Gå til sidens indhold

Bål- og shelterpladser

Flere steder i Aarhus Kommune har du mulighed for at overnatte ude og lave mad over bål.

På de primitive lejrpladser kan du overnatte i shelters. En shelter kan have forskellige udformninger og har til formål at give ly og læ.

Hvad kan jeg?

De primitive lejrpladser består typisk af et enkelt shelter og en tilhørende bålplads. Hvert shelter har plads til max. 6 eller 8 overnattende - alt efter shelterets størrelse. Der er ikke rindende vand ved nogen af lejr- eller bålpladserne. Du skal altså selv medbringe vand til vask og madlavning.

Ved alle lejrpladser er der bålplads til madlavning. Bålpladserne er ofte blot markeret med sten eller træstammer. Du kan enten selv medbringe brænde eller samle tørre grene og kviste i skovbunden.

Hvad må jeg?

Du må overnatte i shelters på de primitive lejrpladser en enkelt nat, men det er ikke tilladt at slå telt op. Når du har reserveret en lejrplads, er det inklusiv den tilhørende bålplads. Lejrpladserne kan også reserveres til arrangementer i dagtimerne.

Praktisk information

Der må kun tændes bål på de etablerede bålpladser. Sørg for at bålet er slukket, når det forlades.

Husk at tage alt affald med dig, når du forlader en lejrplads eller en bålplads, så de næste besøgende også får en god oplevelse.

Grejbaser

Ved fem af kommunens shelterpladser finder du grejbaser. Grejbaserne indehodler grej, der kan understøtte friluftsliv og udeskoleundervisning i naturen.

Hvis du er ansat på en undervisningsinstitution hjemmehørende i Aarhus Kommune, kan du få adgang til at bruge grejbaserne. Du skal henvende dig til UNO Friluftcenter, der tildeler nøglestatus og udleverer nøglekode til grejbaserne.

UNO Friluftscenter
Telefon: 86 27 94 00
E-mail: uno@mbu.aarhus.dk

Herefter kan du booke den ønskede grejbase på:  www.friluftslivaarhus.dk

Ønsker og forbedringsforslag

I Aarhus Kommune udvikler vi løbende vores tilbud på friluftslivsområdet, og vi hører derfor gerne fra dig med ønsker og forbedringsforslag.

Center for Byens Anvendelse, Teknik og Miljø

Telefon: 89 40 44 00

E-mail: byensanvendelse@aarhus.dk

 
 

Opdateret: 30.10.2017

Afdeling: Teknik og Miljø

Send kommentar: Center for Byens Anvendelse

Telefon: 89 40 44 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code