Gå til sidens indhold
27.05.2011

Søg folkepension på nettet og kom først i køen

Et tre-måneders forsøg skal få flest mulige borgere til at søge deres folkepension her på hjemmesiden.

Borgeren er altid nr. 1 i køen, kommunen sparer medarbejdertimer og miljøet skånes.


Der er lagt op til gevinst på alle hylder, når Sundhed og Omsorg den 1. juli starter et tre-måneders forsøg for at få flest mulige borgere til at søge deres folkepension på internettet her på Aarhus Kommunes hjemmeside.


De første borgere gøres opmærksomme på den nye ordning i slutningen af maj, hvor de modtager et brev fra kommunen med besked om, at det er tid til at søge folkepension eller søge om at få udsat pensionen. Hidtil har der været et ansøgningsskema med i brevet. Det falder bort i forsøgsperioden, hvor borgerne i stedet opfordres til at søge på hjemmesiden.

 

Fordelene ved at søge digitalt er mange. Blandt andet:

 • Nettet er åbent døgnet rundt, så borgeren er altid først i køen
 • Der spares rigtig mange personaletimer
 • Der spares penge til både porto og papir.

 

Jeg forventer mig meget af det forsøg, som vi nu starter”, siger rådmanden for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, Dorthe Laustsen. ”For os som borgere er det en fordel, at vi kan søge om pensionen, når det passer os, og internettet er heldigvis åbent hele døgnet. Og for kommunen er det vigtigt, at få frigjort nogle af de medarbejdertimer, der hidtil har været brugt på papirarbejde med ansøgningsskemaer. Disse ekstra hænder kan vi helt sikkert bruge mange steder i ældreplejen, hvor der er brug for det,” siger rådmanden for Sundhed og Omsorg, der har som mål, at antallet af digitale ansøgninger skal stige fra de nuværende 25 % til 75 % i 2012.

 

Langt de fleste 65-årige er i dag på internettet og vil kunne søge folkepension digitalt uden problemer. For andre vil det stadig være muligt at printe et ansøgningsskema ud eller hente det i Borgerservice.

 

Link til denne side

Nyheder

 • 05.03.2015

  Miljøvenligt lys skal spare millioner på elregningen

  Aarhus Kommune er klar med en ny teknologi, der skal sikre en besparelse på 30 pct. af kommunens nuværende elforbrug til vejbelysning. Projektet bidrager også til ambitionen om at være CO2 neutral i 2030.
 • 05.03.2015

  Nyt hjem til børn med autisme

  Årslev Møllevej 19 i Brabrand er blevet renoveret og ombygget. Adressen, der tidligere har været hjem for plejehjemmet Møllegården, er nu overgået til Center for Specialpædagogiske Børnetilbud samt Videns- og Ressourcehus Heimdal og vil fremover huse børn og unge med autisme(ASF) og/ eller svær ADHD.
 • 04.03.2015

  Fældning af træer på Søndre Ringgade

  Poplerne på Ringgaden i Aarhus har i mange år været et kendetegn for denne grønne korridor i byen. Aarhus Kommune, Center for Byens Anvendelse, har derfor udarbejdet en strategi for en etapevis udskiftning af træerne langs Ringgaden over de næste 3 år.
 • 03.03.2015

  Bispetorvet bliver levende bylaboratorium

  Aarhus Kommune omdanner i samarbejde med byen rammerne omkring Bispetorvet.
 • 03.03.2015

  Øget indsats for tilfredse kunder

  Løbende tilfredshedsundersøgelser skal gavne samarbejdet med virksomheder.
 
 

Opdateret: 28.5.2011

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden