Gå til sidens indhold
forårsmotiv

Parkudviklingsplan

En levende park -
Aarhus’ grønne identitet skal styrkes gennem en parkudviklingsplan: ”Den levende park – tæt på mennesker".

 

En levende park, som danner ramme for det gode liv for mennesker, dyr og planter i grønne omgivelser. Det er Aarhus Kommunes målsætning i parkudviklingsplanen ”Den levende park – tæt på mennesker”, et mål som skal nås i samarbejde med byens borgere. Aarhus Kommune ønsker sammen med borgerne at sikre, at byens parker er rekreative grønne åndehuller, som giver plads til mange forskellige oplevelser og aktiviteter og samtidig har en høj herlighedsværdi.

 

 

Vi har brug for din mening til, hvordan kommunens parker skal udvikle sig og planlægges. På den måde kan Aarhus Kommune arbejde for, at de grønne rammer bliver så optimale for byens borgere som muligt. Derfor vil vi i forløbet med udarbejdelsen af Parkudviklingsplanen kontakte borgerne i Aarhus Kommunes lokalsamfund.

 

Parkudviklingsplanen består af tre dele:

 

  • Et parkprogram, der angiver Aarhus Kommunes helt overordnede vision og mål for parkerne. Parkprogrammet er vedtaget af Byrådet i maj 2010.
  • En strategi – der skal udarbejdes i 2011. Den skal beskrive fremgangsmåde, arbejdsmetoder og tidsplaner for de enkelte udviklingsplaner. Den skal endvidere beskrive, hvordan de overordnede rammer skal binde parkudviklingsplanen sammen.
  • Parkudviklingsplanen tager et lokalt udgangspunkt og består af 24 delplaner – en for hvert lokalsamfund i Aarhus Kommune. Delplanerne skal vise den konkrete udvikling af parkerne i Aarhus Kommunes lokalsamfund. Videre skal de hænge sammen med den grønne struktur og de overordnede rammer for den grønne planlægning. Delplanerne udarbejdes løbende i perioden 2011-2019. Som et pilotprojekt er der i 2008-2009 gennemført delplaner for tre lokalsamfund i Aarhus Kommune. Det er Harlev-Framlev, Lystrup-Elev-Elsted og Hasle.

 

 

Hvordan kommer din mening i spil?

Det er under udarbejdelsen af delplanerne for dit lokalsamfund, at din mening bliver en vigtig medspiller. Center for Byens anvendelse har dog endnu ikke rækkefølgen af lokalsamfund på plads. I de tre delplaner, som findes her på siden, kan du se resultatet af samarbejdet med borgerne i tre lokalsamfund gennemført som pilotprojekt.

 

 
 

Opdateret: 01.6.2017

Afdeling: Teknik og Miljø

Send kommentar: Center for Byens Anvendelse

Telefon: 89 40 44 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code