Gå til sidens indhold

Foreningsudvikling og rådgivning i kommunen

Foreningsudvikling eller -rådgivning kan foregå på mange måder og på flere niveauer. Målgruppen for et udviklingsforløb kan være foreningens bestyrelse, foreningens trænere eller ledere, alle foreningens frivillige, foreningens medlemmer eller forældre til foreningens medlemmer. Et møde med en forenings bestyrelse er et godt udgangspunkt for et foreningsudviklings- eller rådgivningsforløb, der tager udgangspunkt i foreningens konkrete potentialer og udfordringer.

Udviklingsforløb med en eller flere foreninger med samme behov kunne være:

  • Foreningens mål og visioner
  • Foreningens organisering og opgaver
  • Rekruttering og fastholdelse af medlemmer
  • Rekruttering og fastholdelse af frivillige
  • Uddannelse af trænere og frivillige
  • Forældreinddragelse
  • Fundraising og projekter i foreningen
  • Interne og ekstern kommunikation
  • Konflikthåndtering

 

I er velkommen til at kontakte os enten via email eller telefon, hvis I ønsker rådgivning. Vi kommer gerne på besøg i jeres forening eller lokalområde efter aftale.

 

Gennem Aarhus i Forening(åbner i nyt vindue) tilbyder Aarhus Kommune i samarbejde med DGI Østjylland, ÅUF og Idrætssamvirket forskellige kurser til foreningslivet i Aarhus. 

 

Andre aktører og samarbejdspartnere

 

Vi samarbejder med en række lokale aktører og samarbejdspartnere indenfor det boligsociale område og foreningslivet, som evt. også kan hjælpe jeres forening. 

 

Rådgivning af foreninger

 

Idrætssamvirket Aarhus(åbner i nyt vindue) er en paraply- og interesseorganisation for de århusianske idrætsforeninger.

 

Hos DGI Inklusion(åbner i nyt vindue) kan du og din forening søge viden, vejledning og puljemidler til integrationsprojekter, kontingentstøtte, beklædning, udstyr, stævner og lejre samt fremmende foreningsaktiviteter for børn og unge af vanskelligt stillede forældre. 

 

Hos DIF(Åbner i nyt vindue) kan du og din forening også søge viden, vejledning og puljemidler til integrationsindsatser i foreningen.

   

Frivilligcenter Aarhus(åbner i nyt) er en uafhængig forening, der støtter og udvikler det frivillige sociale arbejde i Aarhus. Igennem medlemskab af foreningen har du mulighed for at låne lokaler og modtage sparring og rådgivning.

 

Det boligsociale område

 

Det Boligsociale Fællessekretariat(åbner i nyt vindue) er etableret af boligforeningerne i Aarhus og kan give dig hjælp og sparring på det boligsociale område.

 

Samvirket(åbner i nyt vindue) i Gellerup og Toveshøj er et frivilligt netværk mellem foreninger, myndigheder og ildsjæle, som mødes hvert kvartal. Aktive i Samvirket er arbejder sammen om at gøre Gellerup og Toveshøj til et endnu bedre område at leve, bo og arbejde i.

Kontakt

Henriette Gaardbo

Foreningskonsulent

N. J. Fjords Gade 2

8000 Aarhus C

Mobil: 29 20 40 10

E-mail: 

 

Kontakt

Heidi Lytje Oehlers

Foreningskonsulent

N. J. Fjords Gade 2

8000 Aarhus C

Mobil: 51 57 53 48

E-mail: 

 
 
 

Afdeling: Kultur og Borgerservice

Send kommentar: Sport & Fritid

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code