Gå til sidens indhold
07.11.2011

Helhedsplan for ny busterminal på vej

Fire teams skal komme komme med forslag til en helhedsplan for omdannelsen af centralt city-område i Aarhus.

Aarhus Kommune, DSB Ejendomsudvikling A/S og Steen & Strøm Danmark har prækvalificeret de fire teams, som skal udarbejde forslag til en samlet helhedsplan for omdannelsen af området ved Ny Banegårdsgade i Aarhus C, herunder en ny busterminal i direkte tilknytning til banegården, en udvidelse af Bruuns Galleri og et område udlagt til cityformål.

 

Helhedsplanen udarbejdes som et såkaldt parallelopdrag, hvor de fire planlægningsteams udarbejder hver sit forslag. Efterfølgende bearbejdes det/de bedste forslag til en samlet helhedsplan for området.

 

De fire teams er:

 • COBE og Transform (totalrådgivere), Søren Jensen rådgivende ingeniørfirma og MIC (underrådgivere), Tom Nielsen og ICP A/S (konsulenter)
 • Tegnestuen Vandkunsten A/S (totalrådgiver), RUM A/S, Tyréns AB, UIWE og Oxford Re-search (underrådgivere)
 • Holscher Arkitekter (totalrådgiver), Snøhetta, Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, Hau-senberg, Cenergia (underrådgivere)
 • Arkitektfirmaet C.F. Møller A/S (totalrådgiver), COWI A/S, ÅF Hansen & Henneberg (underrådgivere)

 

Konkurrenceperioden starter onsdag den 9. november, og holdene har indtil den 24. januar 2012 til at udarbejde deres forslag. Herefter bliver hvert enkelt forslag grundigt gennemgået af et bedømmelsesudvalg.

 

Det er forventningen, at helhedsplanforslaget kan præsenteres for offentligheden i foråret 2012.

 

På billedet nedenfor kan du se det aral, der skal omdannes.

 


 

Link til denne side

Nyheder

 • 23.08.2017

  Sculpture by the Plejehjem

  Indvielse: Inspireret af skulpturer langs havet og Aarhus2017 åbner plejehjem i Aarhus en have med kunstværker doneret fra lokalområdet.
 • 23.08.2017

  Festlig weekend presser trafikken

  Mere end en uges festligheder i Aarhus begynder i morgen. De mange events kan i perioder - og særligt i den kommende weekend - give forlængede rejsetider i og omkring midtbyen.
 • 23.08.2017

  Ros til regeringen for at prioritere E45

  Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen melder i dag ud, at regeringen som del af den kommende finanslov vil afsætte 48 mio. kr. til en VVM-undersøgelse af en udvidelse af E45 motorvej. Borgmester Jacob Bundsgaard glæder sig over handling fra regeringen og sammenhold hos de østjyske kommuner.
 • 22.08.2017

  Nyt tilbud til unge der undertrykkes i familien

  Kvinder og mænd, der bliver undertrykt i familien eller andre miljøer, skal fremover tilbydes bedre støtte. Socialforvaltningen har udviklet et nyt exitprogram, der nu er åben for henvendelser.
 • 22.08.2017

  Aarhus øger indsats for mennesker med synshandikap

  Inspirationstur til Vejle skal hjælpe Aarhus til at bygge synsvenlige plejehjem. Besøget sker i naturlig forlængelse af samarbejdsaftale med Dansk Blindesamfund i Aarhus.
 • 21.08.2017

  Airbnb skaber turisme-vækst i Aarhus

  En ny rapport fra Airbnb sætter for første gang tal på udbredelsen af Airbnb overnatning i Aarhus - og bidraget til byens turisme er betydelig.
 • 18.08.2017

  10 kilometer skov får trimmet brynene

  I løbet af august og september 2017 kan du møde en kæmpetraktor med påmonteret kran, sav og saks i fuld gang med at tynde skovbrynene langs kommunens veje og ved boligområder.
 • 18.08.2017

  Aarhus Kommune inviterer til deleøkono-misk folkemøde

  Aarhus er i 2017 forsøgsby for deleøkonomi. I den anledning samles lokale, nationale og internationale pionerer i Aarhus for at dele deres erfaring og tanker den 21. august
 
 

Opdateret: 14.11.2011

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter