Gå til sidens indhold
05.08.2015

Mere effektive sagsgange og samarbejde på tværs til gavn for borgerne – Sociale Forhold og Beskæftigelse laver ny organisering

”Vi vil styrke det tværfaglige arbejde, så borgerne i sidste ende oplever en mere koordineret og sammenhængende indsats. Vi skal være bedre til at arbejde sammen med foreninger og virksomheder blandt andet. Vi skal i højere grad møde borgerne som partnere og være i stand til at aktivere borgerens egne ressourcer og drømme,” fortæller rådmand Thomas Medom og fortsætter:

”Sociale forhold og Beskæftigelse skal være en nemmere og mere gennemskuelig organisation at navigere i. Det gælder selvfølgelig for de borgere, der får støtte hos os, men det gælder også for samarbejdspartnere og medarbejdere. Jeg håber, at en ny organisering og nye måder at samarbejde på skaber rum til at løfte nye typer af opgaver og mødes mere på tværs. Fx skal vi i den nye organisation sikre, at den faglige specialisering styrkes. Den faglige viden skal sættes i spil på nye måder på tværs og ud af organisationen.”

 

Administrationen slankes

”Og så står vi jo over for en virkelighed, hvor Byrådet i forbindelse med budgettet for 2015-2018 besluttede en væsentlig effektivisering,” siger Thomas Medom. 

 

I Sociale Forhold og Beskæftigelse har rådmanden besluttet, at de administrative enheder i Socialforvaltningen, Beskæftigelsesforvaltningen og fællesstabene skal effektivisere for i alt 5 procent med 2,5 procent i henholdsvis 2016 og 2017.
 
”Effektivisering må ikke forveksles med serviceforringelser. Vi har i budgetforliget understreget, at effektivisering for eksempel er afbureaukratisering, indførelse af ny teknologi eller smartere arbejdsgange. Og ikke gennem skjulte servicereduktioner eller urimeligt øget pres på den enkelte medarbejder,” siger Thomas Medom.

 

Ny organisering

Som led i denne udvikling har Sociale forhold og Beskæftigelse omorganiseret. Flere mindre sekretariater er omlagt til to faglige stabe i henholdsvis Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. På magistratsniveau bliver fire stabe til tre.

 

På beskæftigelsesområdet erstatter Beskæftigelsesforvaltningen Jobcenter, Ydelsescenter og Udførerafdeling med nye driftsområder, der både får myndigheds- og udføreropgaver. På det sociale område er borgerindgangen uændret. 

 

Den ny organisering trådte i kraft 1. august 2015 og skal understøtte en mere smidig, helhedsorienteret indsats for borgerne.

 

Yderligere oplysninger

Se organisationsdiagram for MSB (.pdf, åbner nyt vindue) 
Læs mere om organiseringen i MSB

Link til denne side

Nyheder

 • 08.12.2017

  Klare regler for nye altaner

  Den 1. oktober trådte nye retningslinjer for altaner i kraft. De giver et klart overblik over mulighederne.
 • 08.12.2017

  Nye retningslinjer for skiltning på vej

  Flere love regulerer skiltningen i Aarhus Kommune, men udviklingen på området øger behovet for en opdatering af mulighederne. De er nu på vej.
 • 07.12.2017

  Borgerne sætter kurs for fremtidens velfærd

  Aarhus Byråd beder borgerne om hjælp til at sætte mål for fremtidens velfærd, så Aarhus kan blive et endnu bedre sted at leve sit liv.
 • 05.12.2017

  DEFCO's fremtid i Aarhus faldet på plads

  Den aarhusianske fødevarevirksomhed DEFCO åbner produktion i nyt domicil i Viby og sikrer dermed lokale arbejdspladser.
 • 04.12.2017

  Aarhus Kommunes Handicappris er uddelt

  Fodboldklubben F.C. Bøgeskov får Aarhus Kommunes Handicappris
 • 01.12.2017

  De første gadenavne i Lisbjerg får børnekultur som tema

  Navngivningen af gader og veje skal spille en større rolle i kommunens nye byudviklingsområder, så den bymæssige identitet bliver fremhævet. Sådan lyder det i en ny strategi fra Teknik og Miljø.
 • 30.11.2017

  Skøjtebanen åbner fredag

  Skøjtebanen åbner fredag Byens populære skøjtebane åbner fredag den 1. december klokken 14.00. Alle er inviteret til åbningen, hvor der også vil være en tidlig julegave, idet der er gratis skøjteleje til de 50 første.
 • 29.11.2017

  Aarhus Kommune uddeler Handicappris

  Mandag 4. december kl. 13.00 uddeles Aarhus Kommunes Handicappris 2017. Tre kandidater er nomineret for en helt særlig indsats på handicapområdet. Prisen overrækkes af borgmester Jacob Bundsgaard.
 
 

Opdateret: 26.2.2016

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter