Gå til sidens indhold

Almene boligforeninger

De almene boligorganisationer  i Aarhus administrerer og udlejer primært familie- og ungdomsboliger. I enkelte tilfælde udlejer organisationerne også ældreboliger, enkeltværelser, erhvervslejemål samt forskellige typer af institutioner.

 
Du kan blive medlem af en boligorganisation og blive optaget på en fælles venteliste ved at henvende dig til de enkelte boligorganisationer. (Aarhusbolig har ikke et fælles kontor). For et årligt gebyr på 100 kr. får du adgang til ca. 45.000 almene boliger i Aarhus-området. Du finder links til boligforeningerne og udlejningssamarbejder i de blå bokse her på siden.


Kom foran i boligkøen

Opfylder du bestemte kriterier, kan du komme foran i køen i udvalgte boligafdelinger. I oversigtsskemaet øverst på siden (link til højre) kan du læse mere om at få fortrinsret, hvilke afdelinger og områder du kan få fortrin til, samt hvem du skal kontakte for at få mere at vide.

 

Styringsdialoger

Aarhus Kommune gennemførte i 2011 for første gang de lovpligtige styringsdialogmøder med de Aarhusianske boligorganisationer. Du finder et link til styringsdialogen på siden til højre.

 

Fleksibel udlejning

I udvalgte boligområder i Aarhus Kommune er  der anvendt forskellige udlejningsredskaber for bl.a.. at styrke beboersammensætningen.

En hovedrapport har undersøgt og evalueret den samlede effekt, udledt af de udlejningsredskaber, der er anvendt i perioden 2014-2017 på tværs af boligområder med en udlejningsaftale. I rapporten indgår 42 almene boligafdelinger, som er omfattet af udlejningsaftaler. Rapporten er udarbejdet af Det Boligsociale Fællessekretariat og Alment Byggeri i Aarhus Kommune.

 

 Hovedrapport - fleksibel udlejning

 

 
 

Opdateret: 07.2.2018

Afdeling: Bolig og Projektudvikling

Send kommentar: Alment Byggeri

Telefon: 89 40 23 60

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code