres.

 

Job On the Run kan bruges med både Windows, Android og iOS.

 

Læs mere på www.jobontherun.dk

 

Link til denne side

Nyheder

 • 20.02.2018

  Glæde i Aarhus over fortsat anerkendelse fra Michelin-guiden

  Med fire flotte stjerne i 2018-udgaven af Michelin-guiden holder Aarhus status quo og sætter en tyk streg under byens styrkeposition på gastronomi-området.
 • 15.02.2018

  Hjælp med at gøre parkerne forårsklare

  Teknik og Miljø bruger de kolde måneder på at gøre Aarhus’ mange parker klar til foråret og aarhusianernes indtog. Alle kan med få klik på mobilen hjælpe arbejdet godt på vej.
 • 14.02.2018

  Kondolencebog på Aarhus Rådhus i anledning af HKH Prins Henriks død

  Byens borgere og gæster har mulighed for at skrive en kondolence-hilsen til Hans Kongelige højhed, på Aarhus Rådhus.
 • 14.02.2018

  Bering-Beder vejen er undervejs

  I næste uge kommer det første synlige bevis på, at arbejdet med Bering-Beder vejen er i gang. Jorden under den 12 km lange strækning skal bl.a. undersøges for mulige arkæologiske skatte.
 • 14.02.2018

  Ved HKH Prins Henriks død:

  Borgmester Jacob Bundsgaard sender kondolence-skrivelse til Kongehuset i anledning af HKH Prins Henriks død.
 • 12.02.2018

  Aarhus Letbane får ny formand

  Den aarhusianske erhvervsmand og tidligere medlem af Aarhus Byråd Steen Stavnsbo indstilles til posten som ny formand for Aarhus Letbane I/S
 • 09.02.2018

  Børn kan få hjælp til tænderne i ferien

  Allerede fra næste uge udvider Tandplejen Aarhus åbningstiden i skoleferier. Dermed får børn og unge bedre mulighed for såvel akut behandling af tandskader eller tandpine som almindeligt tandeftersyn i ferietiden. Samtidig får deres forældre bedre mulighed for at være med.
 • 08.02.2018

  Lisbjerg er klar til vokseværk

  Aarhus Byråd godkendte onsdag aften udviklingsplanen for Lisbjerg, som er et af Danmarks største byudviklingsområder.
 
 

Opdateret: 06.9.2016

Afdeling: Sociale Forhold og Beskæftigelse

Send kommentar:  

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code