Gå til sidens indhold
12.06.2015

Internet Week Denmark er afsluttet med succes

Flere end 4500 besøgende lod sig inspirere af omkring 100 events, da Aarhus for anden gang fejrede internettet.

Fem dage i internettets navn er netop afsluttet i Aarhus. For andet år i træk samledes branchefolk, pionerer, uddannelsesinstitutioner og andre offentlige organisationer i Aarhus under Internet Week Denmark. Flere end 4500 besøgende lod sig inspirere af omkring 100 events. Efter succesen i 2014 gav Aarhus Byråd en treårig bevilling, og dermed var Internet Week Denmark sikret frem til 2017.

 

Borgmester: Internet Week Denmark viser Aarhus’ stærke it-position

– Allerede sidste års succes for Internet Week Denmark viste, hvor stor interessen er for nettets nye muligheder. Jeg er stolt af, at vi i Aarhus har et miljø, hvor kommune, uddannelsesinstitutioner og det private erhvervsliv kan gå sammen om at stable så stærk en event på benene. Efter to vellykkede år har Internet Week Denmark sat en tyk streg under det potentiale, der stadig ligger i internettet, og Aarhus’ stærke position i internetøkonomien, siger Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard.

 

Den skandinaviske tredje vej

Idéen om Internet Week Denmark er fostret i Smart Aarhus, som er et netværk initieret af Aarhus Kommune, bestående af uddannelsesinstitutioner og private virksomheder, som ønsker at fremme digitalisering og skabe fremtidens ‘smarte by’. I internettets ånd er Internet Week Denmark baseret på crowdsourcing og crowdfunding. Virksomheder, uddannelsesinstitutioner, netværk og enkeltpersoner gør Internet Week Denmark mulig ved at organisere og finansiere arrangementer.

 

Foruden de der afholder events, bidrager over 40 virksomheder og institutioner med deres arbejdskraft, services og viden samt økonomiske bidrag. Uden for Danmark betragtes Smart Aarhus’ tilgang som en skandinavisk tredje vej baseret på tætte partnerskaber og direkte brugerinvolvering. Tilgangen adskiller sig både fra den mere kommercielle amerikanske og fra den mere statsstyrede asiatiske tradition for byudvikling. Det er Internet Week Denmark en tydelig manifestation af, siger Anne Marie Pahuus, der er med i formandskabet for Smart Aarhus og prodekan ved Aarhus Universitet.

 

Creuna: Mere end et sponsorat

Det digitale bureau Creuna for andet år i træk bidraget med festivalens visuelle identitet og det website, der er Internet Week Denmarks naturlige omdrejningspunkt. Ifølge adm. direktør Roar Nissen er Creunas involvering i Internet Week Denmark ikke blot et almindeligt sponsorat, men en del af en generel bevægelse for Aarhus som digitalt fyrtårn:  – Vi er en del af internetøkonomien. Som virksomhed i Aarhus, som arbejdsgivere for stærke fagfolk og som konsulenter for nogle af Skandinaviens største virksomheder. Vi ser Internet Week Denmark som en festival, der fejrer internettets betydning for branchen, men også som det forum, der initierer nye landevindinger og netværkspotentialer.

Link til denne side

Nyheder

 • 20.02.2018

  Glæde i Aarhus over fortsat anerkendelse fra Michelin-guiden

  Med fire flotte stjerne i 2018-udgaven af Michelin-guiden holder Aarhus status quo og sætter en tyk streg under byens styrkeposition på gastronomi-området.
 • 15.02.2018

  Hjælp med at gøre parkerne forårsklare

  Teknik og Miljø bruger de kolde måneder på at gøre Aarhus’ mange parker klar til foråret og aarhusianernes indtog. Alle kan med få klik på mobilen hjælpe arbejdet godt på vej.
 • 14.02.2018

  Kondolencebog på Aarhus Rådhus i anledning af HKH Prins Henriks død

  Byens borgere og gæster har mulighed for at skrive en kondolence-hilsen til Hans Kongelige højhed, på Aarhus Rådhus.
 • 14.02.2018

  Bering-Beder vejen er undervejs

  I næste uge kommer det første synlige bevis på, at arbejdet med Bering-Beder vejen er i gang. Jorden under den 12 km lange strækning skal bl.a. undersøges for mulige arkæologiske skatte.
 • 14.02.2018

  Ved HKH Prins Henriks død:

  Borgmester Jacob Bundsgaard sender kondolence-skrivelse til Kongehuset i anledning af HKH Prins Henriks død.
 • 12.02.2018

  Aarhus Letbane får ny formand

  Den aarhusianske erhvervsmand og tidligere medlem af Aarhus Byråd Steen Stavnsbo indstilles til posten som ny formand for Aarhus Letbane I/S
 • 09.02.2018

  Børn kan få hjælp til tænderne i ferien

  Allerede fra næste uge udvider Tandplejen Aarhus åbningstiden i skoleferier. Dermed får børn og unge bedre mulighed for såvel akut behandling af tandskader eller tandpine som almindeligt tandeftersyn i ferietiden. Samtidig får deres forældre bedre mulighed for at være med.
 • 08.02.2018

  Lisbjerg er klar til vokseværk

  Aarhus Byråd godkendte onsdag aften udviklingsplanen for Lisbjerg, som er et af Danmarks største byudviklingsområder.
 
 

Opdateret: 13.6.2015

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code