Gå til sidens indhold
15.05.2014

Aarhus Kommune modtager pris for sin udbudspolitik

Aarhus kommune har fået SMV Prisen 2014 for sin udbudspolitik, som medvirker til at skabe bedre muligheder for små og mellemstore virksomheder, såkaldte SMV’er.

Aarhus kommune modtog  den 15. maj SMV Prisen 2014 for kommunens SMV-venlige udbudspolitik, som medvirker til at skabe bedre muligheder for små og mellemstore virksomheder, SMV’er.
   
SMV Prisen uddeles på Håndværksrådets årlige repræsentantskabsmøde.
 
”I år hædrer vi en kommune, som ikke blot taler positivt om små og mellemstore virksomheder, men som også sætter handling bag ordene. Aarhus Kommune har nemlig fastlagt en udbudspolitik, som gør det muligt for små og mellemstore virksomheder at byde på kommunens opgaver. Og Aarhus Kommune udbyder som udgangspunkt alle bygge- og anlægsopgaver i fagentrepriser.” Det sagde Niels Techen, formand for Håndværksrådet, da han i dag overrakte prisen til Aarhus Kommune.
 
Fagentrepriser deler større udbud op i mindre bidder. Fagentrepriser er derfor den udbudsform, der giver SMV’er i byggeriet de bedste muligheder for at deltage i udbudsrunderne.
 
Aarhus Kommunes SMV-venlige udbudspolitik er blevet formuleret gennem dialog med Aarhus Haandværkerforening og Håndværksrådet. Niels Techen fremhævede bl.a., at Aarhus Kommunes egne beregninger viser, at kommunens udbud af vedligeholdelse af over 900 kommunale bygninger i fagentreprise har sparet mange skattekroner.
 
”Ingen kommune, uanset størrelse, kan herefter sige, at det ikke lader sig gøre eller ikke betaler sig at udbyde på en SMV venlig måde”, sagde Niels Techen.
 
Økonomidirektør Peter Pedersen, Aarhus Kommune, modtog SMV Prisen på vegne af kommunen.
 
"Det ligger os rigtig meget på sinde, at vi gennem den måde, vi løser vores opgaver på, også bidrager til udviklingen af de små og mellemstore virksomheder. SMV’erne ligger inde med mange gode ideer og innovative måder at løse opgaverne på, og det skal vi som stor offentlig virksomhed være med til at udvikle", sagde han.
 
SMV Prisen tildeles en person eller en juridisk person, som har ydet en bemærkelsesværdig indsats i arbejdet for at skabe gode rammer for at etablere, drive og udvikle små og mellemstore virksomheder.
 
SMV Prisen uddeles årligt på Håndværksrådets repræsentantskabsmøde, der i år holdes i IDA Mødecenter på Kalvebod Brygge i København.
 
På billedet: Til venstre, økonomidirektør i Aarhus Kommune Peter Pedersen. Til højre Håndværksrådets formand Niels Techen.
Foto: Michael Altschul

Link til denne side

Nyheder

 • 08.12.2017

  Klare regler for nye altaner

  Den 1. oktober trådte nye retningslinjer for altaner i kraft. De giver et klart overblik over mulighederne.
 • 08.12.2017

  Nye retningslinjer for skiltning på vej

  Flere love regulerer skiltningen i Aarhus Kommune, men udviklingen på området øger behovet for en opdatering af mulighederne. De er nu på vej.
 • 07.12.2017

  Borgerne sætter kurs for fremtidens velfærd

  Aarhus Byråd beder borgerne om hjælp til at sætte mål for fremtidens velfærd, så Aarhus kan blive et endnu bedre sted at leve sit liv.
 • 05.12.2017

  DEFCO's fremtid i Aarhus faldet på plads

  Den aarhusianske fødevarevirksomhed DEFCO åbner produktion i nyt domicil i Viby og sikrer dermed lokale arbejdspladser.
 • 04.12.2017

  Aarhus Kommunes Handicappris er uddelt

  Fodboldklubben F.C. Bøgeskov får Aarhus Kommunes Handicappris
 • 01.12.2017

  De første gadenavne i Lisbjerg får børnekultur som tema

  Navngivningen af gader og veje skal spille en større rolle i kommunens nye byudviklingsområder, så den bymæssige identitet bliver fremhævet. Sådan lyder det i en ny strategi fra Teknik og Miljø.
 • 30.11.2017

  Skøjtebanen åbner fredag

  Skøjtebanen åbner fredag Byens populære skøjtebane åbner fredag den 1. december klokken 14.00. Alle er inviteret til åbningen, hvor der også vil være en tidlig julegave, idet der er gratis skøjteleje til de 50 første.
 • 29.11.2017

  Aarhus Kommune uddeler Handicappris

  Mandag 4. december kl. 13.00 uddeles Aarhus Kommunes Handicappris 2017. Tre kandidater er nomineret for en helt særlig indsats på handicapområdet. Prisen overrækkes af borgmester Jacob Bundsgaard.
 
 

Opdateret: 16.5.2014

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter