Gå til sidens indhold
Grønt vandhul

LAR-metodekatalog

Aarhus Kommune har udarbejdet et katalog med de metoder, som typisk indgår i lokale løsninger til afledning af regnvand.

Aarhus Kommune skelner mellem egentlige LAR-løsninger, hvor regnvandet helt eller delvist bliver tilbageholdt på matriklen ved nedsivning, fordampning eller anvendelse. De egentlige LAR-løsninger bliver ofte kombineret med anlæg til forsinkelse og/eller rensning af regnvandet.

 

I de enkelte LAR-metodekataloger er der herudover anført eventuelle specifikke krav fra myndigheder for den pågældende LAR-metode.

 

Du kan til højre på siden finde en Introduktion til LAR-metodekataloget samt et notat om Hydrauliske forudsætninger for LAR-metodekataloget, som gennemgår de principper og kriterier for dimensionering, der ligger til grund for den hydrauliske dimensionering i LAR-metodekataloget.

 

Desuden kan du læse mere om generelle krav ved etablering og ansøgning af LAR og se hvilke tilladelser, der er nødvendige efter miljøbeskyttelsesloven og byggeloven ved etablering af LAR-løsninger. 

 

Hver nedenfor stående LAR-løsninger beskriver løsningernes opbygning, funktion, egenskaber, dimensionering, driftsforhold og økonomi.

 
 

Opdateret: 01.4.2015

Afdeling: Teknik og Miljø

Send kommentar: Center for Miljø og Energi

Telefon: 89 40 22 13

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code