Gå til sidens indhold
23.02.2012

Aarhus hylder tolerancen

Aarhus for tolerance – og mod ekstremistiske synspunkter. Den 21. marts kl. 16. på Bispetorv.

Et enigt byråd i Aarhus Kommune vil samle alle gode kræfter til en bred folkelig og tværpolitisk fejring af tolerance. Det sker ved et arrangement 21. marts på Bispetorv i Aarhus.

 

Med opbakning fra samtlige partier tager byrådet i Aarhus Kommune initiativ til en fejring af tolerance som kontrast til den ekstremistiske demonstration, Danish Defence League har planlagt i byen.

 

Dele af programmet er offentliggjort

Med de tre første navne kommer vi vidt rundt i det aarhusianske musikliv:

 • Vi er rigtig glade for at præsentere rapperen U$O, som solist. U$O slog sit navn fast med L.O.C. og Johnson i trioen B.A.N.G.E.R.S.
 • Fra Den Jyske Opera har vi fået tilsagn fra to dygtige musikere, der vil optræde med en arie; sopranen, Lina Valantiejute og pianist Peter Pade.
 • Aarhus Jazz Orchestra kommer også. Det tidligere Klüvers Big Band har i over 30 år turneret i ind- og udland. Orkestret har nyt navn, bredere spændevidde og ny orkesterleder, Lars Møller.

 

Følg med på Facebook

Man vil løbende kunne følge med i programmet for dagen på en særlig Facebook-side oprettet til formålet, hvor der også vil være mulighed for sprede budskabet og kommentere arrangementet.

Følg med på www.facebook.com/fortolerance (nyt vindue)

 

Fællesudtalelse fra Aarhus Byråd:

I en fællesudtalelse fra Aarhus Byråd hedder det: ”Aarhus vil ikke identificeres med ekstremistiske grupper – uanset deres ideologiske afsæt. Ekstremisme repræsenterer alt det, vi som en tolerant by ønsker at tage afstand fra. Derfor vil Aarhus ikke se pas-sivt til, når vores by misbruges som en platform for den form for synspunkter.”

 

Bysamfundet skal med

På vegne af Aarhus Byråd vil borgmester Jacob Bundsgaard i dag rette skriftlig henvendelse til, foreninger, organisationer og erhvervsliv med videre og invitere dem til at bakke op om dagen. Byrådet opfordrer samtidig til, at ikke kun byens borgere, men også enkeltpersoner og grupper uden for Aarhus møder op og deltager, da fejringen ikke blot skal ses som en lokal markering.

Markeringen af tolerance finder sted med musik, taler og underholdning onsdag d. 21. marts 2012 kl. 16.00 på Bispetorv i hjertet af Aarhus.

 

Se borgmesterens henvendelse til organisationer m.fl. (pdf)

 

 

 

Byrådet maner samtidig til besindighed og appellerer til alle om ikke at lade sig provokere, så voldelige sammenstød kan undgås, når ekstremistiske grupper besøger byen.

Link til denne side

Nyheder

 • 05.07.2017

  Forsinkede forbedringer på Klostertorvet

  Den nye toiletbygning på Klostertorvet bliver først en realitet til nytår. Indtil da bliver den midlertidige løsning væsentligt opgraderet.
 • 05.07.2017

  Aarhus-kompetencer skal bruges

  Udenrigsministeriet har udpeget Aarhus Kommune som ansvarlig for to myndighedssamarbejder i Sydafrika og Indien. Her skal kommunen i samarbejde med de lokale sætte fokus på bæredygtig byudvikling og vandproblemer
 • 05.07.2017

  Masser af nye ungdomsboliger på

  Op mod 3.000 nye ungdomsboliger skyder i de kommende år op i Aarhus Kommune.
 • 05.07.2017

  Aarhusianerne skal diskutere fremtidens højhuse

  Aarhusianerne skal i de kommende måneder diskutere, hvilke krav der skal stilles til kommende højhusprojekter i en del af Midtbyen
 • 05.07.2017

  Aarhus samler begivenheder og events ét sted

  Det skal være lettere at få overblik over de mange begivenheder, events og arrangementer i Aarhus. Kommunen er i gang med at samle oplevelser i smilets by i en samlet database. Et arbejde der allerede har ført til, at der nu kan findes begivenheder på den nye hjemmeside kulturportalen.dk og en helt ny og forbedret udgave af den populære app AarhusGuiden.
 • 04.07.2017

  Ny Mobilitetsplan skal skabe plads til flere

  Den nye Mobilitetsplan skal sikre, at flere mennesker kan komme til og rundt i en Midtby, der skal være stadig mere attraktiv. Derfor understøtter planen især de transportformer, der er mest effektive i en tæt by.
 • 03.07.2017

  Standsningsforbud skal sikre tømning af nedgravede affaldsbeholdere

  Standsningsforbud ved 39 affaldsøer i Midtbyen skal løse udfordringerne med 40 ugentlige aflyste tømninger af de nedgravede affaldsbeholdere på grund af parkerede biler.
 • 28.06.2017

  Undersøgelse af personalesager skudt i gang

  Aarhus Kommune opfordrer alle nuværende og tidligere medarbejdere i Natur og Vej Service, som ønsker deres personalesag med i den eksterne undersøgelse, om at give sig til kende inden 9. august.
 
 

Opdateret: 15.3.2012

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter