Gå til sidens indhold

Bål- og shelterpladser

Flere steder i Aarhus Kommune har du mulighed for at overnatte ude og lave mad over bål.

På de primitive lejrpladser kan du overnatte i shelters. En shelter kan have forskellige udformninger og har til formål at give ly og læ.

 

På FriluftslivAarhus.dk kan du læse mere om alle shelters i Aarhus Kommune og booke overnatninger (åbner nyt vindue).

 

Hvad kan jeg?

De primitive lejrpladser består typisk af et enkelt shelter og en tilhørende bålplads. Hvert shelter har plads til max. 6 eller 8 overnattende - alt efter shelterets størrelse. Der er ikke rindende vand ved nogen af lejr- eller bålpladserne, og du skal altså selv medbringe vand til vask og madlavning.

 

Ved alle lejrpladser er der bålplads til madlavning. Bålpladserne er ofte blot markerede med sten eller træstamnmer. Du kan enten selv medbringe brænde eller samle tørre grene og kviste i skovbunden.

 

Hvad må jeg?

Du må overnatte i shelters på de primitive lejrpladser en enkelt nat, men det er ikke tilladt at slå telt op. Når du har reserveret en lejrplads, er det inklusiv den tilhørende bålplads. Lejrpladserne kan også reserveres til arrangementer i dagtimerne. 

 

Der må kun tændes bål på de etablerede bålpladser. Sørg for at bålet er slukket, når det forlades. 

 

Husk at tage al affald med dig, når du forlader en lejrplads eller en bålplads, så de næste besøgende også får en god oplevelse.

 

I Aarhus Kommune udvikler vi løbende vores tilbud på friluftslivsområdet, og vi hører derfor gerne fra dig med ønsker og forbedringsforslag.

 
 

Opdateret: 01.6.2017

Afdeling: Teknik og Miljø

Send kommentar: Center for Byens Anvendelse

Telefon: 89 40 44 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter