Gå til sidens indhold
Skolereformen i Aarhus

Motion og bevægelse

Motion og bevægelse - en naturlig del af skoledagen

Motion og bevægelse styrker motivation, læring og sundhed. Som en fast del af skoledagen skal fysisk aktivitet være med til at skabe bedre trivsel og læring.

 

Med gennemsnitlig 45 minutters bevægelse dagligt gør den nye folkeskolereform fysisk aktivitet til en vigtig del af den længere skoledag.

 

Eleverne vil opleve øget fokus på det fysiske i en bredere forstand end flere idrætstimer. Tanken er, at aktiviteterne også skal indgå som en del af undervisning i fagene.

 

Dermed er der både fokus på sundhedsfremme med længerevarende aktiviteter med høj puls og intensitet og på de mindre intensive aktiviteter, som en del af fagundervisningen. Ved at få bevægelse ind som en naturlig del af undervisningen øger man både elevernes læringsparathed og motivation.

 

Hvordan man tilrettelægger de gennemsnitlige 45 minutters bevægelse i dagligdagen er op til den enkelte skole.

 

Lokalt er der mulighed for at tilpasse aktiviteterne, så de matcher skolens fysiske rammer og de behov, som eleverne har i henholdsvis indskolingen, på mellemtrinnet og i udskolingen.

 

Børn og Unge, Sundhed og Trivsel har lavet inspirationsmateriale, som kan hjælpe skolerne med at tænke fysisk aktivitet på nye måder.

For at styrke idrætsfagets status og for at øge elevernes faglige udbytte af undervisningen bliver idræt et prøvefag på 9. klassetrin.

 

Idrætsfaget bliver til et prøvefag for elever på 9. klassetrin for at styrke fagets status og øge elevernes faglige udbytte af undervisningen.

 

45 minutters daglig motion og bevægelse

  • Eleverne skal bevæge sig 45 minutter om dagen i gennemsnit.
  • Motion og bevægelse skal foregå i den understøttende undervisning eller som en integreret del af fagundervisningen for eksempel i idræt.
  • Mulighed for prøve i idræt i 9. klasse
 
 

Opdateret: 16.12.2015

Afdeling: Børn og Unge

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 21 26 80 88

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code