Gå til sidens indhold
09.11.2012

8x2 minutter om ældres ungdom på iPad

Generationsmødet blomstrer - skoleklasse laver små film med beboere og brugere på lokalcenter.

 

Send en flok 11-12 årige børn ind på et lokalcenter, få de ældre til at fortælle om deres ungdom og lad børnene optage fortællingerne på iPad.

 

Det er set-up’et bag ved et succesfuldt generationsmøde, hvis umiddelbare resultat: Udstillingen ’Mødesteder’, åbner tirsdag 13. november på Lokalcenter Møllestien, Grønnegade 10 i Aarhus.

 

Den 24. september lavede en gruppe 5. klasseelever fra N. Kochs Skole interviews med en gruppe beboere og brugere på lokalcentret. De ældre fortalte om hvordan livet var i deres ungdom, og børnene optog fortællingerne på iPads. Herefter blev fortællingerne redigeret, og resultatet blev otte små film på to minutter hver. Det er disse film, der kan ses på udstillingen – sammen med en niende, lille film, der fortæller om hele forløbet.

 

”Børn ved ikke noget bedre end at høre ældre mennesker fortælle om gamle dage,” siger fungerende rådmand Thomas Medom (SF) om projektet. ”Det er spændende og interessant at høre om, hvordan man levede den gang, og selv om det ikke nødvendigvis er særlig mange år siden, er udviklingen gået så hurtigt, at børnene oplever det som en helt anderledes og fremmedartet verden. Måske kan fortællingerne også være med til at sætte deres egen verden og deres eget liv i perspektiv – ved at give dem et indblik i, hvad der er grundlaget for det samfund, de lever i.”

 

Projekt Mødesteder er blevet til i anledning af, at 2012 er EU's år for aktiv aldring, med undertitlen ’Mødet mellem generatio-nerne’. Rasmus Gylling fra Lommefilm, Aarhus har været projektleder, og Social- og Integrationsministeriets pulje til ud-møntning af generationsåret har bevilget penge.

 

Foruden de otte små film er der også lavet undervisningsmateriale, som kan inspirere til lignende møder mellem generationerne.

 

Fungerende rådmand Thomas Medom åbner udstillingen ’Mødesteder’ på Lokalcenter Møllestien, Grønnegade 10, Aarhus C, tirsdag 13. november 2012 kl. 15.

 

Link til denne side

Nyheder

 • 20.02.2018

  Glæde i Aarhus over fortsat anerkendelse fra Michelin-guiden

  Med fire flotte stjerne i 2018-udgaven af Michelin-guiden holder Aarhus status quo og sætter en tyk streg under byens styrkeposition på gastronomi-området.
 • 15.02.2018

  Hjælp med at gøre parkerne forårsklare

  Teknik og Miljø bruger de kolde måneder på at gøre Aarhus’ mange parker klar til foråret og aarhusianernes indtog. Alle kan med få klik på mobilen hjælpe arbejdet godt på vej.
 • 14.02.2018

  Kondolencebog på Aarhus Rådhus i anledning af HKH Prins Henriks død

  Byens borgere og gæster har mulighed for at skrive en kondolence-hilsen til Hans Kongelige højhed, på Aarhus Rådhus.
 • 14.02.2018

  Bering-Beder vejen er undervejs

  I næste uge kommer det første synlige bevis på, at arbejdet med Bering-Beder vejen er i gang. Jorden under den 12 km lange strækning skal bl.a. undersøges for mulige arkæologiske skatte.
 • 14.02.2018

  Ved HKH Prins Henriks død:

  Borgmester Jacob Bundsgaard sender kondolence-skrivelse til Kongehuset i anledning af HKH Prins Henriks død.
 • 12.02.2018

  Aarhus Letbane får ny formand

  Den aarhusianske erhvervsmand og tidligere medlem af Aarhus Byråd Steen Stavnsbo indstilles til posten som ny formand for Aarhus Letbane I/S
 • 09.02.2018

  Børn kan få hjælp til tænderne i ferien

  Allerede fra næste uge udvider Tandplejen Aarhus åbningstiden i skoleferier. Dermed får børn og unge bedre mulighed for såvel akut behandling af tandskader eller tandpine som almindeligt tandeftersyn i ferietiden. Samtidig får deres forældre bedre mulighed for at være med.
 • 08.02.2018

  Lisbjerg er klar til vokseværk

  Aarhus Byråd godkendte onsdag aften udviklingsplanen for Lisbjerg, som er et af Danmarks største byudviklingsområder.
 
 

Opdateret: 16.11.2012

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code