Gå til sidens indhold
12.09.2012

Vær med til at skrive på Aarhus' historie

Aarhus Stadsarkiv lancerer et nyt leksikon om Aarhus. Det hedder AarhusWiki og er bygget på samme måde, som den store Wikipedia.

Hvornår kom fabrikkerne til Aarhus? Er Aarhus Banegård virkelig den ældste i Jylland? Hvad er historien bag navnet på min gade, og hvornår blev den anlagt?

 

Nu bliver det nemmere at finde svar på spørgsmål af denne slags, for i dag, 12. september 2012, åbner Aarhus Stadsarkiv for et nyt leksikon om Aarhus. Det hedder AarhusWiki og er bygget på samme måde, som mange vil kende fra den store Wikipedia.

 

 

Formatet er nyt, men noget af indholdet er velkendt. Kernen i leksikonet er nemlig stof fra den hjemmeside, der hed Århus Leksikon. Den stod bibliotekerne og Lokalhistorisk Samling bag, men nu er opgaven altså gledet videre til det nye stadsarkiv.

 

 

AarhusWiki er opbygget efter wiki-princippet. Brugerne kan derfor være med til at skrive og redigere indholdet. Og det er, ifølge stadsarkivar Søren Bitsch Christensen, netop fordelen ved det nye leksikon: ”Vi kan finde eksperter til at skrive mange af de relevante artikler, og det har vi også gjort. Der er imidlertid en masse emner, som det er brugerne, der er de virkelige eksperter på. Det kan være om lokale forhold eller specielle interesser. Med det nye wiki-format kan man skrive ændringer i de bestående tekster eller selv lave sine egne. Alt bliver kigget efter af stadsarkivet og en redaktionsgruppe.”

 

 

Stadsarkivet har allerede afholdt et par møder for interesserede, og stadsarkivaren fortæller, at interesse var stor for at være med. ”For mig at se handler det nye leksikon også om, at vi nu får en bedre mulighed for at trække for eksempel lokalarkivernes store viden frem i lyset. På stadsarkivet arbejder vi i det hele taget meget efter at få fat i borgernes egne talenter for at skrive historie”, siger Søren Bitsch Christensen. ”Vi har i dag i nærheden af 100 frivillige til vores indskrivning af de såkaldte Sejrs Sedler, og med AarhusWiki’en går vi et skridt videre.”

 

 

 

 

Gå til aarhuswiki.dk (nyt vindue)

 

Link til denne side

Nyheder

 • 08.12.2017

  Klare regler for nye altaner

  Den 1. oktober trådte nye retningslinjer for altaner i kraft. De giver et klart overblik over mulighederne.
 • 08.12.2017

  Nye retningslinjer for skiltning på vej

  Flere love regulerer skiltningen i Aarhus Kommune, men udviklingen på området øger behovet for en opdatering af mulighederne. De er nu på vej.
 • 07.12.2017

  Borgerne sætter kurs for fremtidens velfærd

  Aarhus Byråd beder borgerne om hjælp til at sætte mål for fremtidens velfærd, så Aarhus kan blive et endnu bedre sted at leve sit liv.
 • 05.12.2017

  DEFCO's fremtid i Aarhus faldet på plads

  Den aarhusianske fødevarevirksomhed DEFCO åbner produktion i nyt domicil i Viby og sikrer dermed lokale arbejdspladser.
 • 04.12.2017

  Aarhus Kommunes Handicappris er uddelt

  Fodboldklubben F.C. Bøgeskov får Aarhus Kommunes Handicappris
 • 01.12.2017

  De første gadenavne i Lisbjerg får børnekultur som tema

  Navngivningen af gader og veje skal spille en større rolle i kommunens nye byudviklingsområder, så den bymæssige identitet bliver fremhævet. Sådan lyder det i en ny strategi fra Teknik og Miljø.
 • 30.11.2017

  Skøjtebanen åbner fredag

  Skøjtebanen åbner fredag Byens populære skøjtebane åbner fredag den 1. december klokken 14.00. Alle er inviteret til åbningen, hvor der også vil være en tidlig julegave, idet der er gratis skøjteleje til de 50 første.
 • 29.11.2017

  Aarhus Kommune uddeler Handicappris

  Mandag 4. december kl. 13.00 uddeles Aarhus Kommunes Handicappris 2017. Tre kandidater er nomineret for en helt særlig indsats på handicapområdet. Prisen overrækkes af borgmester Jacob Bundsgaard.
 
 

Opdateret: 13.9.2012

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter