Gå til sidens indhold

Højklasset Cykelrute til Lisbjerg og Tilst

Arbejdet med den første højklassede cykelrute i Aarhus er i fuld gang. Det betyder, at der i den kommende tid vil være vejarbejde flere steder i byen, så de første dele af ruten fra midtbyen via Skejby til Lisbjerg kan tages i brug i det tidlige forår 2017.

Cykelruten til Skejby og Lisbjerg har sit udgangspunkt ved Aarhus Hovedbanegård og forløber forbi rådhuset, midtbyen, Botanisk Have og Den Gamle By, Universitetet og videre til erhvervsområdet ved Skejby, hvor alene det nye supersygehus vil få 10.000 arbejdspladser. Den højklassede cykelrute fortsætter herfra over Egådalen på højbro langs letbanen til en omstigningsterminal (Parker & Cykel terminal) ved motorvejen og videre til det nye byudviklingsområde ved Lisbjerg, der fuldt udbygget vil få 25.000 indbyggere. Fra krydset ved Møllevangs Allé udgår ruten mod Tilst. Cykelruten forløber altså forbi nogle af byens mest oplagte mål for cyklister.


Den yderste strækning fra skøjtehallen til Lisbjerg er allerede anlagt i store træk. Pt. er strækningen kun delvist åben for brug, og resten forventes at åbne i 2018

Her finder du et kort over ruten (åbner i nyt vindue)

Som en del af cykelhandlingsplanen arbejder Aarhus Kommune på at udbygge hovedrutenettet for cykelstier ved anlæg af seks højklassede cykelruter. Indsatsen omfatter generelt både nye stianlæg og forbedringer af ruternes krydsning med den øvrige trafik, ligesom ruterne skal synliggøres gennem skiltning og stikort. De enkelte ruter skal nøjere afklares, projekteres og realiseres over en årrække.

 

Her finder du mere information om cykelhandlingsplanen (åbner i nyt vindue)

De seks højklassede cykelruter:

  • Vejlby-Lystrup ruten: Blev anlagt i perioden fra 2009 til 2012.
  • Skejby-Lisbjerg ruten: Er under udarbejdelse i perioden 2016 til 2018
  • Tilst ruten: Er under udarbejdelse i perioden 2016 til 2018
  • Brabrand Nord: Er endnu ikke planlagt.
  • Hasselager ruten: Er endnu ikke planlagt.
  • Holme ruten: Er endnu ikke planlagt.

På siderne herunder kan du læse mere om de enkelte strækninger på den højklassede cykelrute.
 
 

Opdateret: 18.4.2018

Afdeling: Teknik og Miljø

Send kommentar: Center for Byens Anvendelse

Telefon: 89 40 44 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code