Gå til sidens indhold
31.03.2015

Dynamiske tavler skal hjælpe bilisterne

Aarhus Kommune begynder i denne uge monteringen af 10 dynamiske tavler på Randersvej, Grenåvej, Ringvejen og Kystvejen. De dynamiske tavler skal med realtids trafikinformation og anvisninger om hurtigste rute spare bilisterne tid og få trafikken langs Randersvej til at glide.

125 bluetooth-enheder står allerede i dag på udvalgte vejstrækninger og indsamler realtidsdata om bilisternes rejsetid. Disse data kan med det samme aflæses på et kort over vejnettet i Aarhus Kommune via app’en Trafikken Østjylland.

 

Men nu går Aarhus Kommune et skridt videre. Data fra bluetooth-enhederne skal fremover bruges til at vise realtids trafikinformation på 10 store dynamiske tavler. Tavlerne skal fortælle bilister i Aarhus, hvornår det er smart at køre på udvalgte strækninger, og om de eksempelvis kan spare tid ved at køre ti minutter tidligere om morgenen. 

 

De dynamiske tavler skal hjælpe aarhusianerne til at udnytte vejene bedre. Bilisterne kommer nemlig langt hurtigere frem, hvis de har mulighed for at køre lidt tidligere eller lidt senere end de værste myldretidsminutter op mod klokken 7:30 og klokken 9. Ved at arbejde med Smart mobilitet håber Aarhus Kommune at sprede trafikken en smule mere ud, så alle kommer hurtigere frem.

 

”Vi glæder os til at få sat strøm til tavlerne og komme i gang med testfasen, hvor vi skal afprøve og finjustere teknik og grafik på tavlerne. I den første tid skal vi gøre os nogle erfaringer. Det er ny teknologi, vi tager i anvendelse, og vi kan her informere trafikanterne via realtidsinformationer. Et er helt sikkert – tavlerne er et skridt i den rigtige retning, når vi taler smart mobilitet”, fortæller anlægschef Trine Buus Karlsen.

 

Tilpasset information

Styrken i de nye dynamiske tavler ligger i den forbedrede synlighed, idet tavlerne kun er aktive, når der er et behov. Undersøgelser har vist, at trafikanterne har større respekt for information, som kun vises, når den er aktuel frem for faste tavler, som ikke tilpasser sig den aktuelle trafiksituation.

 

De nye tavler, der kommer i funktion i løbet af foråret 2015, kan indeholde oplysninger som parkeringsinformation, hastighedsinformation, rejsetidsinformation, information om vejrforhold etc. Informationen på tavlerne er dynamisk, ligesom tavlerne kan flyttes rundt og placeres langs de strækninger, hvor der er behov for at informere trafikanterne.

 

To af tavlerne er 2.411 x 1.689 x 90 (B-H-D) mm., mens de øvrige otte er 2.051 x 1.329 x 90 (B-H-D) mm.

Link til denne side

Nyheder

 • 08.12.2017

  Klare regler for nye altaner

  Den 1. oktober trådte nye retningslinjer for altaner i kraft. De giver et klart overblik over mulighederne.
 • 08.12.2017

  Nye retningslinjer for skiltning på vej

  Flere love regulerer skiltningen i Aarhus Kommune, men udviklingen på området øger behovet for en opdatering af mulighederne. De er nu på vej.
 • 07.12.2017

  Borgerne sætter kurs for fremtidens velfærd

  Aarhus Byråd beder borgerne om hjælp til at sætte mål for fremtidens velfærd, så Aarhus kan blive et endnu bedre sted at leve sit liv.
 • 05.12.2017

  DEFCO's fremtid i Aarhus faldet på plads

  Den aarhusianske fødevarevirksomhed DEFCO åbner produktion i nyt domicil i Viby og sikrer dermed lokale arbejdspladser.
 • 04.12.2017

  Aarhus Kommunes Handicappris er uddelt

  Fodboldklubben F.C. Bøgeskov får Aarhus Kommunes Handicappris
 • 01.12.2017

  De første gadenavne i Lisbjerg får børnekultur som tema

  Navngivningen af gader og veje skal spille en større rolle i kommunens nye byudviklingsområder, så den bymæssige identitet bliver fremhævet. Sådan lyder det i en ny strategi fra Teknik og Miljø.
 • 30.11.2017

  Skøjtebanen åbner fredag

  Skøjtebanen åbner fredag Byens populære skøjtebane åbner fredag den 1. december klokken 14.00. Alle er inviteret til åbningen, hvor der også vil være en tidlig julegave, idet der er gratis skøjteleje til de 50 første.
 • 29.11.2017

  Aarhus Kommune uddeler Handicappris

  Mandag 4. december kl. 13.00 uddeles Aarhus Kommunes Handicappris 2017. Tre kandidater er nomineret for en helt særlig indsats på handicapområdet. Prisen overrækkes af borgmester Jacob Bundsgaard.
 
 

Opdateret: 31.3.2015

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter