Gå til sidens indhold

Bevaringsværdige bygninger og miljøer

Oplysninger om de enkelte bygninger og beskrivelser om historiske, arkitektoniske og miljømæssige forhold er offentligt tilgængeligt digitalt.


Kommuneatlas l og ll blev udarbejdet i 1997. Ca. 21.000 bygninger fra før 1940 blev i den forbindelse registreret og der blev redegjort for værdierne i en række bebyggelser og landsbyer i Aarhus Kommune - oplysninger om bygningers bevaringsværdi er siden opdateret løbende.


I dag er oplysninger om de bevaringsværdige bygninger samlet i Kulturstyrelsens database Fredede og bevaringsværdige bygninger (FBB).


I forbindelse med kommuneplan 2013 blev der i kommuneplanens hovedstruktur for kulturmiljøområdet skrevet nye målsætninger og retningslinjer. Kulturhistorisk Redegørelse, som er et bilag til hovedstrukturen, indeholder en beskrivelse af udpegede kulturmiljøer i Aarhus Kommune - miljøernes hovedtræk, bærende værdier og sårbarheder. Beskrivelserne skal fungere som administrationsgrundlag i sagsbehandlingen.


Som en del af målsætningerne for kulturmiljøområdet, er der nedsat et lokalt kulturmiljøråd. Rådet er nedsat af byrådet og skal fungere som et uvildigt råd i forhold til spørgsmål og sager omkring kulturhistoriske og bygningskulturelle helheder og enkeltelementer i Aarhus Kommune.

 
 

Opdateret: 21.1.2016

Afdeling: Center for Byudvikling og Mobilitet

Send kommentar: Planafdelingen

Telefon: 89 40 26 40

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code