Gå til sidens indhold
18.11.2013

Få valgresultaterne på SMS

Aarhusianere, der tilmelder sig SMS-tjenesten, bliver blandt de første, der modtager nyt fra valget. Man tilmelder sig ved at sende en SMS med teksten ”aak kv13” til 1220. Det koster kun almindelig SMS-takst

Aarhus Kommune styrker formidlingen af stemmeprocenter og valgresultater. Det bliver nu muligt at få nyheder via SMS, ligesom de elektroniske skilte ved de store ind-faldsveje på valgdagen løbende vil blive opdateret med stemmeprocenter.

 

Til det sidste vil der blive arbejdet for at få flere vælgere til stemmeurnerne i Aarhus Kommune. I de seneste uger har aarhusianerne flere steder mødt kampagnen ”Aarhus stemmer.” Nu de også mulighed for at følge effekten. Dagen igennem vil kommunen offentliggøre, hvordan stemmeprocenten udvikler sig. Det sker på hjemmesider, Facebook, de digitale skilte ved indfaldsvejene og - som noget helt nyt - en gratis SMS tjeneste.

 

”Vi vil gerne gøre det let at følge med i valget. Telefonen er som regel lige ved hånden, og derfor er det naturligt, at vi tænker den ind i kommunikationen, ” siger presse- og kommunikationschef i Kultur og Borgerservice Michael Jaap.

 

Aarhusianere, der tilmelder sig SMS-tjenesten, bliver blandt de første, der modtager nyt fra valget. Man tilmelder sig ved at sende en SMS med teksten ”aak kv13” til 1220. Det koster kun almindelig SMS-takst.

 

Det er til enhver tid muligt at framelde ved at sende ”aak kv13 afmeld” til 1220.

 

Aarhus Kommune sætter i år særligt fokus på valgdeltagelsen. For første gang bliver der dagen igennem indhentet stemme-procenter fra samtlige 45 valgsteder. De offentliggøres hurtigst muligt efter klokken 11.30, 15.00 og 18.00. Ligesom den sam-lede stemmeprocent bliver offentliggjort, når stemmestederne lukker.

 

Valgdeltagelsen begynder på et højere niveau end tidligere, idet rekord mange har i år har brevstemt.

 

”Vi har oplevet en ekstraordinær stor interesse for byrådsvalget i år. Jeg håber på, at vi kan fastholde det høje niveau frem til, at valget ringes ud tirsdag aften klokken 20,” siger leder af Valgsekretariatet i Aarhus Kommune Lene Hartig Danielsen.

 

Ved byrådsvalget i 2009 var stemmeprocenten i Aarhus 63,7. Ud af 243.776 stemmeberettigede undlod 88.598 vælgere at sætte deres kryds. Det svarer til flere end hver tredje vælger. Blandt unge under 21 år var det kun hver anden, som stemte.

 

Tirsdag ringes valget i gang klokken 9.00, og det er muligt at stemme frem til klokken 20.

Link til denne side

Nyheder

 • 17.05.2018

  Rammerne for Classic Race Aarhus er lagt fast

  Teknik og Miljø har nu færdigbehandlet vilkårene for Classic Race Aarhus. Vilkårene sendes til arrangøren og beboerne i området.
 • 17.05.2018

  Der er andet i livet end karakterer

  Sæsonen for klamme håndflader, følelsesmæssige op- og nedture, ærgrelser, forglemmelser, ris, ros og nervøs lugt af ungdommens armhuler er åben. Det årlige karakterræs i folkeskoler, gymnasier og videregående uddannelser er indledt.
 • 15.05.2018

  Den Blå Skole udvider ved internationalt sejlsportscenter i Aarhus

  I fremtiden får endnu flere aarhusianske folkeskoleelever mulighed for at boltre sig på, i og ved Aarhus Bugt, når Den Blå Skole flytter aktiviteter til det nye internationale sejlsportscenter på Aarhus Ø.
 • 15.05.2018

  Mere omsorg til døende og støtte til pårørende

  Borgere i Aarhus der er ved at tage afsked med livet får fremover endnu mere omsorg og pleje og pårørende mere støtte.
 • 09.05.2018

  Borgmester Jacob Bundsgaard: Der bliver kamp om pengene til udsatte boligområder

  Kommentarer fra borgmester Jacob Bundsgaard i forbindelse med politisk aftale i Folketinget om udsatte boligområder (ghetto-aftalen):
 • 09.05.2018

  Populær pulje uddeler penge igen

  Hvad har unge musikere på Godsbanen, øl- og vinsmagere i Brabrand og strikkedamer i Tilst til fælles? De har alle modtaget penge fra Aarhus Kommunes GENLYD-pulje til at udvikle deres aktiviteter.
 • 09.05.2018

  H. K. H. Kronprinsen fejres med folkefest i Aarhus

  Der er lagt op til et brag af en folkefest, når H.K.H. Kronprinsen fejres den 21. maj i anledningen af sin 50-års fødselsdag. Aarhus byder Kronprinsen velkommen til tonerne af rådhusklokkerne, der spiller ”Happy Birthday.” Det bliver startskuddet til en spektakulær løbefest, hvor der vil være underholdning langs ruten og det hele sluttes af med en festlig fødselsdagskoncert i Musikhusparken.
 • 09.05.2018

  Nyt liv til fabriksgrund i Kongsvang

  100 almene ungdomsboliger og 200 privatejede boliger er på vej til Kongsvang. Den ene af grundene, der bygges på, står lige nu ubenyttet hen, men i fremtiden vil der komme nyt liv og grønne områder til.
 
 

Opdateret: 19.11.2013

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code