Gå til sidens indhold
23.02.2012

Aarhus hylder tolerancen

Aarhus for tolerance – og mod ekstremistiske synspunkter. Den 21. marts kl. 16. på Bispetorv.

Et enigt byråd i Aarhus Kommune vil samle alle gode kræfter til en bred folkelig og tværpolitisk fejring af tolerance. Det sker ved et arrangement 21. marts på Bispetorv i Aarhus.

 

Med opbakning fra samtlige partier tager byrådet i Aarhus Kommune initiativ til en fejring af tolerance som kontrast til den ekstremistiske demonstration, Danish Defence League har planlagt i byen.

 

Dele af programmet er offentliggjort

Med de tre første navne kommer vi vidt rundt i det aarhusianske musikliv:

 • Vi er rigtig glade for at præsentere rapperen U$O, som solist. U$O slog sit navn fast med L.O.C. og Johnson i trioen B.A.N.G.E.R.S.
 • Fra Den Jyske Opera har vi fået tilsagn fra to dygtige musikere, der vil optræde med en arie; sopranen, Lina Valantiejute og pianist Peter Pade.
 • Aarhus Jazz Orchestra kommer også. Det tidligere Klüvers Big Band har i over 30 år turneret i ind- og udland. Orkestret har nyt navn, bredere spændevidde og ny orkesterleder, Lars Møller.

 

Følg med på Facebook

Man vil løbende kunne følge med i programmet for dagen på en særlig Facebook-side oprettet til formålet, hvor der også vil være mulighed for sprede budskabet og kommentere arrangementet.

Følg med på www.facebook.com/fortolerance (nyt vindue)

 

Fællesudtalelse fra Aarhus Byråd:

I en fællesudtalelse fra Aarhus Byråd hedder det: ”Aarhus vil ikke identificeres med ekstremistiske grupper – uanset deres ideologiske afsæt. Ekstremisme repræsenterer alt det, vi som en tolerant by ønsker at tage afstand fra. Derfor vil Aarhus ikke se pas-sivt til, når vores by misbruges som en platform for den form for synspunkter.”

 

Bysamfundet skal med

På vegne af Aarhus Byråd vil borgmester Jacob Bundsgaard i dag rette skriftlig henvendelse til, foreninger, organisationer og erhvervsliv med videre og invitere dem til at bakke op om dagen. Byrådet opfordrer samtidig til, at ikke kun byens borgere, men også enkeltpersoner og grupper uden for Aarhus møder op og deltager, da fejringen ikke blot skal ses som en lokal markering.

Markeringen af tolerance finder sted med musik, taler og underholdning onsdag d. 21. marts 2012 kl. 16.00 på Bispetorv i hjertet af Aarhus.

 

Se borgmesterens henvendelse til organisationer m.fl. (pdf)

 

 

 

Byrådet maner samtidig til besindighed og appellerer til alle om ikke at lade sig provokere, så voldelige sammenstød kan undgås, når ekstremistiske grupper besøger byen.

Link til denne side

Nyheder

 • 23.09.2017

  Kommentar fra borgmester Jacob Bundsgaard vedr. Aarhus Letbane

  "Jeg er naturligvis dybt skuffet over, at uenigheder mellem Trafikstyrelsen og Aarhus Letbane har ført til, at letbanen ikke kan åbne som planlagt", siger borgmesteren.
 • 22.09.2017

  Løft til psykiatrien glæder rådmanden

  Psykiatrihus, psykologhjælp og flere pladser på botilbud til psykisk sårbare er alle elementer i budgetforliget, der sikrer et tiltrængt løft til socialpsykiatrien i Aarhus, og det glæder Social- og Beskæftigelsesrådmand, Thomas Medom.

 • 22.09.2017

  Forligspartierne satser på intensiv jobindsats

  Resultaterne med investeringsmodeller på beskæftigelsesområdet er så gode, at forligspartierne bag årets budgetforlig har valgt at styrke indsatsen med 15 mio. kr. De ekstra midler skal understøtte den håndholdte indsats, som hjælper de svageste ledige tilbage på arbejdsmarkedet.
 • 22.09.2017

  Medom Vi har kæmpet for den sociale sammenhængskraft

  Overskrifterne for årets budgetforlig er de store anlægsinvesteringer. Men for Social- og beskæftigelsesrådmand Thomas Medom (SF) er det investeringerne i byens borgere, som har været afgørende i forhandlingerne.
 • 22.09.2017

  Millioner til en bedre by

  Et næsten samlet byråd står bag store investeringer i et grønnere Aarhus og en bedre infrastruktur.
 • 22.09.2017

  Nu begynder arbejdet på at sikre Aarhus et nyt stadion

  Partierne bag budgetforliget har afsat 2 mio. kr. til en analyse af muligheden for et nyt stadion.
 • 22.09.2017

  Eskelund bliver byens nye koncert- og eventplads

  Budgetforligspartierne har afsat 10 millioner kroner til at igangsætte arbejdet med at gøre Eskelund klar til at huse store koncerter og festivaler.
 • 22.09.2017

  Markant løft til idrætten i Aarhus

  Nye kunstgræsbaner, penge til genopretning og en et krav om at idrætsfaciliteter tænkes ind i fremtidig byudvikling og skolebyggerier er nogle af de tiltag, der skal sikre, at det stigende pres på kommunens idrætsfaciliteter mindskes.
 
 

Opdateret: 15.3.2012

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter