Gå til sidens indhold
en bunke jord til undersøgelse

Undersøgelse og klassifikation af jord

Ved bygge- og anlægsarbejder på forurenede eller muligt forurenede ejendomme vil der være krav om dokumentation af jordens forureningsgrad.
I forbindelse med bygge- og anlægsarbejder på en kortlagt grund, et områdeklassificeret areal eller et areal med mistanke om jordforurening vil der være krav om analyser og dokumentation af jordens forureningsgrad i forbindelse med jordhåndtering og jordbortskaffelse.

Der gælder nogle bestemte krav til, hvordan prøverne skal udtages. Kravene til jordanalyser (antal og analyseparametre) afhænger af jordens oprindelsessted og den forventede eller formodede forurening, ligesom der gælder særlige regler for jord fra kortlagte grunde og jord fra områdeklassificerede arealer.

Undersøgelser og rapportering

Virksomheder og Jord anbefaler, at forureningsundersøgelser og prøvetagninger planlægges og den efterfølgende rapportering udføres af et miljøteknisk rådgivningsfirma med dokumenteret erfaring inden for jordforureningsområdet. Hvis undersøgelser, prøvetagninger og rapporteringer udføres på et kvalificeret niveau sikrer det en smidig sagsbehandling hos kommunen.

Særlige retningslinjer for modtagelse i OSD

Der gælder særlige dokumentationskrav for ren jord, der ønskes bortskaffet til jordtippe i Områder med Særlige Drikkevandsinteresser (OSD):

Læs om retningslinjer for modtagelse jord i OSD.

Kontakt

Muldvarpen Mulle

Jordgruppen

Center for Miljø og Energi Virksomheder og Jord

Grøndalsvej 1C

8260 Viby J

Telefon: 89 40 45 22

E-mail: 

 
 
 

Opdateret: 07.8.2017

Afdeling: Teknik og Miljø

Send kommentar: Center for Miljø og Energi

Telefon: 89 40 22 13

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code