Gå til sidens indhold
12.09.2012

Vær med til at skrive på Aarhus' historie

Aarhus Stadsarkiv lancerer et nyt leksikon om Aarhus. Det hedder AarhusWiki og er bygget på samme måde, som den store Wikipedia.

Hvornår kom fabrikkerne til Aarhus? Er Aarhus Banegård virkelig den ældste i Jylland? Hvad er historien bag navnet på min gade, og hvornår blev den anlagt?

 

Nu bliver det nemmere at finde svar på spørgsmål af denne slags, for i dag, 12. september 2012, åbner Aarhus Stadsarkiv for et nyt leksikon om Aarhus. Det hedder AarhusWiki og er bygget på samme måde, som mange vil kende fra den store Wikipedia.

 

 

Formatet er nyt, men noget af indholdet er velkendt. Kernen i leksikonet er nemlig stof fra den hjemmeside, der hed Århus Leksikon. Den stod bibliotekerne og Lokalhistorisk Samling bag, men nu er opgaven altså gledet videre til det nye stadsarkiv.

 

 

AarhusWiki er opbygget efter wiki-princippet. Brugerne kan derfor være med til at skrive og redigere indholdet. Og det er, ifølge stadsarkivar Søren Bitsch Christensen, netop fordelen ved det nye leksikon: ”Vi kan finde eksperter til at skrive mange af de relevante artikler, og det har vi også gjort. Der er imidlertid en masse emner, som det er brugerne, der er de virkelige eksperter på. Det kan være om lokale forhold eller specielle interesser. Med det nye wiki-format kan man skrive ændringer i de bestående tekster eller selv lave sine egne. Alt bliver kigget efter af stadsarkivet og en redaktionsgruppe.”

 

 

Stadsarkivet har allerede afholdt et par møder for interesserede, og stadsarkivaren fortæller, at interesse var stor for at være med. ”For mig at se handler det nye leksikon også om, at vi nu får en bedre mulighed for at trække for eksempel lokalarkivernes store viden frem i lyset. På stadsarkivet arbejder vi i det hele taget meget efter at få fat i borgernes egne talenter for at skrive historie”, siger Søren Bitsch Christensen. ”Vi har i dag i nærheden af 100 frivillige til vores indskrivning af de såkaldte Sejrs Sedler, og med AarhusWiki’en går vi et skridt videre.”

 

 

 

 

Gå til aarhuswiki.dk (nyt vindue)

 

Link til denne side

Nyheder

 • 17.05.2018

  Rammerne for Classic Race Aarhus er lagt fast

  Teknik og Miljø har nu færdigbehandlet vilkårene for Classic Race Aarhus. Vilkårene sendes til arrangøren og beboerne i området.
 • 17.05.2018

  Der er andet i livet end karakterer

  Sæsonen for klamme håndflader, følelsesmæssige op- og nedture, ærgrelser, forglemmelser, ris, ros og nervøs lugt af ungdommens armhuler er åben. Det årlige karakterræs i folkeskoler, gymnasier og videregående uddannelser er indledt.
 • 15.05.2018

  Den Blå Skole udvider ved internationalt sejlsportscenter i Aarhus

  I fremtiden får endnu flere aarhusianske folkeskoleelever mulighed for at boltre sig på, i og ved Aarhus Bugt, når Den Blå Skole flytter aktiviteter til det nye internationale sejlsportscenter på Aarhus Ø.
 • 15.05.2018

  Mere omsorg til døende og støtte til pårørende

  Borgere i Aarhus der er ved at tage afsked med livet får fremover endnu mere omsorg og pleje og pårørende mere støtte.
 • 09.05.2018

  Borgmester Jacob Bundsgaard: Der bliver kamp om pengene til udsatte boligområder

  Kommentarer fra borgmester Jacob Bundsgaard i forbindelse med politisk aftale i Folketinget om udsatte boligområder (ghetto-aftalen):
 • 09.05.2018

  Populær pulje uddeler penge igen

  Hvad har unge musikere på Godsbanen, øl- og vinsmagere i Brabrand og strikkedamer i Tilst til fælles? De har alle modtaget penge fra Aarhus Kommunes GENLYD-pulje til at udvikle deres aktiviteter.
 • 09.05.2018

  H. K. H. Kronprinsen fejres med folkefest i Aarhus

  Der er lagt op til et brag af en folkefest, når H.K.H. Kronprinsen fejres den 21. maj i anledningen af sin 50-års fødselsdag. Aarhus byder Kronprinsen velkommen til tonerne af rådhusklokkerne, der spiller ”Happy Birthday.” Det bliver startskuddet til en spektakulær løbefest, hvor der vil være underholdning langs ruten og det hele sluttes af med en festlig fødselsdagskoncert i Musikhusparken.
 • 09.05.2018

  Nyt liv til fabriksgrund i Kongsvang

  100 almene ungdomsboliger og 200 privatejede boliger er på vej til Kongsvang. Den ene af grundene, der bygges på, står lige nu ubenyttet hen, men i fremtiden vil der komme nyt liv og grønne områder til.
 
 

Opdateret: 13.9.2012

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code