Gå til sidens indhold

Opslagstavlen Socialpsykiatri og Udsatte Voksne

DU ER INVITERET - til at følge med

Velkommen til en fælles side for borgere, medarbejdere, pårørende og andre interesserede. Her på siderne kan du følge med i nye arrangementer, læse artikler, orientere dig om projekter, hente pjecer og meget mere. Her på siden har du mulighed for at tilmelde dig Opslagstavlens nyhedsbrev. Så modtager du automatisk en mail i din indbakke, når der kommer nyt på siderne.   

  

 

NYHEDER  

 

Muhabet flytter ind på skolebakken

Muhabet flytter ind i deres tidligere lokaler på Skolebakken 11, 8000 Aarhus C. Fra 5. marts er værestedet klar med nye medarbejdere, samarbejdspartnere og frivillige og åbner igen op for gæster. Besøg deres hjemmeside

Udgivet 1. marts 2018

 

Kom på kursus i recovery-skolen - alle er velkomne

I Recovery-skolen deltager pårørende, mennesker med psykisk sårbarhed og fagprofessionelle sammen i undervisningen, som retter sig mod at få et bedre liv.

 

I forårskataloget kan du finde kurser om erkendelse, accept og handling, hvordan du kan blive bedre til at deltage i fester og sociale arrangementer, energiregnskab og mange andre.

De fleste af kurserne varer tre timer og på alle kurser får du et redskab med hjem, så du også kan arbejde videre efter undervisningen.

 

Se kataloget (åbn er nyt vindue)

Læs mere om recovery-skolen (åbner nyt vindue)

 

Hvis du ønsker mere information, kan du ringe til Marianne Honore Andersen, tlf.  41 24 60 30 eller Anne Thøgersen, tlf. 29 20 89 25.

Udgivet 19. februar 2018 

 

 

Perspektiver på udsathed - bogudgivelse

Udsathed er et kernebegreb i socialt arbejde. Men det er også et sammensat fænomen, der afhænger af øjnene, der ser. Bogen "Perspektiver på udsathed" giver borger-, praksis- og forskningsperspektiver på forståelsen af fem sociale problemer: hjemløshed, misbrug af rusmidler, psykisk sårbarhed, kriminalitet og prostitution.

 

Bogen er udgivet i november 2017 af forfatterne og Hans Reitzels Forlag

 

Link til beskrivelse og køb af bogen (åbner nyt vindue)

 

Link til de tre første kapitler af bogen (åbner nyt vindue)

Udgivet 23. november 2017

 

 

 

TV-tirsdage

ANTV & Gallo Huset præsenterer: Kom og hør, hvordan et tv-program bliver til. Udvalget rummer interessante og engagerende vinkler på psykiatri. Du møder folkene bag programmerne og får historier om erfaringer, overraskelser og idéer. Vi ser et program hver gang.

 

Tid & sted

Tirsdage

I Gallo Huset, Nørre Allé 30, 1. tv., 8000 Aarhus C

På tirsdage

Deltage er gratis

 

Hent invitation og program (åbner nyt vindue)

Udgivet 12. september 2017

 

 

Nu er Recovery-skolens efterårskatalog kommet

Recovery-skolens kurser er gratis og åbne for alle, der interesserer sig for recovery, velbefindende og livsudvikling. Undervisningen, hvor borgere med og uden psykisk sårbarhed, fagprofessionelle og pårørende/netværk lærer sammen, skaber nye muligheder for forståelse, kommunikation og samarbejde. Det betyder, at du kan tage din kæreste/kone/mand/bror, ven/veninde/kollega/bostøtte/sagsbehandler/ lærer m.v. under armen og gå til undervisning, så I bagefter kan diskutere og arbejde med det, I har lært.

 

Hent efterårskataloget for Recovery-skolen Aarhus på Peermidts hjemmeside (åbner nyt vindue)

Udgivet 30. august 2017

 

Recovery er blevet et tema på Socialstyrelsens vidensportal

På Vidensportalen kan du læse om tre af de forskellige metoder, som kan bruges til at understøtte borgerens recovery: Livshistoriefortællinger, Åben Dialog og Feedback Informed Treatment (FIT). Alle tre metoder har fokus på borgerens perspektiv og ressourcer. Ud over metoderne har temaet også særskilte afsnit om bl.a. recovery-begrebet, målgruppen af borgere med psykiske vanskeligheder og mental sundhed.  

 

Læs nyhed fra Socialstyrelsen om Recovery (åbner nyt vindue)   

Gå til temaet recovery på Vidensportalen (åbner nyt vindue)

Udgivet 6. juli 2017     

 

 

Afdækkende kurser hos CSV

De afdækkende kurser er en del af efterårets kurser hos Center for Specialundervisning for Voksne. Kurserne indebærer bl.a. en forventningsafstemning før start, og at kursisten formulerer sine egne mål for kurset.    

 

Læs om afdækkende kurser og andre kurser i kursuskataloget (åbner nyt vindue)  

Gå til CSV's hjemmeside (åbner nyt vindue)    

 

CSV-Aarhus er for dem, der ønsker at bruge undervisning til at bliver klogere på sig selv og blive bedre til at håndtere en hverdag med psykiske vanskeligheder. Kursisterne skal være indstillet på at arbejde målrettet med sig selv og dele personlige udfordringer og strategier med undervisere og medkursister. Holdene er på ca. otte kursister og en eller to undervisere. 

Udgivet 6. juli 2017  

Kontakt

Anja Ziegler

Sociale Forhold og Beskæftigelse

Værkmestergade 15 B

8000 Aarhus C

E-mail: 

 
 
 

Opdateret: 01.3.2018

Afdeling: Socialforvaltningen

Send kommentar:   Opslagstavlen SUV

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code