Gå til sidens indhold

Aktiv Aarhus Puljen

I et samarbejde mellem Kultur og Borgerservice, Sundhed og Omsorg og Teknik og Miljø blev der afsat en pulje på 2 x 4,5 mio. kr. til at fremme sundhed, motion og bevægelse i det offentlige byrum.

Gennem de sidste tre år er der ydet tilskud til 24 forskellige faciliteter i offentlige byrum, gennemført af lokale foreninger på initiativ af frivillige kræfter i de pågældende lokalområder. Foreningerne har alle via brugerkontrakter forpligtet sig til daglig drift, renholdelse og synliggørelse af faciliteterne.

 

Der er givet støtte til mange forskellige projekter; multibaner, fitnessfaciliteter, nye legepladser og petanquebaner, rundt i hele Aarhus Kommune.

 

Ud af de 9 mio. kr. har der været afsat 1 mio. kr. til drift, vedligehold og administration af puljen. Enkelte projekter har trukket sig efter tilsagnet, og det har derfor været muligt at overføre 1 mio. kr. til Skøjtebane Midtbyen. Der er anvendt 7 mio. kr. på 24 etablerede faciliteter. Enkelte er suppleret med egenbetaling op til 1. mio. kr. Faciliteter er gratis og frit tilgængelige for alle byens borgere.

 

Kategorier

Projekterne er inddelt i tre kategorier. Kategorierne hedder ”én til én”, ”kvarteret” og ”hele byen”. ”Én til én” er den mindste skala, som henvender sig til det personlige møde. ”Kvarteret” henvender sig til ens næromåde og ”hele byen” har brugere fra hele Aarhus. Der vil være overlap mellem nogle af projekterne. 

 
 

Opdateret: 21.1.2016

Afdeling: Byudvikling og Mobilitet

Send kommentar: Planafdeling

Telefon: 89 40 27 26

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code