Gå til sidens indhold
27.05.2011

Søg folkepension på nettet og kom først i køen

Et tre-måneders forsøg skal få flest mulige borgere til at søge deres folkepension her på hjemmesiden.

Borgeren er altid nr. 1 i køen, kommunen sparer medarbejdertimer og miljøet skånes.


Der er lagt op til gevinst på alle hylder, når Sundhed og Omsorg den 1. juli starter et tre-måneders forsøg for at få flest mulige borgere til at søge deres folkepension på internettet her på Aarhus Kommunes hjemmeside.


De første borgere gøres opmærksomme på den nye ordning i slutningen af maj, hvor de modtager et brev fra kommunen med besked om, at det er tid til at søge folkepension eller søge om at få udsat pensionen. Hidtil har der været et ansøgningsskema med i brevet. Det falder bort i forsøgsperioden, hvor borgerne i stedet opfordres til at søge på hjemmesiden.

 

Fordelene ved at søge digitalt er mange. Blandt andet:

 • Nettet er åbent døgnet rundt, så borgeren er altid først i køen
 • Der spares rigtig mange personaletimer
 • Der spares penge til både porto og papir.

 

Jeg forventer mig meget af det forsøg, som vi nu starter”, siger rådmanden for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, Dorthe Laustsen. ”For os som borgere er det en fordel, at vi kan søge om pensionen, når det passer os, og internettet er heldigvis åbent hele døgnet. Og for kommunen er det vigtigt, at få frigjort nogle af de medarbejdertimer, der hidtil har været brugt på papirarbejde med ansøgningsskemaer. Disse ekstra hænder kan vi helt sikkert bruge mange steder i ældreplejen, hvor der er brug for det,” siger rådmanden for Sundhed og Omsorg, der har som mål, at antallet af digitale ansøgninger skal stige fra de nuværende 25 % til 75 % i 2012.

 

Langt de fleste 65-årige er i dag på internettet og vil kunne søge folkepension digitalt uden problemer. For andre vil det stadig være muligt at printe et ansøgningsskema ud eller hente det i Borgerservice.

 

Link til denne side

Nyheder

 • 29.05.2015

  Næste byrådsmøde holdes i Tilst

  På onsdag 3. juni flytter byrådet til Tilst, hvor det nye Bydelshus skal lægge rammer til selve byrådsmødet.
 • 29.05.2015

  Nye træningsnetværk for KOL-patienter på vej

  Aarhus Kommune og Danmarks Lungeforening er gået sammen om at starte netværk op for borgere med sygdommen Kronisk Obstruktiv Lungesygdom (KOL) i Aarhus.
 • 29.05.2015

  Problemet E45 kastet ind i valgkampen

  Mobilitetskommissionen for den østjyske byregion dokumenterer, at behovet for udbygning af den østjyske motorvej E45 er helt akut. Kritisk trængsel truer nu store dele af motorvejen. Business Region Aarhus kaster ny viden om problemet E45 ind i valgkampen – og beder Folketingets partier om straks at udbygge de mest belastede strækninger til seks spor.
 • 28.05.2015

  Rådmand vil udvide Oddervej

  Rådmand for Teknik og Miljø vil udvide Oddervej til tre spor. Samtidig vil han komme borgerne i Skåde i møde.
 • 28.05.2015

  Gør en dobbelt god gerning

  Hjælp demokratiet og hjælp Kræftens Bekæmpelse. Det er budskabet, når der afvikles folketingsvalg i Aarhus Kommune, hvor frivillige kan gøre to gode gerninger på én gang.
 
 

Opdateret: 28.5.2011

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden