Gå til sidens indhold
15.05.2014

Aarhus Kommune modtager pris for sin udbudspolitik

Aarhus kommune har fået SMV Prisen 2014 for sin udbudspolitik, som medvirker til at skabe bedre muligheder for små og mellemstore virksomheder, såkaldte SMV’er.

Aarhus kommune modtog  den 15. maj SMV Prisen 2014 for kommunens SMV-venlige udbudspolitik, som medvirker til at skabe bedre muligheder for små og mellemstore virksomheder, SMV’er.
   
SMV Prisen uddeles på Håndværksrådets årlige repræsentantskabsmøde.
 
”I år hædrer vi en kommune, som ikke blot taler positivt om små og mellemstore virksomheder, men som også sætter handling bag ordene. Aarhus Kommune har nemlig fastlagt en udbudspolitik, som gør det muligt for små og mellemstore virksomheder at byde på kommunens opgaver. Og Aarhus Kommune udbyder som udgangspunkt alle bygge- og anlægsopgaver i fagentrepriser.” Det sagde Niels Techen, formand for Håndværksrådet, da han i dag overrakte prisen til Aarhus Kommune.
 
Fagentrepriser deler større udbud op i mindre bidder. Fagentrepriser er derfor den udbudsform, der giver SMV’er i byggeriet de bedste muligheder for at deltage i udbudsrunderne.
 
Aarhus Kommunes SMV-venlige udbudspolitik er blevet formuleret gennem dialog med Aarhus Haandværkerforening og Håndværksrådet. Niels Techen fremhævede bl.a., at Aarhus Kommunes egne beregninger viser, at kommunens udbud af vedligeholdelse af over 900 kommunale bygninger i fagentreprise har sparet mange skattekroner.
 
”Ingen kommune, uanset størrelse, kan herefter sige, at det ikke lader sig gøre eller ikke betaler sig at udbyde på en SMV venlig måde”, sagde Niels Techen.
 
Økonomidirektør Peter Pedersen, Aarhus Kommune, modtog SMV Prisen på vegne af kommunen.
 
"Det ligger os rigtig meget på sinde, at vi gennem den måde, vi løser vores opgaver på, også bidrager til udviklingen af de små og mellemstore virksomheder. SMV’erne ligger inde med mange gode ideer og innovative måder at løse opgaverne på, og det skal vi som stor offentlig virksomhed være med til at udvikle", sagde han.
 
SMV Prisen tildeles en person eller en juridisk person, som har ydet en bemærkelsesværdig indsats i arbejdet for at skabe gode rammer for at etablere, drive og udvikle små og mellemstore virksomheder.
 
SMV Prisen uddeles årligt på Håndværksrådets repræsentantskabsmøde, der i år holdes i IDA Mødecenter på Kalvebod Brygge i København.
 
På billedet: Til venstre, økonomidirektør i Aarhus Kommune Peter Pedersen. Til højre Håndværksrådets formand Niels Techen.
Foto: Michael Altschul

Link til denne side

Nyheder

 • 20.02.2018

  Glæde i Aarhus over fortsat anerkendelse fra Michelin-guiden

  Med fire flotte stjerne i 2018-udgaven af Michelin-guiden holder Aarhus status quo og sætter en tyk streg under byens styrkeposition på gastronomi-området.
 • 15.02.2018

  Hjælp med at gøre parkerne forårsklare

  Teknik og Miljø bruger de kolde måneder på at gøre Aarhus’ mange parker klar til foråret og aarhusianernes indtog. Alle kan med få klik på mobilen hjælpe arbejdet godt på vej.
 • 14.02.2018

  Kondolencebog på Aarhus Rådhus i anledning af HKH Prins Henriks død

  Byens borgere og gæster har mulighed for at skrive en kondolence-hilsen til Hans Kongelige højhed, på Aarhus Rådhus.
 • 14.02.2018

  Bering-Beder vejen er undervejs

  I næste uge kommer det første synlige bevis på, at arbejdet med Bering-Beder vejen er i gang. Jorden under den 12 km lange strækning skal bl.a. undersøges for mulige arkæologiske skatte.
 • 14.02.2018

  Ved HKH Prins Henriks død:

  Borgmester Jacob Bundsgaard sender kondolence-skrivelse til Kongehuset i anledning af HKH Prins Henriks død.
 • 12.02.2018

  Aarhus Letbane får ny formand

  Den aarhusianske erhvervsmand og tidligere medlem af Aarhus Byråd Steen Stavnsbo indstilles til posten som ny formand for Aarhus Letbane I/S
 • 09.02.2018

  Børn kan få hjælp til tænderne i ferien

  Allerede fra næste uge udvider Tandplejen Aarhus åbningstiden i skoleferier. Dermed får børn og unge bedre mulighed for såvel akut behandling af tandskader eller tandpine som almindeligt tandeftersyn i ferietiden. Samtidig får deres forældre bedre mulighed for at være med.
 • 08.02.2018

  Lisbjerg er klar til vokseværk

  Aarhus Byråd godkendte onsdag aften udviklingsplanen for Lisbjerg, som er et af Danmarks største byudviklingsområder.
 
 

Opdateret: 16.5.2014

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code