Gå til sidens indhold
18.11.2013

Få valgresultaterne på SMS

Aarhusianere, der tilmelder sig SMS-tjenesten, bliver blandt de første, der modtager nyt fra valget. Man tilmelder sig ved at sende en SMS med teksten ”aak kv13” til 1220. Det koster kun almindelig SMS-takst

Aarhus Kommune styrker formidlingen af stemmeprocenter og valgresultater. Det bliver nu muligt at få nyheder via SMS, ligesom de elektroniske skilte ved de store ind-faldsveje på valgdagen løbende vil blive opdateret med stemmeprocenter.

 

Til det sidste vil der blive arbejdet for at få flere vælgere til stemmeurnerne i Aarhus Kommune. I de seneste uger har aarhusianerne flere steder mødt kampagnen ”Aarhus stemmer.” Nu de også mulighed for at følge effekten. Dagen igennem vil kommunen offentliggøre, hvordan stemmeprocenten udvikler sig. Det sker på hjemmesider, Facebook, de digitale skilte ved indfaldsvejene og - som noget helt nyt - en gratis SMS tjeneste.

 

”Vi vil gerne gøre det let at følge med i valget. Telefonen er som regel lige ved hånden, og derfor er det naturligt, at vi tænker den ind i kommunikationen, ” siger presse- og kommunikationschef i Kultur og Borgerservice Michael Jaap.

 

Aarhusianere, der tilmelder sig SMS-tjenesten, bliver blandt de første, der modtager nyt fra valget. Man tilmelder sig ved at sende en SMS med teksten ”aak kv13” til 1220. Det koster kun almindelig SMS-takst.

 

Det er til enhver tid muligt at framelde ved at sende ”aak kv13 afmeld” til 1220.

 

Aarhus Kommune sætter i år særligt fokus på valgdeltagelsen. For første gang bliver der dagen igennem indhentet stemme-procenter fra samtlige 45 valgsteder. De offentliggøres hurtigst muligt efter klokken 11.30, 15.00 og 18.00. Ligesom den sam-lede stemmeprocent bliver offentliggjort, når stemmestederne lukker.

 

Valgdeltagelsen begynder på et højere niveau end tidligere, idet rekord mange har i år har brevstemt.

 

”Vi har oplevet en ekstraordinær stor interesse for byrådsvalget i år. Jeg håber på, at vi kan fastholde det høje niveau frem til, at valget ringes ud tirsdag aften klokken 20,” siger leder af Valgsekretariatet i Aarhus Kommune Lene Hartig Danielsen.

 

Ved byrådsvalget i 2009 var stemmeprocenten i Aarhus 63,7. Ud af 243.776 stemmeberettigede undlod 88.598 vælgere at sætte deres kryds. Det svarer til flere end hver tredje vælger. Blandt unge under 21 år var det kun hver anden, som stemte.

 

Tirsdag ringes valget i gang klokken 9.00, og det er muligt at stemme frem til klokken 20.

Link til denne side

Nyheder

 • 08.12.2017

  Klare regler for nye altaner

  Den 1. oktober trådte nye retningslinjer for altaner i kraft. De giver et klart overblik over mulighederne.
 • 08.12.2017

  Nye retningslinjer for skiltning på vej

  Flere love regulerer skiltningen i Aarhus Kommune, men udviklingen på området øger behovet for en opdatering af mulighederne. De er nu på vej.
 • 07.12.2017

  Borgerne sætter kurs for fremtidens velfærd

  Aarhus Byråd beder borgerne om hjælp til at sætte mål for fremtidens velfærd, så Aarhus kan blive et endnu bedre sted at leve sit liv.
 • 05.12.2017

  DEFCO's fremtid i Aarhus faldet på plads

  Den aarhusianske fødevarevirksomhed DEFCO åbner produktion i nyt domicil i Viby og sikrer dermed lokale arbejdspladser.
 • 04.12.2017

  Aarhus Kommunes Handicappris er uddelt

  Fodboldklubben F.C. Bøgeskov får Aarhus Kommunes Handicappris
 • 01.12.2017

  De første gadenavne i Lisbjerg får børnekultur som tema

  Navngivningen af gader og veje skal spille en større rolle i kommunens nye byudviklingsområder, så den bymæssige identitet bliver fremhævet. Sådan lyder det i en ny strategi fra Teknik og Miljø.
 • 30.11.2017

  Skøjtebanen åbner fredag

  Skøjtebanen åbner fredag Byens populære skøjtebane åbner fredag den 1. december klokken 14.00. Alle er inviteret til åbningen, hvor der også vil være en tidlig julegave, idet der er gratis skøjteleje til de 50 første.
 • 29.11.2017

  Aarhus Kommune uddeler Handicappris

  Mandag 4. december kl. 13.00 uddeles Aarhus Kommunes Handicappris 2017. Tre kandidater er nomineret for en helt særlig indsats på handicapområdet. Prisen overrækkes af borgmester Jacob Bundsgaard.
 
 

Opdateret: 19.11.2013

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter