Gå til sidens indhold

Ny Trafik- og Mobilitetsplan for Aarhus Midtby

Aarhus er en dejlig by og derfor bliver vi stadig flere mennesker, der bor, arbejder og handler i byen. Frem mod 2030, forventer vi at blive 50.000 flere indbyggere, få 30.000 nye arbejdspladser og 20.000 flere personbiler - hvis den nuværende udvikling i trafikken fortsætter.

 

BYLIV OG MOBILITET
Aarhus Midtby danner rammen om et levende og pulserende bymiljø med rum til oplevelser og udfoldelse. Det vil vi gerne bevare, selvom vi bliver flere mennesker, arbejdspladser, butikker og biler, der skal deles om pladsen. Og pladsen i Midtbyen er begrænset. Derfor er det nødvendigt at drøfte, hvordan vi også i fremtiden kan sikre en god by for både aarhusianere, byens gæster og erhvervslivet.

 

Allerede i dag er der gang i en masse planer og projekter, der har til hensigt at opnå en bedre mobilitet og en endnu mere attraktiv midtby. Den seneste trafikplan for Aarhus Midtby stammer fra 2005, og den har dannet grundlaget for, hvordan vi har arbejdet med trafikken i centrum i de seneste ti år. Men nu har vi brug for en ny Trafik- og Mobilitetsplan, der kan håndtere at endnu flere kan komme ind, ud og rundt i Aarhus Midtby.

 

NY TRAFIKPLAN UNDERVEJS
Den offentlige høringsfase for den nye Trafik- og Mobilitetsplan sluttede 15. februar. Debat- og idéfasen har understreget, at der er mange - og ofte modstridende - ønsker til fremtidens trafik i Aarhus. Nogle ønsker mere plads til biler og parkering, mens andre ønsker sig en helt bilfri midtby. Forhold for cyklister, kollektiv transport, fleksible gader og byrum, hastighedszoner, muligheder for en grønnere by og vilkår for handelslivet er bare nogle af de emner, der er blevet diskuteret ivrigt.

 

Mange tak for jeres idéer, erfaringer og store engagement. Jeres input vil nu indgå i arbejdet med at udarbejde et forslag til en ny Trafik- og Mobilitetsplan for vores midtby.

 

Læs mere på www.vorestrafik.dk

 
 

Opdateret: 20.7.2017

Afdeling: Teknik og Miljø

Send kommentar:   Center for Byudvikling og Mobilitet

Telefon: 89 40 23 60

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code