Gå til sidens indhold
01.06.2015

Aarhus giver fri internetadgang til studerende

Studerende og ansatte på videregående uddannelser kan fremover gå trådløst på internet i Aarhus, når de er på biblioteket, er til koncert eller afleverer børn i skole. De skal ikke gøre noget ekstra, men kommer automatisk på Smart Aarhus-nettet, når det er i nærheden.

De nye muligheder for trådløs internetadgang er resultatet af, at Aarhus Kommune sammen med Aarhus Universitet har fået åbnet for Eduroam i Smart Aarhus-nettet, som er et borgervendt trådløst internet, der findes i kommunens bygninger.

 

Niels Højberg er stadsdirektør i Aarhus Kommune og formand for det regionale Smart Aarhus-partnerskab. Han glæder sig over den lette netadgang for studerende:

”Aarhus er og bliver en studieby. Det er de kloge hoveder, der er magneten for både virksomheder og kulturliv i vores digitale videnssamfund, og det skaber vækst og velstand, ikke bare i Aarhus, men i et stort opland. Aarhus Universitet er en integreret del af byen, ikke bare fysisk, men nu også digitalt,” siger Niels Højberg.

 

Den nye mulighed gælder også for internationale studerende. Eduroam er nemlig et internationalt samarbejde blandt uddannelsesinstitutioner i 74 lande verden over. Eduroam giver sikker trådløs adgang på alle institutioner, der er medlem. Hver bruger kobles på via godkendelse fra deres egen uddannelsesinstitution, hvorefter der er fri Wi-Fi-adgang på alle deltagende institutioner i ind- og udland.

 

Berit Eika er prorektor for uddannelse på Aarhus Universitet. Hun glæder sig over, at universitet og by bliver hægtet digitalt sammen, også for udenlandske studerende og forskere:

”Vi lever i en globaliseret og digital verden. Det her er et meget enkelt og stærkt budskab: Velkommen! Med cirka 50.000 studerende og ansatte er universitetet en væsentlig del af livet i byen – og det er udbredelsen af Eduroam med til at sætte en digital streg under,” siger Berit Eika.

 

Hidtil har Eduroam i Danmark været begrænset til uddannelsesinstitutioner, primært på universitetsniveau. Med aftalen med Aarhus Kommune og andre kommuner bliver Eduroam tilgængelig uden for uddannelsessektoren.

Børge Obel er formand for DeIC (Danish e-Infrastructure Cooperation), en virtuel organisation under Uddannelses- og Forskningsministeriet, der bestyrer Eduroam i Danmark.

”Konnektivitet og infrastruktur er vigtig både på uddannelsesinstituti-onerne og uden for dem, hvad enten vi taler forskning eller uddannelse. Den fleksibilitet og mobilitet leverer Eduroam på dansk og internationalt plan,” siger Børge Obel.

 

Initiativet omkring Eduroam mellem Aarhus Kommune og Aarhus Universitet er et konkret eksempel på de aktiviteter, der udspringer af samarbejdet i Smart Aarhus. Den nye service lanceres den 1. juni 2015 af borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard, ved åbningen af  Internet Week Denmark, som er en fem-dages digital fagfestival med over 100 arrangementer. Internet Week Denmark er også et Smart Aarhus initiativ.

 

Fakta

 • Eduroam er tilgængeligt i Aarhus fra den 1. juni 2015.
 • Eduroam er et globalt samarbejde mellem videregående uddannelsesinstitutioner i 74 lande.
 • Smart Aarhus er et regionalt partnerskab bestående af Aarhus Kommune, Region Midtjylland, Aarhus Universitet, VIA University College, Alexandra Instituttet samt en række virksomheder og organisationer.
 • Smart Aarhus har også lagt navn til Aarhus Kommunes trådløse netværk, der er et af Danmarks største og består af 5000 adgangspunkter i kommunens bygninger: fx biblioteker, skoler, plejehjem, daginstitutioner og kulturinstitutioner.
 • Der er i forvejen gratis adgang til Smart Aarhus-nettet via NemID og SMS.

Læs mere på smartaarhus.dk (nyt vindue)

Link til denne side

Nyheder

 • 08.12.2017

  Klare regler for nye altaner

  Den 1. oktober trådte nye retningslinjer for altaner i kraft. De giver et klart overblik over mulighederne.
 • 08.12.2017

  Nye retningslinjer for skiltning på vej

  Flere love regulerer skiltningen i Aarhus Kommune, men udviklingen på området øger behovet for en opdatering af mulighederne. De er nu på vej.
 • 07.12.2017

  Borgerne sætter kurs for fremtidens velfærd

  Aarhus Byråd beder borgerne om hjælp til at sætte mål for fremtidens velfærd, så Aarhus kan blive et endnu bedre sted at leve sit liv.
 • 05.12.2017

  DEFCO's fremtid i Aarhus faldet på plads

  Den aarhusianske fødevarevirksomhed DEFCO åbner produktion i nyt domicil i Viby og sikrer dermed lokale arbejdspladser.
 • 04.12.2017

  Aarhus Kommunes Handicappris er uddelt

  Fodboldklubben F.C. Bøgeskov får Aarhus Kommunes Handicappris
 • 01.12.2017

  De første gadenavne i Lisbjerg får børnekultur som tema

  Navngivningen af gader og veje skal spille en større rolle i kommunens nye byudviklingsområder, så den bymæssige identitet bliver fremhævet. Sådan lyder det i en ny strategi fra Teknik og Miljø.
 • 30.11.2017

  Skøjtebanen åbner fredag

  Skøjtebanen åbner fredag Byens populære skøjtebane åbner fredag den 1. december klokken 14.00. Alle er inviteret til åbningen, hvor der også vil være en tidlig julegave, idet der er gratis skøjteleje til de 50 første.
 • 29.11.2017

  Aarhus Kommune uddeler Handicappris

  Mandag 4. december kl. 13.00 uddeles Aarhus Kommunes Handicappris 2017. Tre kandidater er nomineret for en helt særlig indsats på handicapområdet. Prisen overrækkes af borgmester Jacob Bundsgaard.
 
 

Opdateret: 02.6.2015

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter