Gå til sidens indhold
31.03.2015

Dynamiske tavler skal hjælpe bilisterne

Aarhus Kommune begynder i denne uge monteringen af 10 dynamiske tavler på Randersvej, Grenåvej, Ringvejen og Kystvejen. De dynamiske tavler skal med realtids trafikinformation og anvisninger om hurtigste rute spare bilisterne tid og få trafikken langs Randersvej til at glide.

125 bluetooth-enheder står allerede i dag på udvalgte vejstrækninger og indsamler realtidsdata om bilisternes rejsetid. Disse data kan med det samme aflæses på et kort over vejnettet i Aarhus Kommune via app’en Trafikken Østjylland.

 

Men nu går Aarhus Kommune et skridt videre. Data fra bluetooth-enhederne skal fremover bruges til at vise realtids trafikinformation på 10 store dynamiske tavler. Tavlerne skal fortælle bilister i Aarhus, hvornår det er smart at køre på udvalgte strækninger, og om de eksempelvis kan spare tid ved at køre ti minutter tidligere om morgenen. 

 

De dynamiske tavler skal hjælpe aarhusianerne til at udnytte vejene bedre. Bilisterne kommer nemlig langt hurtigere frem, hvis de har mulighed for at køre lidt tidligere eller lidt senere end de værste myldretidsminutter op mod klokken 7:30 og klokken 9. Ved at arbejde med Smart mobilitet håber Aarhus Kommune at sprede trafikken en smule mere ud, så alle kommer hurtigere frem.

 

”Vi glæder os til at få sat strøm til tavlerne og komme i gang med testfasen, hvor vi skal afprøve og finjustere teknik og grafik på tavlerne. I den første tid skal vi gøre os nogle erfaringer. Det er ny teknologi, vi tager i anvendelse, og vi kan her informere trafikanterne via realtidsinformationer. Et er helt sikkert – tavlerne er et skridt i den rigtige retning, når vi taler smart mobilitet”, fortæller anlægschef Trine Buus Karlsen.

 

Tilpasset information

Styrken i de nye dynamiske tavler ligger i den forbedrede synlighed, idet tavlerne kun er aktive, når der er et behov. Undersøgelser har vist, at trafikanterne har større respekt for information, som kun vises, når den er aktuel frem for faste tavler, som ikke tilpasser sig den aktuelle trafiksituation.

 

De nye tavler, der kommer i funktion i løbet af foråret 2015, kan indeholde oplysninger som parkeringsinformation, hastighedsinformation, rejsetidsinformation, information om vejrforhold etc. Informationen på tavlerne er dynamisk, ligesom tavlerne kan flyttes rundt og placeres langs de strækninger, hvor der er behov for at informere trafikanterne.

 

To af tavlerne er 2.411 x 1.689 x 90 (B-H-D) mm., mens de øvrige otte er 2.051 x 1.329 x 90 (B-H-D) mm.

Link til denne side

Nyheder

 • 20.02.2018

  Glæde i Aarhus over fortsat anerkendelse fra Michelin-guiden

  Med fire flotte stjerne i 2018-udgaven af Michelin-guiden holder Aarhus status quo og sætter en tyk streg under byens styrkeposition på gastronomi-området.
 • 15.02.2018

  Hjælp med at gøre parkerne forårsklare

  Teknik og Miljø bruger de kolde måneder på at gøre Aarhus’ mange parker klar til foråret og aarhusianernes indtog. Alle kan med få klik på mobilen hjælpe arbejdet godt på vej.
 • 14.02.2018

  Kondolencebog på Aarhus Rådhus i anledning af HKH Prins Henriks død

  Byens borgere og gæster har mulighed for at skrive en kondolence-hilsen til Hans Kongelige højhed, på Aarhus Rådhus.
 • 14.02.2018

  Bering-Beder vejen er undervejs

  I næste uge kommer det første synlige bevis på, at arbejdet med Bering-Beder vejen er i gang. Jorden under den 12 km lange strækning skal bl.a. undersøges for mulige arkæologiske skatte.
 • 14.02.2018

  Ved HKH Prins Henriks død:

  Borgmester Jacob Bundsgaard sender kondolence-skrivelse til Kongehuset i anledning af HKH Prins Henriks død.
 • 12.02.2018

  Aarhus Letbane får ny formand

  Den aarhusianske erhvervsmand og tidligere medlem af Aarhus Byråd Steen Stavnsbo indstilles til posten som ny formand for Aarhus Letbane I/S
 • 09.02.2018

  Børn kan få hjælp til tænderne i ferien

  Allerede fra næste uge udvider Tandplejen Aarhus åbningstiden i skoleferier. Dermed får børn og unge bedre mulighed for såvel akut behandling af tandskader eller tandpine som almindeligt tandeftersyn i ferietiden. Samtidig får deres forældre bedre mulighed for at være med.
 • 08.02.2018

  Lisbjerg er klar til vokseværk

  Aarhus Byråd godkendte onsdag aften udviklingsplanen for Lisbjerg, som er et af Danmarks største byudviklingsområder.
 
 

Opdateret: 31.3.2015

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code