Gå til sidens indhold
09.11.2012

8x2 minutter om ældres ungdom på iPad

Generationsmødet blomstrer - skoleklasse laver små film med beboere og brugere på lokalcenter.

 

Send en flok 11-12 årige børn ind på et lokalcenter, få de ældre til at fortælle om deres ungdom og lad børnene optage fortællingerne på iPad.

 

Det er set-up’et bag ved et succesfuldt generationsmøde, hvis umiddelbare resultat: Udstillingen ’Mødesteder’, åbner tirsdag 13. november på Lokalcenter Møllestien, Grønnegade 10 i Aarhus.

 

Den 24. september lavede en gruppe 5. klasseelever fra N. Kochs Skole interviews med en gruppe beboere og brugere på lokalcentret. De ældre fortalte om hvordan livet var i deres ungdom, og børnene optog fortællingerne på iPads. Herefter blev fortællingerne redigeret, og resultatet blev otte små film på to minutter hver. Det er disse film, der kan ses på udstillingen – sammen med en niende, lille film, der fortæller om hele forløbet.

 

”Børn ved ikke noget bedre end at høre ældre mennesker fortælle om gamle dage,” siger fungerende rådmand Thomas Medom (SF) om projektet. ”Det er spændende og interessant at høre om, hvordan man levede den gang, og selv om det ikke nødvendigvis er særlig mange år siden, er udviklingen gået så hurtigt, at børnene oplever det som en helt anderledes og fremmedartet verden. Måske kan fortællingerne også være med til at sætte deres egen verden og deres eget liv i perspektiv – ved at give dem et indblik i, hvad der er grundlaget for det samfund, de lever i.”

 

Projekt Mødesteder er blevet til i anledning af, at 2012 er EU's år for aktiv aldring, med undertitlen ’Mødet mellem generatio-nerne’. Rasmus Gylling fra Lommefilm, Aarhus har været projektleder, og Social- og Integrationsministeriets pulje til ud-møntning af generationsåret har bevilget penge.

 

Foruden de otte små film er der også lavet undervisningsmateriale, som kan inspirere til lignende møder mellem generationerne.

 

Fungerende rådmand Thomas Medom åbner udstillingen ’Mødesteder’ på Lokalcenter Møllestien, Grønnegade 10, Aarhus C, tirsdag 13. november 2012 kl. 15.

 

Link til denne side

Nyheder

 • 08.12.2017

  Klare regler for nye altaner

  Den 1. oktober trådte nye retningslinjer for altaner i kraft. De giver et klart overblik over mulighederne.
 • 08.12.2017

  Nye retningslinjer for skiltning på vej

  Flere love regulerer skiltningen i Aarhus Kommune, men udviklingen på området øger behovet for en opdatering af mulighederne. De er nu på vej.
 • 07.12.2017

  Borgerne sætter kurs for fremtidens velfærd

  Aarhus Byråd beder borgerne om hjælp til at sætte mål for fremtidens velfærd, så Aarhus kan blive et endnu bedre sted at leve sit liv.
 • 05.12.2017

  DEFCO's fremtid i Aarhus faldet på plads

  Den aarhusianske fødevarevirksomhed DEFCO åbner produktion i nyt domicil i Viby og sikrer dermed lokale arbejdspladser.
 • 04.12.2017

  Aarhus Kommunes Handicappris er uddelt

  Fodboldklubben F.C. Bøgeskov får Aarhus Kommunes Handicappris
 • 01.12.2017

  De første gadenavne i Lisbjerg får børnekultur som tema

  Navngivningen af gader og veje skal spille en større rolle i kommunens nye byudviklingsområder, så den bymæssige identitet bliver fremhævet. Sådan lyder det i en ny strategi fra Teknik og Miljø.
 • 30.11.2017

  Skøjtebanen åbner fredag

  Skøjtebanen åbner fredag Byens populære skøjtebane åbner fredag den 1. december klokken 14.00. Alle er inviteret til åbningen, hvor der også vil være en tidlig julegave, idet der er gratis skøjteleje til de 50 første.
 • 29.11.2017

  Aarhus Kommune uddeler Handicappris

  Mandag 4. december kl. 13.00 uddeles Aarhus Kommunes Handicappris 2017. Tre kandidater er nomineret for en helt særlig indsats på handicapområdet. Prisen overrækkes af borgmester Jacob Bundsgaard.
 
 

Opdateret: 16.11.2012

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter