Gå til sidens indhold

Historie

Botanisk Have har en lang historie. Her kan du læse om den i grove træk.

I 1875 udlejede Aarhus by et areal på ca. 4,5 hektar af 'Møllehavens Toft', der lå øst for Hasleforten, til et nystiftet haveselskab til anlæggelse af en planteskole og en prøvedyrkning af frugtsorter. Haveselskabet fik senere navnet Det Jydske Haveselskab.

 

I årene efter lejede selskabet mere jord, således at haven efterhånden dækkede ca. 8 hektar. Men da havens drift efterhånden blev for dyr for selskabet, overtog byen i 1911 arealet, og byrådet enedes om at udlægge det som park. Allerede i 1903 havde man vedtaget en vejplan. I vejplanen indgik anlæggelsen af en botanisk have.

 

Siden 1911 er der gentagne gange blevet foretaget udvidelse af arealet, sidst i 1942-46, således at Botanisk Have nu dækker i alt 21,5 hektar. Heraf udgør Den Gamle By 5 hektar. Langt den overvejende del af de repræsenterede planteslægter og arter, der nu findes i Botanisk Have, er et resultat af et godt internationalt samarbejde mellem botaniske haver verden over.

Generelt om Botanisk Have

 • Beliggenhed

  Her kan du læse alt om adgang og beliggenhed til Botanisk Have.
 • Historie

  Botanisk Have har en lang historie. Her kan du læse om den i grove træk.
 • Skilte

  Ved indgangene findes større orienteringsskilte, ligesom der ved Stenpartiet, i Blomsterdalen, ved rhododendronbedene og i arboretet findes skilte, der orienterer om mindre afsnit. I alt er der cirka 60 skilte.
 • Væksthusene

  Gå på oplevelse i væksthusenes fire klimazoner med smukke blomster og imponerende planter, eller tag en pause i cafeen og nyd maden og de grønne omgivelser.
 • Frivillige i Botanisk Have

  Hvem er foreningen Botanisk Haves Venner?

Nyttige links

 
 

Opdateret: 15.7.2013

Afdeling: Teknik og Miljø

Send kommentar: Center for Byens Anvendelse

Telefon: 89 40 44 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code