Gå til sidens indhold
Skolereformen i Aarhus

Bedre udskoling og overgang til ungdomsuddannelse

Elevernes muligheder for at gennemføre en ungdomsuddannelse er afhængig af en udskoling, der motiverer eleverne til at lære mere og sikrer, at de har de rette faglige forudsætninger.

Folkeskolereformen giver mulighed for bedre at komme de ældste elevers forskellige interesser og forudsætninger i møde - og dermed forhåbentligt øge deres motivation.

 

Derfor fremrykkes valgfag også fra 8. til 7. klasse og det bliver samtidig obligatorisk for eleverne at vælge et valgfag.

 

Det bliver ligeledes muligt at lave ny klassedeling på grundlag af elevernes valg af fag.

 

Skoler får mulighed for selv at oprette nye og længere valgfag - eksempelvis astronomi, metal/teknologiværksted og opbygning af hjemmesider.

 

De nye regler for valgfag betyder, at skolerne får bedre mulighed for at arbejde med udskolingslinjer. Det kan være profillinjer som eksempelvis science-, natur- eller sundhedslinjer og andre toninger af udskolingen.

 

Skolerne får også mulighed for at udbyde de fag, der i dag kun udbydes på 10. klassetrin.

 

Talentklasser

Folkeskolereformen sætter også fokus på talenter inden for sport og musik. Derfor bliver det muligt at oprette særlige eliteklasser i idræt i 7.-10. klassetrin.

 

Skolerne har også mulighed for at søge Undervisningsministeriet om at godkende forsøg med talentklasser i musik.

 

Øget fokus på at gøre eleverne klar til uddannelse

De ekstra timer i udskolingen kan skolen bruge til at styrke elevernes uddannelsesparathed og kendskab til arbejdsmarkedet ved blandt andet at arbejde mere systematisk med det obligatoriske emne Uddannelses-, Erhvervs- og Arbejdsmarkedsorientering (UEA).

 

Lærerne og vejlederne skal i UEA udfordre eleverne på deres uddannelsesvalg, og de skal give dem et generelt samfundskendskab og en forståelse for arbejdsmarkedet.

 

UEA skal også sikre eleverne en viden om ungdomsuddannelserne, og hvad de forskellige ungdomsuddannelser kan føre til.

 
 

Opdateret: 22.5.2014

Afdeling: Børn og Unge

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 21 26 80 88

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code