Gå til sidens indhold

Læge og lægeskift

Her kan du læse om valg af læge, og hvordan du kan skifte læge.

Du kan skifte læge, når du har lyst, så længe du er over 15 år gammel.

 

Når du skifter læge skal du være opmærksom på, at det koster 185 kroner, med mindre du flytter, eller din læge holder op. Børn under 15 år, der har samme læge som forældrene, skal ikke betale for lægeskiftet.

 

Lægeskiftet har virkning, fra du har betalt gebyret. Du modtager et nyt sundhedskort i løbet af 14 dage.

 

Her kan du skifte læge (åbner nyt vindue)

 

Har du modtaget et brev om valg af læge ved deling af praksis?

Folkeregister/Sygesikring har for nylig skrevet ud til 2000 borgere i Aarhus Kommune, som er tilknyttet Lægerne Ryhavevej. Hvis du er en af dem, skal du vælge, hvilken af de to læger, du ønsker at være tilknyttet fremadrettet.

 

Du kan vælge Mette Odborg, som fortsat vil have praksis på Ryhavevej 8 men skifter navn til Lægerne ved Hasle Torv, eller du kan vælge Inger Tingsgård Bone, som flytter ind i en praksis på Park Allé 3, st. tv, 8000 Aarhus C.

 

Du skal benytte selvbetjeningsløsningen og vælge læge inden den 4. juli 2014. I selvbetjeningsløsningen kan du møde et rødt felt med teksten: "Denne læge kan kun vælges med ikrafttrædelsesdato 01-08 2014 eller senere ".

 

Du kan dog allerede nu vælge en af de to læger. Det er blot vigtigt, at du sætter 1. august som den dato, dit valg træder i kraft. Så er det gratis for dig!

 

Hvis du ikke ønsker at fortsætte hos en af de to nævnte læger, har du mulighed for at vælge en anden, som er åben for tilgang.

 

Hvornår kan jeg skifte læge?

Du kan vælge blandt alle alment praktiserende læger i Danmark, bare lægen har åbent for tilgang af nye patienter ikke har konsultation mere end 15 km fra, hvor du bor. Samtidig skal lægen have overenskomst med det offentlige (og det har langt de fleste).

 

Du kan finde en oversigt over de læger, du kan vælge i lægelisten her på siden.

 

Gå til lægeliste (åbner nyt vindue)

 

Hvis du gerne vil have en læge, der har konsultation mere end 15 km fra din bopæl, kan der dispenseres fra afstandsreglen, hvis lægen giver skriftlig accept til det.

 

Hvis du bor et sted, hvor der kun er en eller to læger inden for en afstand af 15 km fra din bopæl, som har åbent for nye patienter, har du lov til at vælge en læge, som ellers har lukket for tilgang.

 

Du skal flytte og vil gerne skifte læge

Hvis du allerede ved, hvilken læge du vil have, når du melder flytning, kan du bare skrive lægens navn på flytteanmeldelsen. Husk at få et brev fra lægen om, at han godt vil tage dig, hvis du kommer til at bo for langt væk.

 

Hvis du er gruppe 2-sikret?

Hvis du er gruppe 2-sikret, har du ikke nogen fast læge, men kan frit vælge læge fra gang til gang.

 

Her kan du læse mere om sikringsgrupper.

 

Bestil skift af sikringsgruppe (åbner nyt vindue).

 

 
 

Opdateret: 23.6.2014

Afdeling: Kultur og Borgerservice

Send kommentar: Borgerservice og Biblioteker

Telefon: 89 40 22 22

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden