Gå til sidens indhold

Kørsel af børn med handicap efter SEL § 41

Aarhus Kommune samler pr. 1. august 2016 flere af kommunens kørselstilbud i ét fælles kørselstilbud. Det betyder, at du som forælder fremover kun skal kontakte ét sted om børnenes kørsel: kørselskontoret.

 

Kørselskontoret koordinerer og planlægger det fælles kørselstilbud. På denne hjemmeside finder du information om bevillinger til kørselsordning efter SEL § 41, og om hvordan du som forælder skal forholde dig i praksis.

 

Bevilling af kørsel

Hvis du har brug for kørsel til dit barn, skal du henvende dig til en socialrådgiver på Handicapcentret for Børn, som kan bevilge kørslen efter Servicelovens § 41.

 

Hvad kan bevilges efter § 41:

Kørslen i §41-kørselsordningen sker mellem hjemadresse og/eller aflastningsadresse og behandling, dagtilbud eller aktiviteter mv. Kørslen er lagt an som rutekørsel. Det vil sige, at der bliver kørt på faste ruter med faste afgangstidspunkter i alle de tilfælde, hvor det er muligt. Dit barn vil derfor kunne komme til at køre med andre børn i bilen med mindre der er bevilget solokørsel til barnet.

 

Hvad er: Fast kørsel?

Fast kørsel er al kørsel, som kan skemalægges. Det kan for eksempel være kørsel til og fra institution, til fritidsaktiviteter, til behandling på sygehus eller andre typer af kørsel, der har det tilfælles, at de køres med en vis regelmæssighed. Kørsel til og fra institution/SFO, som sker på daglig basis, men som varierer fra ugedag til ugedag er dermed også fast kørsel. Tidspunkterne skal være meldt ind til Kørselskontoret seneste 5 hverdage før de kan træde i kraft.

 

Hvad er: Variabel kørsel?

Variabel kørsel er kørsel, som ikke kan skemalægges, men som derimod har karakter af enkeltbestillinger. Det kan for eksempel være en kørsel til læge, til behandlinger, et stævne eller andet. Bestilling af variabel kørsel skal ske hos Kørselskontoret, dog senest dagen før. Vær opmærksom på, at der ikke er fast chauffør på variabel kørsel.

Kontakt

Handicapcentret for Børn

Socialforvaltningen

Grøndalsvej 1B

8260 Viby J

Telefon: 89 40 14 41

Digital Post:  Skriv til os (Via NemID)

Åbningstider:
Mandag-onsdag og fredag klokken 8-15
Torsdag klokken 8-17.30

 

Kontakt

Aarhus Kommunes Kørselskontor

Rådhuset

8000 Aarhus C.

Telefon: 89 40 60 10

E-mail: 

Telefontider:
Mandag – Torsdag: 8:00 – 16:00
Fredag: 8:00 – 15:00

 
 
 

Opdateret: 20.2.2017

Afdeling: Sociale Forhold og Beskæftigelse

Send kommentar:  

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code