Gå til sidens indhold
kort over arboretet

Arboretet

Et arboret er en botanisk samling af træer og buske.

Botanisk Haves træer og buske kommer fra tempererede egne i Europa, Asien, Nordamerika, New Zealand og Sydamerika. De er placeret sådan, at de kan udvikle sig frit. De er fordelt over 27 afsnit, sådan at hver plæne udgør et afsnit. For overskuelighedens skyld har de største plæner fået en underinddeling. Der bliver gennem plantning og udtynding sørget for, at parken stadig bevarer sin karakter.

 

Det er tilstræbt at gøre samlingen så alsidig som mulig, uden at antallet af træer og buske vokser ”ind i himlen”; og der sker en stadig prioritering og vurdering af de enkelte træer og buske i parken. Oprindelig var arboretet plantet efter familier, men denne strenge opdeling er opgivet igen, selv om den stadig er tydelig flere steder, f.eks. omkring Blomsterdalen, hvor man kan se træer og buske fra rosenfamilien, ærteblomstfamilien og gedebladsfamilien.

 

Træer og buske er med til at dele haven op i forskellige rum. Et yderpunkt med hensyn til størrelse er mammuttræet (26) (Sequoiadendron giganteum), der i Californien er målt i højder på over 90 m. Den anden yderlighed udgøres af dværgpil (Salix herbacea), som med sine knopper lige akkurat når op over jorden.

 

Læs mere om de enkelte træer og buske i de 3 bokse nederst på siden, eller hent et oversigtskort og den samlede oversigt over træerne her:


En tur i arboretet

 

Træer og buske i Arboretet

Træer og buske i Arboretet

Træer og buske i Arboretet

 

Opdateret: 02.9.2016

Afdeling: Teknik og Miljø

Send kommentar: Center for Byens Anvendelse

Telefon: 89 40 44 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code