Gå til sidens indhold
12.06.2015

Internet Week Denmark er afsluttet med succes

Flere end 4500 besøgende lod sig inspirere af omkring 100 events, da Aarhus for anden gang fejrede internettet.

Fem dage i internettets navn er netop afsluttet i Aarhus. For andet år i træk samledes branchefolk, pionerer, uddannelsesinstitutioner og andre offentlige organisationer i Aarhus under Internet Week Denmark. Flere end 4500 besøgende lod sig inspirere af omkring 100 events. Efter succesen i 2014 gav Aarhus Byråd en treårig bevilling, og dermed var Internet Week Denmark sikret frem til 2017.

 

Borgmester: Internet Week Denmark viser Aarhus’ stærke it-position

– Allerede sidste års succes for Internet Week Denmark viste, hvor stor interessen er for nettets nye muligheder. Jeg er stolt af, at vi i Aarhus har et miljø, hvor kommune, uddannelsesinstitutioner og det private erhvervsliv kan gå sammen om at stable så stærk en event på benene. Efter to vellykkede år har Internet Week Denmark sat en tyk streg under det potentiale, der stadig ligger i internettet, og Aarhus’ stærke position i internetøkonomien, siger Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard.

 

Den skandinaviske tredje vej

Idéen om Internet Week Denmark er fostret i Smart Aarhus, som er et netværk initieret af Aarhus Kommune, bestående af uddannelsesinstitutioner og private virksomheder, som ønsker at fremme digitalisering og skabe fremtidens ‘smarte by’. I internettets ånd er Internet Week Denmark baseret på crowdsourcing og crowdfunding. Virksomheder, uddannelsesinstitutioner, netværk og enkeltpersoner gør Internet Week Denmark mulig ved at organisere og finansiere arrangementer.

 

Foruden de der afholder events, bidrager over 40 virksomheder og institutioner med deres arbejdskraft, services og viden samt økonomiske bidrag. Uden for Danmark betragtes Smart Aarhus’ tilgang som en skandinavisk tredje vej baseret på tætte partnerskaber og direkte brugerinvolvering. Tilgangen adskiller sig både fra den mere kommercielle amerikanske og fra den mere statsstyrede asiatiske tradition for byudvikling. Det er Internet Week Denmark en tydelig manifestation af, siger Anne Marie Pahuus, der er med i formandskabet for Smart Aarhus og prodekan ved Aarhus Universitet.

 

Creuna: Mere end et sponsorat

Det digitale bureau Creuna for andet år i træk bidraget med festivalens visuelle identitet og det website, der er Internet Week Denmarks naturlige omdrejningspunkt. Ifølge adm. direktør Roar Nissen er Creunas involvering i Internet Week Denmark ikke blot et almindeligt sponsorat, men en del af en generel bevægelse for Aarhus som digitalt fyrtårn:  – Vi er en del af internetøkonomien. Som virksomhed i Aarhus, som arbejdsgivere for stærke fagfolk og som konsulenter for nogle af Skandinaviens største virksomheder. Vi ser Internet Week Denmark som en festival, der fejrer internettets betydning for branchen, men også som det forum, der initierer nye landevindinger og netværkspotentialer.

Link til denne side

Nyheder

 • 08.12.2017

  Klare regler for nye altaner

  Den 1. oktober trådte nye retningslinjer for altaner i kraft. De giver et klart overblik over mulighederne.
 • 08.12.2017

  Nye retningslinjer for skiltning på vej

  Flere love regulerer skiltningen i Aarhus Kommune, men udviklingen på området øger behovet for en opdatering af mulighederne. De er nu på vej.
 • 07.12.2017

  Borgerne sætter kurs for fremtidens velfærd

  Aarhus Byråd beder borgerne om hjælp til at sætte mål for fremtidens velfærd, så Aarhus kan blive et endnu bedre sted at leve sit liv.
 • 05.12.2017

  DEFCO's fremtid i Aarhus faldet på plads

  Den aarhusianske fødevarevirksomhed DEFCO åbner produktion i nyt domicil i Viby og sikrer dermed lokale arbejdspladser.
 • 04.12.2017

  Aarhus Kommunes Handicappris er uddelt

  Fodboldklubben F.C. Bøgeskov får Aarhus Kommunes Handicappris
 • 01.12.2017

  De første gadenavne i Lisbjerg får børnekultur som tema

  Navngivningen af gader og veje skal spille en større rolle i kommunens nye byudviklingsområder, så den bymæssige identitet bliver fremhævet. Sådan lyder det i en ny strategi fra Teknik og Miljø.
 • 30.11.2017

  Skøjtebanen åbner fredag

  Skøjtebanen åbner fredag Byens populære skøjtebane åbner fredag den 1. december klokken 14.00. Alle er inviteret til åbningen, hvor der også vil være en tidlig julegave, idet der er gratis skøjteleje til de 50 første.
 • 29.11.2017

  Aarhus Kommune uddeler Handicappris

  Mandag 4. december kl. 13.00 uddeles Aarhus Kommunes Handicappris 2017. Tre kandidater er nomineret for en helt særlig indsats på handicapområdet. Prisen overrækkes af borgmester Jacob Bundsgaard.
 
 

Opdateret: 13.6.2015

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter