Gå til sidens indhold

Bering-Bedervejen

Kort om projektet 

Aarhus Kommune planlægger en ny vejforbindelse i det sydlige Aarhus. Vejen skal forløbe mellem Torshøjvej og Østjyske Motorvej i vest og forløbe syd om Tranbjerg og Mårslet til Oddervej i øst.

Vejen skal tjene flere formål.

Aflaste øvrige vejnet
For det første skal vejen udgøre en del af en ny, overordnet ringvejsforbindelse rundt om Aarhus - sammen med Østjyske Motorvej og Djurslandmotorvejen. Denne ring skal medvirke til at aflaste det øvrige overordnede vejnet og give en mere ligelig fordeling af trafikbelastningen på de sydlige indfaldsveje. Bering-Bedervejen vil samtidig give en bedre adgang til motorvejsnettet fra Odder-området og de sydlige bysamfund i Aarhus Kommune.

Betjene lokalsamfund
For det andet skal Bering-Bedervejen betjene tilgrænsende bysamfund og medvirke til at aflaste de mindre trafikveje i den sydlige del af kommunen.

En færdselsåre til fremtidige byområder
For det tredje, vil vejen være en vigtig del af betjeningen af nuværende og fremtidige byområder i sydlige del af kommunen.

Vejen forventes at skulle anlægges som en god, tosporet landevej med cykelstier i samme tracé eller i et særskilt ruteforløb, men også muligheden for en 2+1 vej undersøges.

 

I menuen til højre kan du bl.a. finde mere materiale om projektets baggrund og indhold, processen, organisationen og kontaktpersoner.

Her kan du finde nyere materiale og læse om seneste nyt i sagen

 

 

Kontakt

Steffen Arnbo Nielsen

Civilingeniør

Center for Byudvikling og Mobilitet

Kalkværksvej 10

8000 Aarhus C

Telefon: 41 85 57 81

E-mail: 

EAN-nummer: 5798005774921

 
 
 

Opdateret: 23.5.2016

Afdeling: Teknik og Miljø

Send kommentar:   Center for Byudvikling og Mobilitet

Telefon: 89 40 23 60

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code