Gå til sidens indhold

Affald

Affald skal bortskaffes på den rette måde.

Kommunen og borgerne skal i fællesskab forholde sig til affaldet derhjemme og affald uden for hjemmet, nemlig på gader, stier, parker med videre.

 

Kommunen skal derfor sikre, at affaldet bliver bortskattet hygiejnisk og miljømæssigt forsvarligt. Som aarhusianere kan vi også godt lide, at Aarhus er en pæn og ren by. Her er der brug for et samspil mellem kommunen og borgerne for at holde byen pæn og ren.

 

Inden for hjemmet

I Aarhus Kommune skal du aflevere glas, plast, metal, papir og småt pap i din egen beholder. Bor du f.eks. i boligforening eller anden forening, skal du aflevere det i jeres fælles affaldsbeholdere. Bor du i Midtbyen og bruger de nedgravede beholdere, skal du aflevere det i dem. Læs om

 

Affaldssortering i Aarhus Kommune (åbner nyt vindue)

 

Ønsker du information om affaldsordninger til private husstande, kan du blandt andet finde information om tømningsdage, storskrald, affaldsordninger til private husstande og genbrugsstationer:

 

Affaldsordninger for private (åbner nyt vindue)

 

Genbrugsstationer (åbner nyt vindue)

 

 

Uden for hjemmet

Hvad angår affaldet uden for hjemmet, lægger Aarhus Kommune vægt på at informere om følgende:

 

Haveaffald

Det er ikke tilladt af afbrænde haveaffald i byområder, da det kan være til gene for omgivelserne. Benyt følgende link for at læse om, hvordan du kan bortskaffe haveaffald og have bål med rent og tørt brænde:

 

Haveaffald (åbner nyt vindue)

 

Giv os et praj

Desværre er der enkelte, der ikke fjerner affaldet efter sig eller ikke benytter sig af de løsninger, kommunen stiller til rådighed. Så taler vi om "herreløst affald" eller "henkastet affald".

 

Du er velkommen til at give os et praj, hvis du ser større bunker affald i naturen eller på veje og stier. Kommunen kan bruge din henvendelse til at få affaldet fjernet på rette vis.

 

Benyt boksen "Giv os et praj" nedenfor.

 
 

Opdateret: 06.9.2017

Afdeling: Teknik og Miljø

Send kommentar: Center for Byens Anvendelse

Telefon: 89 40 44 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code