Gå til sidens indhold
20.03.2012

Integrationsrådet hylder tolerancen

Efter demonstration for tolerance 21. marts står Integrations-rådet for et debatarrangement, som finder sted kl. 19.00.

Når hele byen i morgen onsdag 21. marts kl. 16-18 hyl-der tolerancen er Aarhus Kommunes Integrationsråd selvfølgelig med. Og rådet står efterfølgende for et debatarrangement, som finder sted kl. 19.00 i Aarhus Salen, Skt. Knudstorv 3, 1. sal.

 

Allerede nu er rådet ude med et budskab på byens busser om, at der i Aarhus er ”plads til alle”.

 

”Det er en helt særlig dag som byrådet har valgt at hylde tolerancen på. Der er måske ikke så mange der ved det, men det er FN’s antiracismedag, og netop den dag betyder noget særligt for Integrationsrådet”, siger Helge Ratzer, der repræsenterer Foreningen af Skolebestyrelser i Aarhus, og fortsætter, ”vi håber, at vi kan starte en tradition for at markere netop den dag fremover.”

 

I år vil Integrationsrådet invitere til debat om ytringsfrihed og vise hvordan tolerance også handler om det, man siger og gør. Det sker i samarbejde med LO.

Med filmen "Ordet Fanger"  ønsker Integrationsrådet at få en debat om tonen i indvandrer-og udlændingedebatten, som den har udviklet sig blandt politikere og meningsdannere de sidste 25 år. Tonen er blevet skærpet, og grænsen for, hvad man kan sige om andre mennesker, har flyttet sig.

 

Integrationsrådets formand Purnima Kumarathas ser frem til rollen som ordstyrer ved arrangementet: ”Det bliver spændende at stille skarpt på grænserne for ytringsfrihed og undersøge, hvad man kan tillade sig at sige om andre mennesker.”

 

Integrationsrådet håber at få fat i et stort, aktivt og diskussionslystent publikum og opfordrer alle interesserede til at deltage i debatten efter arrangementet på Bispetorv. Det er således andet år i træk, Integra-tionsrådet markerer FN’s antiracismedag.

Det sker kl. 19.00 i Aarhus Salen, Skt. Knudstorv 3, 1. sal.

Aftenens debattører tæller bl.a. Helle Hansen, instruktør af ”Ordet Fanger”, Hüseyin Arac, byrådsmedlem i Aarhus og Anders Glahn, Klubleder, Fritidsordningen ”Gellerup”.

 

Der serveres kaffe og frugt og der er gratis entre.


Link til denne side

Nyheder

 • 04.05.2016

  Aarhus får topkarakter for skoleveje

  For andet år i træk får Aarhus Kommune topkarakteren ”tre ud af tre cykelhjelme” i den nationale ”Kommunernes Skoletrafiktest”, som Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden gennemfører hvert år.
 • 04.05.2016

  Food trucks skal skabe endnu mere liv i Aarhus

  Mad tiltrækker liv og skaber nye rum, når det får plads i bybilledet. Derfor giver Aarhus Kommune frem til og med 2017 mulighed for mobilt gadesalg i byens gader, parker og på udvalgte pladser.
 • 03.05.2016

  Større sikkerhed på skolevejen

  Alle aarhusianske skolebørn skal have sikre ruter til og fra skole. Teknik og Mil-jø gennemfører derfor endnu en skolevejsanalyse, der skal belyse steder, hvor nye sikkerhedstiltag kan forbedre forholdene i trafikken.
 • 03.05.2016

  Aarhus klar til udendørsliv

  Efter et vådt og køligt forår er der endelig udsigt til mere sol, og mange ansatte i Teknik og Miljø arbejder på at forberede byen på, at aarhusianerne pakker de tykke jakker væk og nyder flere af døgnets timer i det fri.
 • 02.05.2016

  Psykologer skaber mere værdighed for ældre

  Samtaler om livet og døden er et vigtigt skridt mod mere værdighed for ældre mennesker i Aarhus, mener rådmand. Sundhed og Omsorg opretter derfor et Center for Livskvalitet sammen med universitet. Dansk Psykolog Forening bakker op.
 • 02.05.2016

  Ny bydel med blandede boliger

  Forslag åbner for op mod 1.200 boliger i Bindesbøll-byen, når det nuværende psykiatriske hospital bliver omdannet til et blandet boligkvarter. Knap 200 boliger bliver indrettet af boligforeningen AAB.
 • 29.04.2016

  Nedgravet betonklods udfordrer Letbanen i Nørreportkrydset

  Letbanen er stødt på uforudsete udfordringer i Nørreportkrydset. Det betyder, at der i en periode kun vil være én kørebane åben i nordgående retning på de cirka 100 meter fra Nørreportkrydset til Mejlgade.
 • 28.04.2016

  Fritidstilbuddet til børn i 4. klasse flytter fra SFO til fritidsklub

  Forligspartierne bag budget 2016 i Aarhus Kommune er blevet enige om udmøntning af besparelser på børn- og ungeområdet.
 
 

Opdateret: 22.3.2012

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code