Gå til sidens indhold
23.02.2012

Aarhus hylder tolerancen

Aarhus for tolerance – og mod ekstremistiske synspunkter. Den 21. marts kl. 16. på Bispetorv.

Et enigt byråd i Aarhus Kommune vil samle alle gode kræfter til en bred folkelig og tværpolitisk fejring af tolerance. Det sker ved et arrangement 21. marts på Bispetorv i Aarhus.

 

Med opbakning fra samtlige partier tager byrådet i Aarhus Kommune initiativ til en fejring af tolerance som kontrast til den ekstremistiske demonstration, Danish Defence League har planlagt i byen.

 

Dele af programmet er offentliggjort

Med de tre første navne kommer vi vidt rundt i det aarhusianske musikliv:

 • Vi er rigtig glade for at præsentere rapperen U$O, som solist. U$O slog sit navn fast med L.O.C. og Johnson i trioen B.A.N.G.E.R.S.
 • Fra Den Jyske Opera har vi fået tilsagn fra to dygtige musikere, der vil optræde med en arie; sopranen, Lina Valantiejute og pianist Peter Pade.
 • Aarhus Jazz Orchestra kommer også. Det tidligere Klüvers Big Band har i over 30 år turneret i ind- og udland. Orkestret har nyt navn, bredere spændevidde og ny orkesterleder, Lars Møller.

 

Følg med på Facebook

Man vil løbende kunne følge med i programmet for dagen på en særlig Facebook-side oprettet til formålet, hvor der også vil være mulighed for sprede budskabet og kommentere arrangementet.

Følg med på www.facebook.com/fortolerance (nyt vindue)

 

Fællesudtalelse fra Aarhus Byråd:

I en fællesudtalelse fra Aarhus Byråd hedder det: ”Aarhus vil ikke identificeres med ekstremistiske grupper – uanset deres ideologiske afsæt. Ekstremisme repræsenterer alt det, vi som en tolerant by ønsker at tage afstand fra. Derfor vil Aarhus ikke se pas-sivt til, når vores by misbruges som en platform for den form for synspunkter.”

 

Bysamfundet skal med

På vegne af Aarhus Byråd vil borgmester Jacob Bundsgaard i dag rette skriftlig henvendelse til, foreninger, organisationer og erhvervsliv med videre og invitere dem til at bakke op om dagen. Byrådet opfordrer samtidig til, at ikke kun byens borgere, men også enkeltpersoner og grupper uden for Aarhus møder op og deltager, da fejringen ikke blot skal ses som en lokal markering.

Markeringen af tolerance finder sted med musik, taler og underholdning onsdag d. 21. marts 2012 kl. 16.00 på Bispetorv i hjertet af Aarhus.

 

Se borgmesterens henvendelse til organisationer m.fl. (pdf)

 

 

 

Byrådet maner samtidig til besindighed og appellerer til alle om ikke at lade sig provokere, så voldelige sammenstød kan undgås, når ekstremistiske grupper besøger byen.

Link til denne side

Nyheder

 • 17.05.2018

  Rammerne for Classic Race Aarhus er lagt fast

  Teknik og Miljø har nu færdigbehandlet vilkårene for Classic Race Aarhus. Vilkårene sendes til arrangøren og beboerne i området.
 • 17.05.2018

  Der er andet i livet end karakterer

  Sæsonen for klamme håndflader, følelsesmæssige op- og nedture, ærgrelser, forglemmelser, ris, ros og nervøs lugt af ungdommens armhuler er åben. Det årlige karakterræs i folkeskoler, gymnasier og videregående uddannelser er indledt.
 • 15.05.2018

  Den Blå Skole udvider ved internationalt sejlsportscenter i Aarhus

  I fremtiden får endnu flere aarhusianske folkeskoleelever mulighed for at boltre sig på, i og ved Aarhus Bugt, når Den Blå Skole flytter aktiviteter til det nye internationale sejlsportscenter på Aarhus Ø.
 • 15.05.2018

  Mere omsorg til døende og støtte til pårørende

  Borgere i Aarhus der er ved at tage afsked med livet får fremover endnu mere omsorg og pleje og pårørende mere støtte.
 • 09.05.2018

  Borgmester Jacob Bundsgaard: Der bliver kamp om pengene til udsatte boligområder

  Kommentarer fra borgmester Jacob Bundsgaard i forbindelse med politisk aftale i Folketinget om udsatte boligområder (ghetto-aftalen):
 • 09.05.2018

  Populær pulje uddeler penge igen

  Hvad har unge musikere på Godsbanen, øl- og vinsmagere i Brabrand og strikkedamer i Tilst til fælles? De har alle modtaget penge fra Aarhus Kommunes GENLYD-pulje til at udvikle deres aktiviteter.
 • 09.05.2018

  H. K. H. Kronprinsen fejres med folkefest i Aarhus

  Der er lagt op til et brag af en folkefest, når H.K.H. Kronprinsen fejres den 21. maj i anledningen af sin 50-års fødselsdag. Aarhus byder Kronprinsen velkommen til tonerne af rådhusklokkerne, der spiller ”Happy Birthday.” Det bliver startskuddet til en spektakulær løbefest, hvor der vil være underholdning langs ruten og det hele sluttes af med en festlig fødselsdagskoncert i Musikhusparken.
 • 09.05.2018

  Nyt liv til fabriksgrund i Kongsvang

  100 almene ungdomsboliger og 200 privatejede boliger er på vej til Kongsvang. Den ene af grundene, der bygges på, står lige nu ubenyttet hen, men i fremtiden vil der komme nyt liv og grønne områder til.
 
 

Opdateret: 15.3.2012

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code