Gå til sidens indhold

Kulturarv

Fra Kulturstyrelsen:


Kommunerne skal sikre kulturarven i deres planlægning. Den fysiske planlægning er et vigtigt værktøj til at bevare, udvikle og synliggøre den fysiske del af vores kulturarv.


Efter kommunalreformen (2007) fik kommunerne overdraget rollen som den største varetager af kulturarven i Danmark. Kommuneplanlægningen fik dermed styrket sin betydning for kulturarven, fordi en kommuneplan skal indeholde retningslinjer og en redegørelse, der sikrer de kulturhistoriske bevaringsværdier.

Bevaringsværdierne kan både være enkeltelementer og bygninger – fra monumenter til de mere ydmyge spor - og helheder, de såkaldte kulturmiljøer. 


Planafdelingen administrerer på baggrund af planloven og kommuneplanens retningslinjer kulturmiljøerne og har ansvaret for registrering af bygningers bevaringsværdi. 

Lokalplaner er et godt redskab til sikring af bevaringsværdier - med bestemmelser, der enten sikre bevaringsværdige bygninger eller tillader ændringer.

En lokalplan kan også sikre værdier i kulturhistoriske interessante sammenhænge og helheder, så ny bebyggelse eller ændret funktion sker med et hensyn til bevaringsværdierne. 

Kulturarven er en ressource, der skal bruges aktivt i planlægning for fremtiden.

 
 

Opdateret: 04.4.2017

Afdeling: Byudvikling og Mobilitet

Send kommentar: Planafdelingen

Telefon: 89 40 26 40

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter