Gå til sidens indhold
Skolereformen i Aarhus

Kompetenceudvikling af pædagogisk personale

Eleverne skal møde en undervisning af høj faglig og pædagogisk kvalitet, og lærerne skal have undervisningskompetence i de fag, de underviser i. Folkeskolereformen understøttes derfor af et massivt kompetenceløft.

I 2020 skal alle elever i folkeskolen undervises af lærere, som enten har undervisningskompetence fra læreruddannelsen i de fag, som de underviser i eller som har opnået en tilsvarende faglig kompetence via efteruddannelse. Målsætningen skrives ind i loven og vil gælde alle fag og alle klassetrin.

 

Kompetenceudviklingsindsatsen er dog bredere end blot målsætningen om fuld kompetencedækning. Der er afsat i alt 1 milliard kroner i perioden 2014-2020 til styrket efteruddannelse af lærere og pædagoger i folkeskolen.

 

Prioriterede kompetencer

Den afsatte milliard til kompetenceudvikling skal først og fremmest anvendes til at sikre fuld kompetencedækning. Herudover har regeringen og KL i forbindelse med aftalen om kommunernes økonomi for 2014 aftalt, at efteruddannelsesmidlerne skal bruges til at understøtte en række prioriterede kompetencer for lærere og pædagoger i folkeskolen.

 
 

Opdateret: 22.5.2014

Afdeling: Børn og Unge

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 21 26 80 88

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code