Gå til sidens indhold
ny udsprungne bøgeblade

Skovens Dag arrangementer 2012

På Skovens Dag søndag den 29. april 2012 gennemfører Natur og Miljø to arrangementer.
Skovens Dag afholdes hvert andet år (lige årstal)

Søndag den 29. april kl 10 - 12

Riis Skov – en  rekreativ plet næsten i centrum
Henrik Hansen viser og fortæller om skoven. Riis Skov er  ramme om rigtig mange menneskers fritidsaktiviteter. Den er levested for  utroligt mange mere eller mindre sjældne organismer. Og  samtidig  skal Natur og Miljø forsat  skaffe indtægter til  kommunekassen. Det  kan godt lade sig gøre, men der opstår mange  spændende udfordringer for dem der har skoven som arbejdsplads.
Turen begynder kl 10.00 på P-pladsen mellem vandrerhjemmet og UNO-centeret.
Varighed ca. 2 timer.

 

 

Søndag den 29. april kl 10 - 12

Skov, drikkevand og stier – kommunale initiativer i området mellem Beder og Malling?

Skovrejsning og beskyttelse af grundvandet hænger sammen – og kan give rekreative muligheder. På denne tur fortæller to medarbejdere fra Natur og Miljø – Eike Stubsgaard og Susanne Dyrlund Nielsen - om kommunens arbejde med beskyttelse af grundvandet, nye skove, nye stier og perspektiverne i samarbejde med vandforsyninger – et samarbejde, som bl.a. har resulteret i den nye sø i den nordlige del af Malling.

 

Vi starter med at se og høre om den nye skov, som kommunen senere i år rejser i området mellem Egelund og Odderbanen. Hvorfor rejses skoven netop her? Hvilke grundvandsinteresser er der i området?

 

Herefter går vi ad stien mellem Beder og Malling, vi runder den nyetablerede ”regnvandssø” - som efter en lokal afstemning kaldes Egelundssøen -  og vi slutter af med indvielse af en lille ny sti, der forkorter gå- og cykelvejen fra Beder til Egelund Idrætsanlæg. Har du forslag, der kan gøre området endnu bedre; bliver du inspireret undervejs på turen og kommer på en god idé, hører Natur og Miljø gerne om det.

Turen begynder kl. 10.00

Vi mødes foran hovedindgangen til Egelund Idrætsanlæg.

Turen vil være på ca. 2 km. og kræver kun alm. fodtøj.

 
 

Opdateret: 19.2.2013

Afdeling: Teknik og Miljø

Send kommentar: Natur og Miljø

Telefon: 89 40 27 55

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden