Gå til sidens indhold
27.05.2011

Søg folkepension på nettet og kom først i køen

Et tre-måneders forsøg skal få flest mulige borgere til at søge deres folkepension her på hjemmesiden.

Borgeren er altid nr. 1 i køen, kommunen sparer medarbejdertimer og miljøet skånes.


Der er lagt op til gevinst på alle hylder, når Sundhed og Omsorg den 1. juli starter et tre-måneders forsøg for at få flest mulige borgere til at søge deres folkepension på internettet her på Aarhus Kommunes hjemmeside.


De første borgere gøres opmærksomme på den nye ordning i slutningen af maj, hvor de modtager et brev fra kommunen med besked om, at det er tid til at søge folkepension eller søge om at få udsat pensionen. Hidtil har der været et ansøgningsskema med i brevet. Det falder bort i forsøgsperioden, hvor borgerne i stedet opfordres til at søge på hjemmesiden.

 

Fordelene ved at søge digitalt er mange. Blandt andet:

 • Nettet er åbent døgnet rundt, så borgeren er altid først i køen
 • Der spares rigtig mange personaletimer
 • Der spares penge til både porto og papir.

 

Jeg forventer mig meget af det forsøg, som vi nu starter”, siger rådmanden for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, Dorthe Laustsen. ”For os som borgere er det en fordel, at vi kan søge om pensionen, når det passer os, og internettet er heldigvis åbent hele døgnet. Og for kommunen er det vigtigt, at få frigjort nogle af de medarbejdertimer, der hidtil har været brugt på papirarbejde med ansøgningsskemaer. Disse ekstra hænder kan vi helt sikkert bruge mange steder i ældreplejen, hvor der er brug for det,” siger rådmanden for Sundhed og Omsorg, der har som mål, at antallet af digitale ansøgninger skal stige fra de nuværende 25 % til 75 % i 2012.

 

Langt de fleste 65-årige er i dag på internettet og vil kunne søge folkepension digitalt uden problemer. For andre vil det stadig være muligt at printe et ansøgningsskema ud eller hente det i Borgerservice.

 

Link til denne side

Nyheder

 • 02.09.2015

  Byggesagsbehandlingen er på rette spor

  ”I forlængelse af den kritik, der er fremsat fra bl.a. Erhverv Aarhus af byggesagsbehandlingen, iværksatte Aarhus Kommune en række tiltag til forbedring heraf. Den seneste status viser, at byggesagsafdelingen nu er på rette spor. Derfor bør vi nu fokusere på at holde fast i den positive udvikling og bakke op om de tiltag, som afdelingens nye ledelse har iværksat, således at alle sager fremover kan behandles hurtigt og effektivt inden for sædvanlig sagsbehandlingstid,” siger Jan Børjesson, formand for Erhverv Aarhus i en kommentar til den nyeste status fra Byggesagsafdelingen.
 • 01.09.2015

  Kom til fodboldfest på Aarhus' nye kunstgræsbane

  Gellerup for en ny kunstgræsbane som indvies med et stort arrangement den 3. september.
 • 01.09.2015

  Seniorer behøver ikke at kede sig i Festugen

  Arrangementer for enhver smag på lokalcentre og i frivillighuset Folkestedet
 • 31.08.2015

  Rådmand spørger - Er borgmesteren i gang med at straffe byens ældre

  Rådmand Jette Skive (DF) har i dag taget forbehold for det budgetforslag, som borgmester Jacob Bundsgaard har forelagt Magistraten. Hun mistænker borgmesteren for at ville bruge den såkaldte ældremilliard på andet end de ældre. I så fald vil det i følge rådmanden være aftalebrud og en 'uforståelig og helt unødvendig afstraffelse af byens ældre'.
 • 31.08.2015

  Teknik og Miljø inviterer til debatmøde om en boligpolitik for Aarhus

  Invitation til debat om en ny boligpolitik tirsdag d. 1. september 2015 kl. 16:30 – 18:30 i Remisen på Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
 
 

Opdateret: 28.5.2011

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden