Gå til sidens indhold

Ansættelse af egen hjælper

Hvis du er visiteret til pleje og/eller praktisk hjælp gennem Aarhus Kommune, har du mulighed for at ansætte din egen hjælper.

Du kan selv udpege en person, f.eks. en pårørende, til at give dig hjælpen. Det kan ske på to måder:

 

  1. Personen bliver ansat af kommunen til at give dig den hjælp, der er bevilget. Personen skal godkendes af kommunen, og den pågældende bliver ansat af lokalcentret til at hjælpe dig. Hermed sikres der ordnede forhold vedr. ansættelse, løn, pension o.lign. Denne ordning kaldes populært for ”Moster Oda-ordningen”.

  2. Du får udbetalt et tilskud af kommunen til at aflønne personen. Hermed er du arbejdsgiver og skal selv styre ansættelsesforholdet. Du har dog også mulighed for at overlade arbejdsgiveransvaret til andre, f.eks. private foreninger eller pårørende. Du skal fortsat være arbejdsleder. Det er en betingelse for at anvende denne mulighed, at du får hjælp i mindst 20 timer om ugen. Denne ordning kaldes også for ”Borgerstyret Personlig Assistance” eller helt kort: ”BPA”.

 

Herudover kan kommunen beslutte at udbetale et tilskud direkte til den pårørende, der passer dig. Dette kan kun lade sig gøre i særlige tilfælde, og kommunen vil vurdere, om det er hensigtsmæssigt, at personen varetager plejen.

 
 

Opdateret: 14.2.2018

Afdeling:

Send kommentar: Sundhed og Omsorg

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code