Gå til sidens indhold
27.05.2011

Søg folkepension på nettet og kom først i køen

Et tre-måneders forsøg skal få flest mulige borgere til at søge deres folkepension her på hjemmesiden.

Borgeren er altid nr. 1 i køen, kommunen sparer medarbejdertimer og miljøet skånes.


Der er lagt op til gevinst på alle hylder, når Sundhed og Omsorg den 1. juli starter et tre-måneders forsøg for at få flest mulige borgere til at søge deres folkepension på internettet her på Aarhus Kommunes hjemmeside.


De første borgere gøres opmærksomme på den nye ordning i slutningen af maj, hvor de modtager et brev fra kommunen med besked om, at det er tid til at søge folkepension eller søge om at få udsat pensionen. Hidtil har der været et ansøgningsskema med i brevet. Det falder bort i forsøgsperioden, hvor borgerne i stedet opfordres til at søge på hjemmesiden.

 

Fordelene ved at søge digitalt er mange. Blandt andet:

 • Nettet er åbent døgnet rundt, så borgeren er altid først i køen
 • Der spares rigtig mange personaletimer
 • Der spares penge til både porto og papir.

 

Jeg forventer mig meget af det forsøg, som vi nu starter”, siger rådmanden for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, Dorthe Laustsen. ”For os som borgere er det en fordel, at vi kan søge om pensionen, når det passer os, og internettet er heldigvis åbent hele døgnet. Og for kommunen er det vigtigt, at få frigjort nogle af de medarbejdertimer, der hidtil har været brugt på papirarbejde med ansøgningsskemaer. Disse ekstra hænder kan vi helt sikkert bruge mange steder i ældreplejen, hvor der er brug for det,” siger rådmanden for Sundhed og Omsorg, der har som mål, at antallet af digitale ansøgninger skal stige fra de nuværende 25 % til 75 % i 2012.

 

Langt de fleste 65-årige er i dag på internettet og vil kunne søge folkepension digitalt uden problemer. For andre vil det stadig være muligt at printe et ansøgningsskema ud eller hente det i Borgerservice.

 

Link til denne side

Nyheder

 • 27.11.2014

  Aarhus i top som international studieby

  Study Portals’ International Student Satisfaction Award kårer Danmark som det tredje bedste land i Europa at studere i, og Aarhus Universitet som det bedste i Danmark.
 • 27.11.2014

  Reception på Værestedet Jægergårdsgade 107

  David Rickerbye som er hjemløs i Aarhus, har over en årrække skrevet bogen “Bloody Fields”. Udgivelse af bogen er sikret gennem bidrag fra mange aarhusianere - via crowd funding.
 • 26.11.2014

  Kurven er knækket - Puklen af byggesager bliver mindre

  For første gang i ti år afgør Aarhus Kommune flere byggesager end kommunen modtager. Pr. 1. januar 2015 kommer byggesagsafdelingen takket være flere ansatte op i et højere gear, og dermed er den negative udvikling vendt.
 • 26.11.2014

  Mindeparken er i en klasse for sig

  Mindeparken er noget særligt; det understreges nu med kvalitetsstemplet Nordic Green Space Award. Dommerkomitéens vurdering markeres den 1. december.
 • 26.11.2014

  Ny politik for Borgerservice og Biblioteker skal styrke kommunens lokalsamfund

  I dag sendes oplægget til en ny politik for Borgerservice og Biblioteker i høring. Oplægget, der præsenteres under navnet ”Fællesskab for alle”, skal blandt andet styrke lokalbibliotekernes nye rolle som medborgercentre og inddrage lokale kræfter.
 
 

Opdateret: 28.5.2011

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden