Gå til sidens indhold
27.06.2016

Hjemmeplejen bliver nøglefri

Daglig håndtering af bundtvis af nøgler er snart fortid i hjemmeplejen. Med et nyt system kan hjemmehjælperne låse borgernes døre op via en app. Det giver øget tryghed for borgerne.

De fleste har oplevet at miste en nøgle. Det er drønærgerligt, og kan være en dyr og besværlig fornøjelse. Men forsvundne nøgler kan også ende i de forkerte hænder og skabe utryghed. For hjemmehjælpsmodtagere i Aarhus Kommune er bekymringer omkring forsvundne nøgler nu historie, for fremover låser hjemmehjælperen op med en tablet.

- Det er fantastisk, at vi nu kan tilbyde vores borgere den ekstra tryghed, som det nye nøglefri låsesystem giver. Samtidig letter det hverdagen for vores medarbejdere, som ikke længere skal holde styr på en masse nøgler, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg. 

 

Mere tryghed

Det nye låsesystem erstatter almindelige nøgler med digitale nøgler, som fungerer via tablets. På indersiden af opgangs- eller hoveddøren installeres en lille batteridrevet styreboks, som hjemmehjælperne via en app kan logge sig på og låse døren op med. Systemet fungerer via Bluetooth og er uafhængigt af mobildækning.

- Hjemmehjælperne skal håndtere rigtig mange nøgler, men med det elektroniske låsesystem er det slut med at bruge tid på det, ligesom borgerne ikke længere skal bekymre sig om forsvundne nøgler. Det er altså både en  større sikkerhed for borgerne, en forbedring af medarbejdernes arbejdsmiljø, og en tidsmæssig besparelse for kommunen, siger Mette Halkier Laurien, projektleder, Center for Frihedsteknologi, Aarhus Kommune.

 

Kan rykke ud med det samme

Tidligere startede og sluttede hjemmehjælperne arbejdsdagen med at hente og aflevere nøgler på lokalcenteret, og ofte måtte medarbejderne udveksle nøgler i løbet af dagen. Det tog tid og gav flere udfordringer.

- Det er en stor lettelse for os, at vi ikke længere skal holde styr på en masse nøgler. Når vi før fik et akutopkald fra en borger, som eksempelvis var faldet, skulle vi først ind på lokalcentret og hente nøglen, før vi kunne tage ud og hjælpe vedkommende. Nu kan vi komme med det samme, siger Lone Andersen, hjemmehjælper, Aarhus Kommune.

Borgeren og eventuelle øvrige beboere i ejendommen bruger fortsat det almindelige nøglesystem og bliver ikke påvirket af nyinstallationen. Systemet er svensk og hedder Phoniro, og det er vagt- og sikkerhedsvirksomheden G4S, der vandt udbuddet om den samlede opgave.

I alt 2800 låse skal gøres elektroniske. Heraf er 700 allerede installeret.

 

Link til denne side

Nyheder

 • 08.12.2017

  Klare regler for nye altaner

  Den 1. oktober trådte nye retningslinjer for altaner i kraft. De giver et klart overblik over mulighederne.
 • 08.12.2017

  Nye retningslinjer for skiltning på vej

  Flere love regulerer skiltningen i Aarhus Kommune, men udviklingen på området øger behovet for en opdatering af mulighederne. De er nu på vej.
 • 07.12.2017

  Borgerne sætter kurs for fremtidens velfærd

  Aarhus Byråd beder borgerne om hjælp til at sætte mål for fremtidens velfærd, så Aarhus kan blive et endnu bedre sted at leve sit liv.
 • 05.12.2017

  DEFCO's fremtid i Aarhus faldet på plads

  Den aarhusianske fødevarevirksomhed DEFCO åbner produktion i nyt domicil i Viby og sikrer dermed lokale arbejdspladser.
 • 04.12.2017

  Aarhus Kommunes Handicappris er uddelt

  Fodboldklubben F.C. Bøgeskov får Aarhus Kommunes Handicappris
 • 01.12.2017

  De første gadenavne i Lisbjerg får børnekultur som tema

  Navngivningen af gader og veje skal spille en større rolle i kommunens nye byudviklingsområder, så den bymæssige identitet bliver fremhævet. Sådan lyder det i en ny strategi fra Teknik og Miljø.
 • 30.11.2017

  Skøjtebanen åbner fredag

  Skøjtebanen åbner fredag Byens populære skøjtebane åbner fredag den 1. december klokken 14.00. Alle er inviteret til åbningen, hvor der også vil være en tidlig julegave, idet der er gratis skøjteleje til de 50 første.
 • 29.11.2017

  Aarhus Kommune uddeler Handicappris

  Mandag 4. december kl. 13.00 uddeles Aarhus Kommunes Handicappris 2017. Tre kandidater er nomineret for en helt særlig indsats på handicapområdet. Prisen overrækkes af borgmester Jacob Bundsgaard.
 
 

Opdateret: 27.6.2016

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter