Gå til sidens indhold

DemokraCity Aarhus – Lisbjerg

Borgere i Lisbjerg har gennemført et samskabende uddannelsesforløb med medarbejdere fra Aarhus Kommune og kandidatstuderende på Arkitektskolen Aarhus.

Lisbjerg er det første lokalområde, hvor beboere har gennemført et samskabende forløb med medarbejdere fra Aarhus Kommune og kandidatstuderende på Arkitektskolen Aarhus. Omdrejningspunktet for forløbet har været konkrete udviklingsprojekter, med fokus på demokratisk byudvikling ved hjælp af teoretisk og praktisk input, proceslæring og samarbejde.

 

De fem projekter der er blevet udviklet i Lisbjerg:

 

 1. Et konkret forslag til en ny måde at tænke garderobe i børnehaven med plads til hjælp og selvhjælp (Materiale om projektet offentliggøres senere)
 2. Et mødested for unge mellem 13-18 år – et supplement til den eksisterende ungdomsklub, udviklet af unge fra Lisbjerg og omegn Se plancher (pdf, nyt vindue)
 3. Et projekt om at få Beboerhusets baghave til at bliver hele byens forhave - præsentation af nye mødesteder i haven ved beboerhuset møntet på aldersgruppen 50+  Se plancher (pdf, nyt vindue)
 4. Oplevelsesstier – en ny måde at opleve Lisbjerg og omegn – landskabsmæssigt, historisk og kultureltSe plancher (pdf, nyt vindue) Åbning af Lisbjergs nye GenSkaber-værksted – med plads til byttebørs, nyttehaver, byhøns, åbne værksteder og meget mere for at etablere fællesskaber Se plancher (pdf, nyt vindue)

 

Beboere i Lisbjerg, arkitektstuderende og medarbejdere i Aarhus Kommune udtaler:

 

 • Vi samles både eksternt og internt på en ny konstruktiv måde (Medarbejder)
 • Der er stor respekt til dem i Aarhus Kommune, der har besluttet at køre DemokraCity™ Aarhus (Beboer)
 • I DemokraCity™ Aarhus bliver vi udfordret på vores ideer og forestillinger - løsningerne bliver bedre og mere bæredygtige og taler til et behov, frem for 'blot en god idé' (Beboer)
 • Det er fedt at arbejde med kød og blod - der er store gevinster, men det er også udfordrende i forhold til hvad vi plejer (Studerende)

 

Kontakt

Malene Dyrmose

Konsulent

DemokraCity

Mobil: 22 82 39 64

E-mail: 

 

 

Lisbjerg

 • Lisbjerg ligger 7 km nord for Aarhus.
 • Byen er et lille grønt bysamfund, der i dag tæller ca. 900 indbyggere.
 • Aarhus Kommune forventer, at Lisbjerg indenfor de næste 20 år, bliver en forstad med op til 20.000 indbyggere, plus lige så mange arbejdspladser.
 • Byen er dermed udnævnt til ét af Aarhus’ helt særlige udviklingsområder.
 • Snart vil også den nye letbane forbinde Lisbjerg med Aarhus
 
 

Opdateret: 20.5.2014

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code