Gå til sidens indhold
12.09.2012

Vær med til at skrive på Aarhus' historie

Aarhus Stadsarkiv lancerer et nyt leksikon om Aarhus. Det hedder AarhusWiki og er bygget på samme måde, som den store Wikipedia.

Hvornår kom fabrikkerne til Aarhus? Er Aarhus Banegård virkelig den ældste i Jylland? Hvad er historien bag navnet på min gade, og hvornår blev den anlagt?

 

Nu bliver det nemmere at finde svar på spørgsmål af denne slags, for i dag, 12. september 2012, åbner Aarhus Stadsarkiv for et nyt leksikon om Aarhus. Det hedder AarhusWiki og er bygget på samme måde, som mange vil kende fra den store Wikipedia.

 

 

Formatet er nyt, men noget af indholdet er velkendt. Kernen i leksikonet er nemlig stof fra den hjemmeside, der hed Århus Leksikon. Den stod bibliotekerne og Lokalhistorisk Samling bag, men nu er opgaven altså gledet videre til det nye stadsarkiv.

 

 

AarhusWiki er opbygget efter wiki-princippet. Brugerne kan derfor være med til at skrive og redigere indholdet. Og det er, ifølge stadsarkivar Søren Bitsch Christensen, netop fordelen ved det nye leksikon: ”Vi kan finde eksperter til at skrive mange af de relevante artikler, og det har vi også gjort. Der er imidlertid en masse emner, som det er brugerne, der er de virkelige eksperter på. Det kan være om lokale forhold eller specielle interesser. Med det nye wiki-format kan man skrive ændringer i de bestående tekster eller selv lave sine egne. Alt bliver kigget efter af stadsarkivet og en redaktionsgruppe.”

 

 

Stadsarkivet har allerede afholdt et par møder for interesserede, og stadsarkivaren fortæller, at interesse var stor for at være med. ”For mig at se handler det nye leksikon også om, at vi nu får en bedre mulighed for at trække for eksempel lokalarkivernes store viden frem i lyset. På stadsarkivet arbejder vi i det hele taget meget efter at få fat i borgernes egne talenter for at skrive historie”, siger Søren Bitsch Christensen. ”Vi har i dag i nærheden af 100 frivillige til vores indskrivning af de såkaldte Sejrs Sedler, og med AarhusWiki’en går vi et skridt videre.”

 

 

 

 

Gå til aarhuswiki.dk (nyt vindue)

 

Link til denne side

Nyheder

 • 15.02.2018

  Hjælp med at gøre parkerne forårsklare

  Teknik og Miljø bruger de kolde måneder på at gøre Aarhus’ mange parker klar til foråret og aarhusianernes indtog. Alle kan med få klik på mobilen hjælpe arbejdet godt på vej.
 • 14.02.2018

  Kondolencebog på Aarhus Rådhus i anledning af HKH Prins Henriks død

  Byens borgere og gæster har mulighed for at skrive en kondolence-hilsen til Hans Kongelige højhed, på Aarhus Rådhus.
 • 14.02.2018

  Bering-Beder vejen er undervejs

  I næste uge kommer det første synlige bevis på, at arbejdet med Bering-Beder vejen er i gang. Jorden under den 12 km lange strækning skal bl.a. undersøges for mulige arkæologiske skatte.
 • 14.02.2018

  Ved HKH Prins Henriks død:

  Borgmester Jacob Bundsgaard sender kondolence-skrivelse til Kongehuset i anledning af HKH Prins Henriks død.
 • 12.02.2018

  Aarhus Letbane får ny formand

  Den aarhusianske erhvervsmand og tidligere medlem af Aarhus Byråd Steen Stavnsbo indstilles til posten som ny formand for Aarhus Letbane I/S
 • 09.02.2018

  Børn kan få hjælp til tænderne i ferien

  Allerede fra næste uge udvider Tandplejen Aarhus åbningstiden i skoleferier. Dermed får børn og unge bedre mulighed for såvel akut behandling af tandskader eller tandpine som almindeligt tandeftersyn i ferietiden. Samtidig får deres forældre bedre mulighed for at være med.
 • 08.02.2018

  Lisbjerg er klar til vokseværk

  Aarhus Byråd godkendte onsdag aften udviklingsplanen for Lisbjerg, som er et af Danmarks største byudviklingsområder.
 • 08.02.2018

  Fald i andelen af privatskoleelever i Aarhus

  For første gang i nyere tid oplever skolerne i Aarhus Kommune et lille fald i andelen af elever, der går i privatskole. Dermed flader kurven over sivningen af elever fra folkeskole til privatskoler ud for første gang siden 1982.
 
 

Opdateret: 13.9.2012

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code