Gå til sidens indhold

Affald

Affald skal bortskaffes på den rette måde.

Kommunen og borgerne skal i fællesskab forholde sig til affaldet derhjemme og affald uden for hjemmet, nemlig på gader, stier, parker med videre.

 

Kommunen skal derfor sikre, at affaldet bliver bortskattet hygiejnisk og miljømæssigt forsvarligt. Som aarhusianere kan vi også godt lide, at Aarhus er en pæn og ren by. Her er der brug for et samspil mellem kommunen og borgerne for at holde byen pæn og ren.

 

Inden for hjemmet

Ønsker du information om affaldsløsninger til dig som privatkunde, kan du læse om affaldsløsninger til private husstande i Aarhus Kommune. Du kan blandt andet finde information om tømningsdage, storskrald, affaldsordninger til private husstande og genbrugsstationer:

 

Affaldsordninger for private (åbner nyt vindue)

 

Genbrugsstationer (åbner nyt vindue)

 

Bor du i Midtbyen og bruger de nedgravede affaldsbeholdere, skal du aflevere glas, plast og metal i samme beholder. Papir og småt pap skal også i samme beholder. Læs om

 

Den nye affaldssortering i Aarhus (åbner nyt vindue)

 

Uden for hjemmet

Hvad angår affaldet uden for hjemmet, lægger Aarhus Kommune vægt på at informere om følgende:

 

Haveaffald

Det er ikke tilladt af afbrænde haveaffald i byområder, da det kan være til gene for omgivelserne. Benyt følgende link for at læse om, hvordan du kan bortskaffe haveaffald og have bål med rent og tørt brænde:

 

Haveaffald (åbner nyt vindue)

 

Giv os et praj

Desværre er der enkelte, der ikke fjerner affaldet efter sig eller ikke benytter sig af de løsninger, kommunen stiller til rådighed. Så taler vi om "herreløst affald" eller "henkastet affald".

 

Du er velkommen til at give os et praj, hvis du ser større bunker affald i naturen eller på veje og stier. Kommunen kan bruge din henvendelse til at få affaldet fjernet på rette vis.

 

Benyt boksen "Giv os et praj" nedenfor.

 
 

Opdateret: 14.2.2017

Afdeling: Teknik og Miljø

Send kommentar: Center for Byens Anvendelse

Telefon: 89 40 44 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter