Gå til sidens indhold

Kørsel i gågaderne

Ordningerne om vægt- og tidsbegrænsning gælder på størstedelen af gågadenettet i Arhus City. Der kan dog søges om éngangstilladelse til kørsel eller i særlige tilfælde et permanent stelerkort.

Det fremgår af den lokale skiltning, om det er lovligt/muligt at køre i gågaderne i Aarhus. Det er dog mange steder lovligt/muligt at foretage af- og pålæsning i perioden mellem klokken 04.00 og 11.00.

NB. I perioden frem til d. 24. december er tidsrummet indskrænket, så alle køretøjer skal være ude af området kl. 10.00, hvor stelerne hæves, og ingen lukkes ind.

 

Det er ikke muligt at få dispensation til at køre i gågaderne uden for de gældende tidsrum for af- og pålæsning, og uden for disse tidsrum sænkes steler ikke automatisk.

 

Det er dog muligt for beboere og erhverv beliggende i gågadeområdet at søge om tilladelse til kørsel. Tilladelse gives i form af en engangstilladelse eller i særlige tilfælde et permanent adgangskort til steler. Der udstedes kun adgangskort til særlige behov for transport. Læs mere i folderen ”Sænkbare steler” i menuen til højre.

 

Vær opmærksom på, at flytning af indbo/inventar i gågader, afspærret med steler, skal ske før klokken 12.00 eller efter klokken 18.00.

 

Ansøgningsskemaer (åbner nyt vindue)

Ansøg om éngangstilladelse til kørsel med køretøj under 7,5 ton
Ansøg om éngangstilladelse til kørsel med køretøj over 7,5 ton

Ansøg om stelerkort

Har du mistet dit stelerkort? Ansøg om et erstatningskort

 
 

Opdateret: 12.3.2018

Afdeling: Teknik og Miljø

Send kommentar: Center for Byens Anvendelse

Telefon: 89 40 44 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code