Gå til sidens indhold
Byliv i Sydhavnskvarteret

Sydhavnskvarteret

Sydhavnskvarteret er fyldt med historie og betydning for Aarhus og for aarhusianerne. Det meget spændende kulturmiljø og den helt særlige karakter skal bevares og udvikles, når området i de kommende år forvandles fra gammelt industriområde til et urbant erhvervsområde.

Sydhavnskvarteret er et af Aarhus' mest sammensatte områder. Et område kendetegnet ved et markant kulturmiljø, kommende erhvervsvirksomheder, et slagteri i fortsat drift, væresteder og opholdssteder for socialt udsatte, kunstnere, kreative erhverv og den nærtliggende oliemølle. Dertil kommer en række bevaringsværdige bygninger og kulturspor, der giver området karakter.

 

I de kommende år forvandler Sydhavnskvarteret sig fra gammelt industriområde til urbant erhvervsområde; en tæt og mangfoldig ny bydel med plads til kunst, kulturproduktion og bevægelse, erhverv, tusindvis af nye arbejdspladser, social mangfoldighed og byliv døgnet rundt.

  

Kulkransporet på Sydhavnen

Sideløbende med arbejdet med udviklingsplanen for Sydhavnskvarteret igangsætter Aarhus Kommune en konkurrence om kulkransporets fremtid for at sikre kvarteret en flyvende start som en ny og mangfoldig bydel.

Læs mere om Kulkransporet her

 

Udviklingsplan for Sydhavnskvarteret

Magistraten i Aarhus Kommune godkendte d. 4. december 2017 Udviklingsplan for Sydhavnskvarteret med tilhørende Værdi- og Kvalitetskatalog som grundlag for udviklingen af Sydhavnskvarteret.

 

Udviklingsplanen skal endeligt godkendes af Aarhus Byråd og behandles inden da i Teknisk Udvalg.
Du kan se forslagene til udviklingsplanen og værdi- og kvalitetskataloget her:

Udviklingsplan for Sydhavnskvarteret

Værdi- og kvalitetskatalog for Sydhavnskvarteret

Følg med i livet i Aarhus

 
 

Opdateret: 17.1.2018

Afdeling: Teknik og Miljø

Send kommentar:   Bolig og Projektudvikling

Telefon: 89 40 23 60

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code