Gå til sidens indhold
15.10.2012

Rådmand indfører 24 timers regel

Træt af at vente på et svar fra kommunen? Ifølge den aarhusianske sundhedsrådmand Thomas Medom (SF) må der nu maksimalt gå 24 timer, fra man sender en mail til forvaltningen, til man får et svar.
”Når man sender en klage over manglende pleje eller omsorg til direk-tøren eller den øverste politiker i afdelingen, så er det oftest fordi man er frustreret, sur, forvirret eller måske ligefrem bange. Så stærke følelser skal vi kunne reagere på inden for 24 timer,” siger Thomas Medom.

 

God økonomi

Inspirationen til at indføre en 24 timers regel kommer fra Holland, hvor man har haft stor succes med at indføre hurtigere og mere direkte og personlig kontakt til de borgere, der klager.

Konceptet har samtidig fokus på at lytte, være undersøgende og være løsningsorienteret.

I Holland har resultater ved brug af modellen vist, at 50 % af klagesagerne droppes, sagsbehandlingstiden reduceres med 20 % og både borgertilfredsheden og jobtilfredsheden stiger med 20%.

 

”Det er altså mange fluer, man får smækket med et hurtigt og præcist smæk. Gladere borgere, mere tilfredse medarbejdere og sparet tid og penge,” siger Thomas Medom.

 

Intet tidstyranni

Rådmanden understreger dog, at personalet ikke bliver slået i hovedet med stopuret, hvis de ikke når at svare på minuttet.

”Vi har nok tidstyranni i den i offentlige sektor, så jeg står ikke og tager tid på de ansatte, men logikken er jo også, at det giver så god mening, at man ikke kan lade være.”

 

24 timers reglen træder i kraft 1. november. Den gælder alle hverdage og omfatter klager over pleje og omsorg i Aarhus Kommune.

De hollandske resultater viser

 

 • Besparelser i tid og penge på 20-30%
 • Klageproceduren standses i ca. 50% af sagerne
 • Jobtilfredshed hos de ansatte stiger med ca. 20%
 • Sagsbehandlingstid går ned med ca. 20%
 • Borgertilfredshed stiger med ca. 20%

 

Kilde: http://www.styrketborgerkontakt.dk/konceptet/baggrund (åbner nyt vindue)

Link til denne side

Nyheder

 • 17.05.2018

  Rammerne for Classic Race Aarhus er lagt fast

  Teknik og Miljø har nu færdigbehandlet vilkårene for Classic Race Aarhus. Vilkårene sendes til arrangøren og beboerne i området.
 • 17.05.2018

  Der er andet i livet end karakterer

  Sæsonen for klamme håndflader, følelsesmæssige op- og nedture, ærgrelser, forglemmelser, ris, ros og nervøs lugt af ungdommens armhuler er åben. Det årlige karakterræs i folkeskoler, gymnasier og videregående uddannelser er indledt.
 • 15.05.2018

  Den Blå Skole udvider ved internationalt sejlsportscenter i Aarhus

  I fremtiden får endnu flere aarhusianske folkeskoleelever mulighed for at boltre sig på, i og ved Aarhus Bugt, når Den Blå Skole flytter aktiviteter til det nye internationale sejlsportscenter på Aarhus Ø.
 • 15.05.2018

  Mere omsorg til døende og støtte til pårørende

  Borgere i Aarhus der er ved at tage afsked med livet får fremover endnu mere omsorg og pleje og pårørende mere støtte.
 • 09.05.2018

  Borgmester Jacob Bundsgaard: Der bliver kamp om pengene til udsatte boligområder

  Kommentarer fra borgmester Jacob Bundsgaard i forbindelse med politisk aftale i Folketinget om udsatte boligområder (ghetto-aftalen):
 • 09.05.2018

  Populær pulje uddeler penge igen

  Hvad har unge musikere på Godsbanen, øl- og vinsmagere i Brabrand og strikkedamer i Tilst til fælles? De har alle modtaget penge fra Aarhus Kommunes GENLYD-pulje til at udvikle deres aktiviteter.
 • 09.05.2018

  H. K. H. Kronprinsen fejres med folkefest i Aarhus

  Der er lagt op til et brag af en folkefest, når H.K.H. Kronprinsen fejres den 21. maj i anledningen af sin 50-års fødselsdag. Aarhus byder Kronprinsen velkommen til tonerne af rådhusklokkerne, der spiller ”Happy Birthday.” Det bliver startskuddet til en spektakulær løbefest, hvor der vil være underholdning langs ruten og det hele sluttes af med en festlig fødselsdagskoncert i Musikhusparken.
 • 09.05.2018

  Nyt liv til fabriksgrund i Kongsvang

  100 almene ungdomsboliger og 200 privatejede boliger er på vej til Kongsvang. Den ene af grundene, der bygges på, står lige nu ubenyttet hen, men i fremtiden vil der komme nyt liv og grønne områder til.
 
 

Opdateret: 16.10.2012

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code