Gå til sidens indhold
Byliv i Sydhavnskvarteret

Sydhavnskvarteret

Sydhavnskvarteret er fyldt med historie og betydning for Aarhus og for aarhusianerne. Her hersker det rå og urbane miljø, hvor den gamle kødby blander sig med kreative iværksætterprojekter, historiske spisesteder og et moderne madmarked.

Området er kendetegnet ved et markant kulturmiljø, veletablerede og nye erhvervsvirksomheder, væresteder for socialt udsatte, kunstnere og kreative erhverv. Dertil kommer en række bevaringsværdige bygninger og kulturspor i form af blandt andet det tidligere kraftværk, Restaurant Kohalen og andre bygninger, der giver området karakter.

Der er store ambitioner for Sydhavnskvarteret i Aarhus, som bliver en helt ny type bydel. Kvarteret skal udvikle sig til et mangfoldigt område, hvor den historiske arkitektur kan blande sig med nye byggerier. Kvarteret skal give Aarhus en enestående, mangfoldig og levende bydel, hvor forskeligheder dyrkes og giver dynamik til området. En udviklingsplan for kvarteret vil blive præsenteret i midten af 2017. Udviklingen sker i to overordnede faser; delområdet nord for Jægergårdsgade udvikles fra 2017, mens delområdet syd for Jægergårdsgade udvikles fra 2020.   

Kulkransporet på Sydhavnen
Sideløbende med arbejdet med udviklingsplanen for Sydhavnskvarteret igangsætter Aarhus Kommune en konkurrence om kulkransporets fremtid for at sikre kvarteret en flyvende start som en ny og mangfoldig bydel.

Læs mere om Kulkransporet her 

 

Følg med i livet i Aarhus

 
 

Opdateret: 11.10.2017

Afdeling: Teknik og Miljø

Send kommentar:   Bolig og Projektudvikling

Telefon: 89 40 23 60

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden





CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter