Gå til sidens indhold
stier og ruter i naturen

Stier og ruter

I Aarhus Kommune er der gode muligheder for at komme rundt i attraktive landskaber, kulturhistoriske områder og unikke naturperler, hvad enten du er til løb, mountainbike, hesteryg eller en vandretur.

På Friluftslivaarhus.dk finder du kuperede vandreruter og løberuter i de bynære skove. Visse stier i naturen er forbeholdt bestemte aktiviteter - for eksempel mountainbike og ridning. På Friluftslivaarhus.dk finder du også ruter, der er specielt egnede til kørestolsbrugere.

Klik her for at komme til Friluftslivaarhus.dk (Åbner i nyt vindue)

Mountainbike

I Aarhus Kommune er der to etablerede spor til mountainbike.
Klik her, sæt kryds i Mountainbikeruter og vælg den ønskede rute for at læse mere (Åbner i nyt vindue)

Ruterne må benyttes året rundt, men der er nogle få hensyn og regler, vi vil bede dig om at følge:
 • Er du en klub eller eventmager, der gerne vil arrangere et større løb på en af ruterne, skal du booke de områder, ruten går igennem.  Klik her for at booke via brugaarhus.dk (Åbner i nyt vindue)
 • Reglerne for cykling i de danske skove er fastsat i naturbeskyttelsesloven. Ifølge loven må du gerne cykle på skovveje og skovstier, der er menneskeskabte, og som fremtræder egnede til cykling med en almindelig cykel. 
 • Du må ikke cykle, hverken på en almindelig cykel eller på mountainbike, i skovbunden, på dyreveksler, i klitter eller på stendiger og lignende. Du må altså ikke lave dine egne mountainbike-spor i skoven. 
 • Husk, at færdselsloven også gælder i skoven. Det vil blandt andet sige, at din hastighed altid skal afpasses efter forholdene med særligt hensyn til andre skovgæster ´- herunder heste og skovens dyreliv. Den almindelige højre vigepligt gælder også i skoven. 
 • Vær opmærksom på, at gående må færdes alle steder i skoven. Derfor skal du være opmærksom på, at der ludseligt kan stå et barn på mountainbike-ruten. 
 • Med undtagelse af cykelstien mellem byen og Moesgård Strand er stierne på kystsiden øst for Ørneredevej/Strandskovvej forbeholdt det gående publikum.

Ridning

Klik her, sæt kryds i Rideruter og vælg den ønskede rute for at læse mere (Åbner i nyt vindue)

Reglerne for ridning i skove er fastsat i Naturbeskyttelsesloven. Det betyder, at ridning er tilladt:

 • på etablerede veje og stier, der er bredere end 2,5 meter.
 • på mindre veje og stier, der tydeligt er skiltet med at ridning er tilladt.
 • i skovbunden – dog ikke i indhegninger og omkring fortidsminder.

Ridning, der udgår fra rideskoler, klubber, stutterier eller lignende kræver tilladelse. Det samme gælder jagtridning eller anden form for konkurrenceridning .
 
Det er ikke tilladt at træne travheste med sulky eller vogn i kommunens skove.  
 
Du er velkommen til at ride på den ubevoksede del af strandene i vinterhalvåret – fra 1. september til 31. maj. I den periode er du også velkommen til at bade med din hest.
 
God stil til hest:

 • Veje og stier ødelægges nemt af hestehove og -gødning, så rid så vidt muligt i rabatten.  
 • Sæt farten ned i skridt og hold til højre, når du passerer andre skovgæster - mange mennesker er utrygge ved de store dyr. 
 • Kævler, brændestabler, diger og grøfter må ikke bruges som spring. 
 • Vis hensyn over for andre og naturen, så alle får en god tur i skoven.

Opdag Aarhus

Opdag Aarhus er Aarhus Kommunes nye tur-app. Brug den, hvis du vil blive klogere på byen, mens du lufter hunden, går med barnevognen eller løber din sædvanlige rute inde i byen.


Klik her for at downloade Opdag Aarhus-appen (åbner i nyt vindue)

Solstråler over Aarhus

Solstråleruterne er et samarbejde mellem Aarhus Kommune og Naturhistorisk museum, hvor du får frisk luft, naturoplevelser og motion på samme tid.
Klik her og læs mere om Solstråler over Aarhus (Åbner i nyt vindue)
 
 

Opdateret: 02.11.2017

Afdeling: Teknik og Miljø

Send kommentar: Center for Byens Anvendelse

Telefon: 89 40 44 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code