Gå til sidens indhold
14.10.2011

Alle på ungdomsboliggaranti har fået tilbudt en bolig

Alle studerende tilmeldt boliggarantien i Aarhus for studerende med studiestart i aug./sept. har nu fået et tilbud om en studiebolig.

Ved årets studiestart i slutningen af august var der omkring 500 nye studerende, der var tilmeldt Aarhus Kommunes boliggaranti for studerende med studiestart i august-september 2011, som endnu ikke havde fået et tilbud om en studiebolig i Aarhus.

 

Boliggarantiens venteliste er nu lukket i starten af oktober måned, da alle boligsøgende på ungdomsboliggarantien har fået tilbudt en bolig.

 

Det er meget glædeligt, at boliggarantien har kunnet afvikles i år. En studiebolig er meget afgørende for, at de nye studerende kan komme godt i gang med deres studier,” siger rådmanden for Teknik og Miljø, Laura Hay.

 

Selvom antallet af nye studerende fortsat vil være stigende, er det forventningen, at problemet med mangel på boliger til unge vil være mindre næste år. Dette skyldes, at rådmanden ved sidste års budgetforhandling tog initiativ til en øget prioritering af ungdomsboliger, hvilket har ført til en væsentlig forhøjelse af nybyggeri af boliger til unge.

 

På nuværende tidspunkt planlægges igangsat nybyggeri af boliger med plads til 1500 unge. En væsentlig andel af disse boliger forventes at stå færdige til studiestart næste år.

Link til denne side

Nyheder

 • 09.02.2016

  Kæmpe øko-indsats i kommunens køkkener

  I de sidste to år harr andelen af økologi i Aarhus Kommunes køkkener taget et gigantisk spring fra 11 til 53 procent i gennemsnit. Det er meget tæt på målet om 60 procent i 2020.
 • 08.02.2016

  Stavtrup får flere pladser i dagtilbud

  Forældre til børn i Stavtrup kan nu endelig se frem til flere pladser i områdets dagtilbud. En enig Magistrat i Aarhus Kommune har i dag tiltrådt en indstilling om at bygge seks nye børnegrupper, der kan rumme op til i alt 120 børn i børnehavealderen.
 • 02.02.2016

  Aarhus Kommune ansætter ny mobilitetschef

  Teknik og Miljø i Aarhus Kommune har ansat en ny mobilitetschef.
 • 02.02.2016

  Nye svingbaner sparer bilister 81 timer dagligt

  Krydset Skanderborgvej/Ringvej Syd er blevet udvidet med to nye svingbaner, og efter 14 dage i fuld drift er rejsetiderne forbedret markant. Samlet sparer bilister dagligt 81 timer i myldretidstrafikken.
 • 01.02.2016

  Find byggesager på minejendom.net

  Fremover skal du bruge hjemmesiden minejendom.net til at finde byggesager, tegninger og andre ejendomsdokumenter i Aarhus – når det passer dig.
 • 31.01.2016

  Bred politisk enighed om spareforslag i Aarhus Kommune

  Forligspartierne bag budget 2016 har den 31. januar indgået aftale om besparelser som følge af regeringens omprioriteringsbidrag for årene 2016 - 2018.
 • 29.01.2016

  Aarhus kan få urban skyline i den sydlige havnebydel

  Aarhus kan få et nyt dynamisk kvarter og en ikonisk skyline i et meget attraktivt området syd for Dokk1. Højhuspolitikken i Aar-hus skal revideres, og det åbner for et helt nyt kvarter i byen.
 • 29.01.2016

  Placeringen af vindmøller og solenergianlæg kommer til debat

  Hvilke områder skal vi prioritere, når vi planlægger for vedvarende energi – vindmøller og solenergianlæg – i Aarhus Kommune? Det spørgsmål kan kommunens borgere nu hjælpe med at svare på.
 
 

Opdateret: 14.11.2011

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code