Gå til sidens indhold
FRIVILLIG I AARHUS

Hus en flygtning – har du et ekstra værelse eller lejlighed?

Aarhus Kommune ønsker den bedst mulige integration af flygtninge, og vi har brug for din hjælp. Har du mod en mindre kompensation mulighed for at huse en flygtning i en periode enten privat eller i et lejemål, så hører vi rigtig gerne fra dig.

Omkring 600 flygtninge kommer i 2016 til kommunen. Derfor søger vi borgere, der kan udleje en bolig i kortere eller længere tid - gerne minimum seks måneder.

 

Din bolig skal ligge i Aarhus Kommune og i tilknytning til bysamfund med bus- eller togforbindelser. Boligen skal være godkendt til beboelse og have adgang til toilet og bad samt køkken.

 

Ledigt værelse

Har du et ledigt værelse vil du modtage 2.750 kroner per måned. Beløbet dækker husleje og vand/varme/el. Vi udarbejder en skriftligt aftale om indkvartering. Huslejebetaling vil foregå via kommunen.

 

Privat lejemål

Har du et privat lejemål, som du ønsker at leje ud, kan du kontakte os, så vi kan høre dine forventninger til at huse en eller flere flygtninge. Vi vil så efterfølgende lave en vurdering af din bolig.

 

Indgås en lejeaftale, stiller Aarhus Kommune i denne sammenhæng garanti for lejers istandsættelsesforpligtigelser ved fraflytning, dækning af husleje fra første dag, kommunen får stillet boligen til rådighed, samt indbetaling af depositum og forudbetalt husleje.

 

Råd og vejledning

Aarhus Kommune står til rådighed med praktisk råd og vejledning. Vi kan stille tolkebistand til rådighed samt hjælpe med lejekontrakt og indflytning.

 

Interesseret?

Har du fået lyst at høre mere om at indkvartere eller leje ud til flygtninge, er du velkommen til at kontakte os. Sender du en mail, kan du skrive et tidspunkt, det passer dig, at vi ringer dig op.

 

Du kan også læse mere i Ofte stillede spørgsmål - og svar, som du finder her på siden.

 

 

Kontakt

Hus en flygtning

Sociale Forhold og Beskæftigelse

Værkmestergade 15

8000 Aarhus C

Telefon: 87 13 42 00

E-mail: 

Telefontider:
Klokken 9-15

 
 
 

Opdateret: 31.3.2017

Afdeling: Sociale Forhold og Beskæftigelse

Send kommentar:  

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code