Gå til sidens indhold
18.11.2013

Få valgresultaterne på SMS

Aarhusianere, der tilmelder sig SMS-tjenesten, bliver blandt de første, der modtager nyt fra valget. Man tilmelder sig ved at sende en SMS med teksten ”aak kv13” til 1220. Det koster kun almindelig SMS-takst

Aarhus Kommune styrker formidlingen af stemmeprocenter og valgresultater. Det bliver nu muligt at få nyheder via SMS, ligesom de elektroniske skilte ved de store ind-faldsveje på valgdagen løbende vil blive opdateret med stemmeprocenter.

 

Til det sidste vil der blive arbejdet for at få flere vælgere til stemmeurnerne i Aarhus Kommune. I de seneste uger har aarhusianerne flere steder mødt kampagnen ”Aarhus stemmer.” Nu de også mulighed for at følge effekten. Dagen igennem vil kommunen offentliggøre, hvordan stemmeprocenten udvikler sig. Det sker på hjemmesider, Facebook, de digitale skilte ved indfaldsvejene og - som noget helt nyt - en gratis SMS tjeneste.

 

”Vi vil gerne gøre det let at følge med i valget. Telefonen er som regel lige ved hånden, og derfor er det naturligt, at vi tænker den ind i kommunikationen, ” siger presse- og kommunikationschef i Kultur og Borgerservice Michael Jaap.

 

Aarhusianere, der tilmelder sig SMS-tjenesten, bliver blandt de første, der modtager nyt fra valget. Man tilmelder sig ved at sende en SMS med teksten ”aak kv13” til 1220. Det koster kun almindelig SMS-takst.

 

Det er til enhver tid muligt at framelde ved at sende ”aak kv13 afmeld” til 1220.

 

Aarhus Kommune sætter i år særligt fokus på valgdeltagelsen. For første gang bliver der dagen igennem indhentet stemme-procenter fra samtlige 45 valgsteder. De offentliggøres hurtigst muligt efter klokken 11.30, 15.00 og 18.00. Ligesom den sam-lede stemmeprocent bliver offentliggjort, når stemmestederne lukker.

 

Valgdeltagelsen begynder på et højere niveau end tidligere, idet rekord mange har i år har brevstemt.

 

”Vi har oplevet en ekstraordinær stor interesse for byrådsvalget i år. Jeg håber på, at vi kan fastholde det høje niveau frem til, at valget ringes ud tirsdag aften klokken 20,” siger leder af Valgsekretariatet i Aarhus Kommune Lene Hartig Danielsen.

 

Ved byrådsvalget i 2009 var stemmeprocenten i Aarhus 63,7. Ud af 243.776 stemmeberettigede undlod 88.598 vælgere at sætte deres kryds. Det svarer til flere end hver tredje vælger. Blandt unge under 21 år var det kun hver anden, som stemte.

 

Tirsdag ringes valget i gang klokken 9.00, og det er muligt at stemme frem til klokken 20.

Link til denne side

Nyheder

 • 15.02.2018

  Hjælp med at gøre parkerne forårsklare

  Teknik og Miljø bruger de kolde måneder på at gøre Aarhus’ mange parker klar til foråret og aarhusianernes indtog. Alle kan med få klik på mobilen hjælpe arbejdet godt på vej.
 • 14.02.2018

  Kondolencebog på Aarhus Rådhus i anledning af HKH Prins Henriks død

  Byens borgere og gæster har mulighed for at skrive en kondolence-hilsen til Hans Kongelige højhed, på Aarhus Rådhus.
 • 14.02.2018

  Bering-Beder vejen er undervejs

  I næste uge kommer det første synlige bevis på, at arbejdet med Bering-Beder vejen er i gang. Jorden under den 12 km lange strækning skal bl.a. undersøges for mulige arkæologiske skatte.
 • 14.02.2018

  Ved HKH Prins Henriks død:

  Borgmester Jacob Bundsgaard sender kondolence-skrivelse til Kongehuset i anledning af HKH Prins Henriks død.
 • 12.02.2018

  Aarhus Letbane får ny formand

  Den aarhusianske erhvervsmand og tidligere medlem af Aarhus Byråd Steen Stavnsbo indstilles til posten som ny formand for Aarhus Letbane I/S
 • 09.02.2018

  Børn kan få hjælp til tænderne i ferien

  Allerede fra næste uge udvider Tandplejen Aarhus åbningstiden i skoleferier. Dermed får børn og unge bedre mulighed for såvel akut behandling af tandskader eller tandpine som almindeligt tandeftersyn i ferietiden. Samtidig får deres forældre bedre mulighed for at være med.
 • 08.02.2018

  Lisbjerg er klar til vokseværk

  Aarhus Byråd godkendte onsdag aften udviklingsplanen for Lisbjerg, som er et af Danmarks største byudviklingsområder.
 • 08.02.2018

  Fald i andelen af privatskoleelever i Aarhus

  For første gang i nyere tid oplever skolerne i Aarhus Kommune et lille fald i andelen af elever, der går i privatskole. Dermed flader kurven over sivningen af elever fra folkeskole til privatskoler ud for første gang siden 1982.
 
 

Opdateret: 19.11.2013

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code