Gå til sidens indhold
efterårsmotiv Dyrehaven

Velkommen i Marselisborg Dyrehave

Marselisborg Dyrehave ligger i Thors Skov, lidt syd for Aarhus Midtby – den officielle adresse er: Ørneredevej 6, 8270 Højbjerg. Der er gode parkeringsforhold, og buslinje 31 kører lige forbi i weekender i sommerhalvåret - og alle dage i skolernes sommerferie.
Alternativt kan man benytte buslinjerne ved Oddervej. Det indebærer dog en gåtur på ca. 500 m ad Thorsmøllevej og Morvadsvej.

Gå til Midttrafiks hjemmeside for at se, hvilke busser du kan tage ud til Dyrehaven (åbner i nyt vindue).

 

Der er fri adgang for publikum i alle døgnets lyse timer. Men husk, at selvom man kan gå rundt mellem dyrene, er de ikke kæledyr, og i visse situationer kan de være farlige.

 

Du kan finde meget mere information om Dyrehaven, dyrene og sikkerheden ved at følge de forskellige links i boksen "Læs mere om Dyrehaven" til højre på siden. 

 

Historien bag Dyrehaven

Marselisborg Dyrehave blev etableret i 1932. Oprindelig var ideen, at får skulle holde græsset nede, men sikaer blev valgt i stedet. I dag har Dyrehaven en flot bestand af sika- og dåvildt samt vildsvin i en indhegning for sig.

 

Dyrehaven blev hurtigt meget populær blandt byens borgere, og den er siden udvidet flere gange, så den nu har en størrelse på omkring 22 hektar.

 

Der er opsat hegn omkring nogle af de mindre træer og trægrupper. Det er for at forhindre, at træerne bliver ædt af hjortene. Som man kan se på de træer, der ikke er hegnet ind, er alle knopper og kviste ædt så langt op, dyrene kan nå. Selv halvstore træer kan det være nødvendigt at indhegne for at forhindre dyrene i at æde barken.

 

God fornøjelse og god tur i Dyrehaven!

 

 

Kontakt

Niels Jørgen Friis

Biolog

Byens Anvendelse, Drift

Kalkværksvej 10

8000 Aarhus C.

Telefon: 89 40 26 82

Mobil: 29 20 81 02

E-mail: 

 

Læs mere om Marselisborg Dyrehave

Lær mere om dyrene

 
 

Opdateret: 05.9.2016

Afdeling: Teknik og Miljø

Send kommentar: Center for Byens Anvendelse

Telefon: 89 40 44 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code