Gå til sidens indhold

Nyheder fra Aarhus Kommune

Læs nyheder fra Aarhus Kommune. Du kan sortere nyhederne efter periode og efter hvilken afdeling, der er afsender af nyheden.

Abonner på nyhederne

Du kan abonnere på nyheder fra Aarhus Kommune. Så får du en e-mail, når vi lægger nyheder på hjemmesiden.

 

Du kan også abonnere på en lang række andre opdateringer fra Aarhus Kommune. Du kan blandt andet abonnere på dagsordener og referater fra byrådets møder samt informationsannoncer.

 

Abonner på nyheder ved at tilmelde dig nyhedsbrevet Nyheder.

 

Tilmelding eller ændring af abonnement på alle typer af opdateringer

 

Du bestemmer selv, hvilke typer af informationer, du vil abonnere på, og du kan til enhver tid ændre dit abonnement.

Nyheder

  November 2015

  • Aarhus lukker skovene af

   Aarhusskovene lukkes fra søndag kl. 17 til mandag kl. 6 eller når en eventuel oprydning er afsluttet. Om nødvendigt afspærres veje, således eventuelle skader begrænses.
  • Cykelister bidrager væsentligt til både by- og handelsliv

   En ny undersøgelse viser, at cyklister og gående bidrager med
   halvdelen af omsætningen i de store byers midte og ca. en fjerdedel
   i de små og mellemstore byer. Cyklen er det foretrukne transportvalg
   i bycentrene, og cyklister besøger flere butikker pr. tur
   end bilister.
  • Rådmand: Afskaf retten til betalt sommerudflugt

   Rådmand Jette Skive (DF) vil afskaffe medarbejderes ret til betalt halv fridag til sommerudflugt.
  • Kulturbazar på Godsbanen

   Flygtninge skal introduceres til Aarhus' kultur- og fritidstilbud. Samtidig skal de bydes velkommen til byen. Det er baggrunden for arrangementet KulturBazar, der afvikles på Godsbanen 6. december kl. 13 - 16. Alle borgere er velkomne.
  • Aarhus indgår erhvervssamarbejde med Shanghai

   Pudong New Area, Shanghais helt store udviklingsområde med bl.a. Kinas finansielle centrum og over fem mio. indbyggere, vil i de kommende år udvikle et nyt erhvervsrettet samarbejde med Aarhus. Borgmester Jacob Bundsgaard og hans kinesiske kollega har netop underskrevet en aftale med fokus på shipping, digitalisering (smart city) og videnskabelig og teknologisk innovation.
  • Præcise adresser har stor betydning

   Det er vigtigt, at alle private og virksomheder har opgivet præcise adresser til adresseregisteret.
  • Langtidsledige får større valgfrihed

   VELUX FONDEN giver seks millioner kroner til Jobcenter Aarhus’ projekt ”Langtidsledige tager teten”. Dermed kan jobcentret give ledige råderet over en del af budgettet, så de i højere grad kan sammensætte deres jobindsats ud fra egne ønsker og behov.
  • Letbanen vil forme fremtidens Midtby

   Når letbanens næste etape fra Aarhus Ø til Brabrand føres gen-nem midtbyens tæt bebyggede og tæt befærdede gader, vil det spille en afgørende rolle for byens udvikling og infrastruktur. Som optakt til en ny Trafik- og Mobilitetsplan inviterer Aarhus Kommu-ne til debat om de muligheder og udfordringer, letbanen kan give vores Midtby.
  • Rådmand udgiver aarhusiansk julekalender fyldt med oplevelser

   2015 har været et år fyldt med begivenheder og arrangementer i Aarhus. Nu kan du få et glædeligt gensyn med nogle af højdepunkterne og en forsmag på 2016. Rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad udgiver sammen med byens kulturliv for første gang en julekalender, hvor der hver dag kan vindes spændende oplevelser i 2016. Alle kan deltage i julekalenderen på www.julekalenderen2015.dk
  • Kunst og kultur skal være en del af dagligdagen for byens børn og unge

   Nye partnerskaber og aftaler om fælles udvikling er målet, når repræsentanter fra det aarhusianske kulturliv i dag mødes med ledere, lærere og pædagoger fra byens dagtilbud, skoler og klubber til konference om kunst- og kulturlæringsforløb.
  • Er du klar til vinter i Aarhus

   Metrologerne melder om risiko for nedbør og frost i weekenden. Aarhus Kommunes vinterberedskab er klar med mandskab, maskiner og en ny hjemmeside, der giver overblik over byens færdselsårer, og hvordan vi som borgere færdes sikrest i byen.
  • Finanslov giver millioner til ældreplejen i Aarhus

   Finanslov 2016 giver en milliard til ældreområdet, og rådmand Jette Skive ser frem til at få ca. 45 mio. kr. til ældreområdet.
  • Forsøgsvis lukning af villaveje i Risskov

   Byrådet skal i aften behandle en indstilling fra Teknik og Miljø om en midlertidig lukning af Bryggervej, Villadsensvej og Møller Meyers vej mod Grenåvej. Indstillingen sker på baggrund af et ønske fra flertallet af beboerne.
  • Mere letbane og færre busser i fremtidens Aarhus

   Midttrafik har udarbejdet et forslag til ny kollektiv trafikplan, hvor letbanen for første gang er med. Letbanen vil generelt give aarhusianerne et stort serviceløft i den kollektive trafik med hyppigere afgange på nogle af de mest belastede strækninger og større komfort, men nogle borgere må også indstille sig på, at servicen i deres område forringes.
  • Enemærke & Petersen hædret med Aarhus Kommunes Integrationspris 2015

   Borgmester Jacob Bundsgaard begrundede valget med, at årets vinder gør en ekstraordinær indsats for at inddrage beboere og skabe nye jobs i forbindelse med renovering af boligblokke i f.eks. Langkær og Rosenhøj.
  • Massiv interesse for Aarhus-konference om radikalisering og ekstremisme

   Eksperter, praktikere og politikere fra flere end 30 forskellige lande mødes 19.-20. november i Aarhus, når Aarhus Kommune og Østjyllands Politi holder international konference om radikalisering og voldelig ekstremisme.
  • Rød gul grøn venstresvingspil

   Bilister, der skal fra Søren Frichs Vej og nordpå ad Ringgaden har fået en venstresvingspil, så de nu kommer lettere gennem morgenmyldretrafikken.
  • Borgermøde om Sydhavnskvarteret

   Sydhavnskvarteret skal udvikles til en attraktiv bydel blandt andet med afsæt i det miljø og de mennesker, der bor og færdes her.
  • Samarbejde ruster HKere til forandringer

   Det administrative område i kommunerne er i en tilstand af evig forandring, blandt andet som følge af øget digitalisering. Det giver nye rammer og udfordringer for administrative medarbejderes opgaveløsning. Derfor samarbejder Aarhus Kommune og HK Kommunal Østjylland om at sende administrative medarbejdere på efteruddannelse.
  • Ældres fitnesstræning nomineret til idrætspris

   Susanne Riis på 66 år udfordrer kroppen hver uge, får sved på panden og træner sig sundere sammen med 150 andre i Brabrand. 60+ træning på egen hånd er nomineret til Danskernes Idrætspris.
  • Sygeplejersker kan få ret til at ordinere medicin

   Hvis sygeplejersker får ret til at ordinere medicin, vil de kunne aflaste lægerne og styrke det nære sundhedsvæsen, mener 5 sundhedsdirektører.
  • Stofafhængige uddannes til at forebygge overdoser

   Fredag den 13. november kl. 10.30-13.30 bliver der mulighed for oplysning og uddannelse i brugen af antistoffet Naloxon, når Center for Misbrugsbehandling fortæller om projekt RED LIV foran Rådhuset i Aarhus.
  • Kommunalt forankret International Citizen Service er den bedste løsning på behovet

   På KL’s JobCamp 5. november 2015 i Aalborg løftede KL sløret for en række anbefalinger, der skal sikre, at arbejdsmarkedet også i fremtiden har adgang til den efterspurgte arbejdskraft, således at Danmark får mest muligt ud af det gryende opsving.
  • Trafiksikkerheden på Stillingvej bliver forbedret

   Flere uheld har fået beboere i Borum til at ønske større tryghed for bilister på Stillingvej, der svinger til venstre af Borum Landevej. Et ekstra venstresvingsspor skal gøre hverdagen mere tryg for trafikanterne på stedet.
  • Bilister hjælpes til at bryde parkeringsvaner

   I tre uger vil Aarhus Kommune forsøge at hjælpe bilisterne i og omkring Aarhus til at få nye vaner, når de leder efter p-pladser i midtbyen. En række nye anderledes skilte skal guide parkeringssøgende bilister ned på havnen til de to nye parkeringsanlæg, hvor det er muligt at holde utrolig tæt på midtbyen.
  • Brugerrådsvalg på lokalcentre 5. november

   På tre lokalcentre er der kamp om pladserne
  • Aarhus Kommune uddeler årets integrationspris

   Mandag d. 16. november uddeler Aarhus Kommune Integrationsprisen 2015. De tre nominerede – AGF, JKT Gulve samt Enemærke & Petersen.
  • Tandplejen Aarhus fylder 100 år - og roser forældre

   Tandplejen markerer fra i dag og de næste to uger, at Aarhus Kommune her i november 2015 har haft tandpleje for børn i 100 år.
   Overtandlæge Ingelise Hansen benytter fødselsdagen til at rose forældre i Aarhus, fordi de er så gode til at hjælpe deres børn med at børste tænder.
   
   

  Opdateret: 27.11.2015

  Afdeling: Borgmesterens Afdeling

  Send kommentar: Kommunikation

  Telefon: 89 40 20 00

   
   
   

  Tip en ven

  Her kan du tippe en ven om siden