Gå til sidens indhold

Godsbanearealerne

Selvom det ikke er mange år siden, at DSB’s tog forlod sporene på Godsbanearealerne midt i Aarhus, forbindes stedets bulede asfalt og små træhuse allerede nu med et karakterfuldt og forfriskende byliv. Kulturen og kreativiteten blomstrer i området, og det skæve og skabende byliv skal fastholdes, når Godsbanearealerne i de kommende år forvandler sig til en ny bydel. Samtidig skal masser af nye funktioner tilføres, så området i fremtiden bliver endnu mere mangfoldigt; nye etagebyggerier med boliger og erhvervsvirksomheder skal ligge side om side med butikker og uddannelses- og kulturinstitutioner, så Godsbanen i fremtiden bliver et nyt knudepunkt i Aarhus – Aarhus K.

 

Godsbaneområdet har allerede i dag et levende, kreativt iværksættermiljø med ungdomskulturen i centrum. I marts 2012 åbnede kulturproduktionscentret Godsbanen som første del af helhedsplanen, og det er i dag et kulturelt centrum for scenekunst, billedkunst og litteratur. På Godsbanen finder man også Institut for (X), som repræsenterer en mangfoldighed af aktiviteter og små virksomheder, der eksperimenterer og afprøver idéer.

Aarhus Arkitektskole og andre uddannelsesinstitutioner flytter i de kommende år ind på Godsbaneområdet, hvor der også vil blive opført et internationalt kollegium og en række bolig- og erhvervsbyggerier.

 

Idéværksted om "Bygning K"

Aarhus Kommune og Bydelskontoret inviterer til idégenerering og prototypeudvikling på fremtidige udviklings- og anvendelsesmuligheder for "Bygning K" - DSBs tidligere servicebygning i Den Grønne Kile

 

Tilmeld dig her

 

Se en film om arrangementet her

 

Udviklingsplan

11.2017: Kvalitetsprogram

09.2017: Udviklingsplan for Godsbanearealerne-2017

04.2015: Oplæg til udviklingsplan

 

Den Grønne Kile

Link til Den Grønne Kile

 

Arkitektskolen

Idekonkurrence om den nye arkitektskole

 

Borgermøde 16. november

Aarhus Kommune inviterede d. 16. november til borgermøde om udviklingen af Godsbanearealerne.

 Her kan du læse opsamlingsnotatet fra aftenen. 

Bliv opdateret på udviklingen af Aarhus

 

Ansøgning om leje af lokaler

Ansøgning om leje af lokaler på Godsbanen til længerevarende kulturproduktioner

 

Opdateret: 24.5.2018

Afdeling: Teknik og Miljø

Send kommentar:   Bolig og Projektudvikling

Telefon: 89 40 23 60

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code